2015-2016 Dönemine Ait Sonbahar ve Kış Beklentileri

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kanada taraflarında derken. İzlanda etkili ise Kuzeyden tüm dünyayı bile dolaşır.


    Bizimle ilişkiyi kesmez, aksine İzlanda kuvvetli olduğu için daha çok etkiler.


    İzlanda çevresinde deniz suyu sıcaklığı sıvı oksijen kadar soğukken nasıl aktif olacağını bir türlü anlayamıyorum. Meteoroloji de dahil hiçbir bilimsel alanda ezber olmaz. İstisnalar yok sayılamaz, genellemelere göre iş yapılmaz.

  • kasım 15 ten 30 kasıma kadar dünya karanlık olacakmış sıcaklıklar 8 derece artış gösterecekmiş türkiye bu durumdan etkileniirmi?

    Einmal editiert, zuletzt von il3ocan ()


  • kasım 15 ten 30 kasıma kadar dünya karanlık olacakmış sıcaklıklar 8 derece artış gösterecekmiş türkiye bu durumdan etkileniirmi?


    "Karanlık olacak" ne demek? Küresel 8 derece artış olursa Dünya yok olur, neresi için söylüyorsun? Bunu söyleyen kim?

  • Rapora göre Venüs ve Jüpiter gezegenleri aralarında sadece 1 derece kalacak şekilde paralel bir düzleme girecek. Venüs, Jüpiter'in güney batısına geçecek ve bu sayede Jüpiter'den 10 kat daha parlak olacak. Venüs'ün yaydığı ışık, Jüpiter'deki gazların ısınmasına ve reaksiyona girmesine neden olacak. Gaz reaksiyonları tahmin edilemeyecek kadar çok hidrojenin uzaya salınmasına sebebiyet verecek. Hidrojen gazı ise Türkiye saatiyle 09.50'de Güneş'e temas edecek. Güneş ile temasa giren büyük miktardaki hidrojen gazı Güneş'te büyük bir patlamanın meydana gelmesine yol açacak. Patlama nedeniyle Güneş'in yüzeyinin sıcaklığı bir anda 9 bin santigrat'a çıkacak. Güneş, sıcaklığı çekirdeğine doğru emerek patlamayı durduracak. Sıcaklıktaki ani artışla Güneş mavimsi bir renge dönecek. Güneş'in eski sıcaklığına ve rengine dönmesi ise 14 gün sürecek. Güneşin yüzeyi soğuduğundan, yıldızdan çıkacak ışık da daha az olacak. Ancak Güneş ışınlarının yeryüzüne varması 7 ila 8 dakika zaman aldığı için, 09.50'de gerçekleşecek olayı Dünya sakinleri 09.58'de fark edecek. Dünyanın karanlık günleri 30 Kasım saat 23.45'te son bulacak.

  • 8 derece isinma olucak diye birsey yok mesala turkiye genelin de 8 derece artis fazla anormal degilse kutuplarda 8 derece artis felaketi gosterir o yuzden oyle bisey imkansiz ayrıca dünyada gunesin hic batmadigi yerler var bi olay olsa dahi 15 gun karanlik olma gibi ihtimal yok

  • Zaten öyle bir kararmadan bahsedilmiyor sadece güneş mavi olucak demiş nasa etkisi daha çok alaskaya olacakmış 6 ila 8 derece artış demiş nasa tuhaf o bile normal değil araştırmak lazım. Yinede enteresan paniğe gerek yok demiş nasa bu artış için.

    Einmal editiert, zuletzt von canbayrock ()

  • 8 derece artış dünyayı yok eder. Okyanuslar metrelerce yükselir. Isınma haberi doğru olamaz. Veya 0,8 gibi bir şeydir. Bana göre o bile mümkün değil.


  • Zaten öyle bir kararmadan bahsedilmiyor sadece güneş mavi olucak demiş nasa etkisi daha çok alaskaya olacakmış 6 ila 8 derece artış demiş nasa tuhaf o bile normal değil araştırmak lazım. Yinede enteresan paniğe gerek yok demiş nasa bu artış için.


    Zaten o açıklamaların hepsine inanacak olsak şu an buzul çağındaydık :D

  • Eğer söyledikleri doğru ise evet artış olur çünkü güneş bir anda 9000 bin santigrat artış olacakmış ki bununda etkisi olur muhakkak dünyaya. Karanlıktan kastı kapkara bir dünya değil gazlardan dolayı patlama oluyor ve mavimsi bir görüntü oluyormuş eğer doğru ise

  • Şimdiye kadar hiç yazmadım foruma ama olayı anlamayanlar var ne yazık ki, bilgilendireyim istedim.


    1) Dünya karanlık olacak derken, hava kararmayacak! Sadece klasik gün ışığı dediğimiz sarı ışığı mavi ışık olarak göreceğiz. Yani bir odanın sarı ampül ile aydınlatılması başka bir şey, florasan lambaile aydınlatılması başka bir şey. Dolayısıyla normale nazaran daha karanlık bir 15 gün bizi bekliyor olacak.


    2) Bahsettiğiniz 8 - 9 derecelik artış olayın başlangıcından sonra birkaç gün içinde gerçekleşecek ve etkisini yine birkaç gün içerisinde kaybetmeye başladıktan sonra geçecek. Sizin dediğiniz 8 - 9 derecelik artış sürekli ve küresel olursa dediğiniz durumlar gerçekleşir.


    3) 8 - 9 derecelik artışın sebebi güneşin bir anda 9000 santigrat derece artmasının dünyaya olan yansımasından ibaret oluşudur.


  • Kaynak belirtebilir misiniz?

  • Forumu bu 15 gün karanlık konusunda bilgilendirmek istedim. Baştan belirteyim böyle bir şey yok.
    Newswatch33 ve Huzzlers gibi sitelerin daha önce de yaptığı saçma ve yalan haberlerden biridir. Böyle bir şey yok. Adamlar işi gücü bırakmış bu tarz haberler yapıyor ve o kadar ciddi bir boyuta ulaşıyor ki, Nasa yetkilileri yazı yazıyor veya basın toplantısı yapmak zorunda kalıyor. Amaç nedir bilmiyorum bu tarz insanları veya haber kaynaklarını anlamıyorum.
    Örneğin:
    http://www.techtimes.com/artic…s-in-december-is-hoax.htm