Efsane Sistemde neler yaşadım

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sabah saat 6'ydı.
    Akşam Kar yağıp örtü tutmuştur diye erken uyanmıştım ama yanılmışım toprağın üstünde hafif bir beyazlıktan başka bir şey yoktu
    Hava Günlük güneşlikti.Okula hazırlanırken gözüme bir ışık göründü ama güneş yansımasıdır diye geçtim.Kardeşimi okula götürürken Kar sağanağı başladı hafifti ben tabi aldırış etmedim.Ama yıldırımın düşmesinle dakika içinde yollarlar bembeyaz oldu.Ben en yakın markete sığındım her kar tanesi elimi çok acıtıyordu. Tekrar güneş açmıştı arkadaşlar okulda nerde kar diye dalga geçiyorlardı.GÜneş var kar yağarsa adım şu şu değil dediler.Okuldayken yine kar sağanağı geçti hafif bir şey ama bembeyaz yaptı.VE asıl olay Hava güneşliydi beden hocamız dışarıda koşu yaptırıyordu.Hafif bir kar başladı ama size nasıl anlatıcam bilmiyorum ama Hayatınızda öyle lapa lapa ve tipi görmemişsinizdir.Tabi kaymakam köy yolları kapandığını duyunca okulları merkez dahil tatil etti.
    Eve dönmek için donmuş a bindim Gidiyorum köy yolu yokuş olduğu için çıkamadım(İbb çok hazırlıksız yakalandı)Neyse artık asıl olay geçti.Fazla bir şey kalmadı hiç kar alınmayan yerlerde 125 cm kadar ulaşan örtü vardı.
    VE dağda hala kar var:D
    İşte fotoğraflar



    Sabah uyandığımda görüntü buydu

    Sabahki Ağır ve kısa dekin görüntüsü kaliteli değil ama olsun(Karşıda bir ev bir tane dağ gözükmesi lazım normalde)




    Öğle saatlerinde arabalar kar kalınlığı saat(11.30 civarı çekildi)



    İşte karşılaştırma

    Salı Saat:15.00 çekildi



    Çarşamba Saat 7




    Sizde kar hikayelerinizi bu konudan yazabilirsiniz


    Konunun gerekli yere taşınmasını rica ederim

  • Bende kendi hikayimi anlatayım :)
    Sabah 8di okula gidecekdim çatılarda hafif kar örtüsü vardı ve tipi başlamıştı ama kar etkisiz yağıyodu ben okula giderken durmuştu ama okula girince çok yoğun yağmaya başladı neyse 30 dakika filan yağdı tenefüs çaldı derse tekrar girdik ve nasıl desem ben hayatımda bu kadar iri taneli yağış görmedim diyebilirim bildiğimiz erik büyüklüğünde yağıyodu birazcık daha büyükde diyebilirim çok iri ve yoğun yağmaya başladı ve 1-2 dakikada her yer bembeyaz oldu böyle böyleöğlene kadar devam etti arada aralık vererek neyse yollar eridi neyse bomba olay akşam ile başladı kar yağdı da yağdı yerler tekrar beyazlandı gece olduğunda yerler erimişti
    Ertesi gün ise efsane semihin ve cografyacının tahminlerinide dikkate alarak nöbet tutmaya başladım ama annemin zoruyla yatmak zorunda kaldım neyse 9da uyandım bi baktım 10-30 cm arası kar var 12 gibi dışarı çıkdım kar dahada artmıştı her geçen saat artıyodu uzun zaman göremiyeceğim sistemlerden biriydi heralde gece yürüyüş yapıyodum çok güzeldi her yer basılmamış 10-30 cmlik kar ile kaplıydı belki sistem 2 gün daha dursa 2004ü geçebilirdi

  • Benim Hikayem şöyleydi sabah 7 de okula servisle giderken tık kar yoktu.Maslağa vardığım zaman hafif kar başladı ve 5 dakkada durdu sonra saat 9 da patates büyüklüğünde lapa başladı ve yaklaşık 45 dakka sürdü. Ardından durdu ve teneffüs 15 dk daha yağdı ve yollar hariç her yer bembeyaz oldu.Sonra güneş açtı ve birçok kar eridi.Günün ilk bombası saat 12 den öğlen 2 ye kadar yağan top büyüklüğünde olan kardı ve en büyük kar tanesini o yağışta gördüm ve büyüklüğü yaklaşık 10 cm falandı.Her yer tuttu ve sonra yine eridi.Sonra eve servisle geldiğimde neredeyse bütün kar ermiştir ve ben eve adım attıktan 15 dk sonra çarşamba sabahın kadar aralıksız ve aralık olduysa bile 1 2 tane 5 dk lık aralıklı yağan kar sonucu sabah 40 cm kar yolun bazı yerlerinde vardı ve sonra karın ikinci yarışı 10 da başlayıp perşembe sabaha kadar sürdü.bBu sistem beni için Kalbimdeki efsane açığını giderdi.

    Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
    Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

    MEVLANA

  • Sabah 6 bucuk uyandim kar yagmis ancak catilarda az bir sey var. 10 dakika sonra gozum disariya kaydi ve acayip bir kar sagnagi gecti uzerimizden. 5 dakika da her yer beyazladi. Sonra okul icin hazirlanmaya basladim. Okula gittigimde gunesli bir hava vardi ayni zamanda kar yagiyordu. Okuldayken ara ara kar gecisleri oluyordu ve derste yine o kar saganaklarindan gecti her yeri beyazlatti ve eridi. Saat 11 gibi lapa lapa kar basladi ve kaan in da belirttigi gibi buyuk tanelerdi . Saat 3 e kadar ara ara kar saganaklari devam etti ama lapa lapa degildi. 3 te okuldan ciktim ve saat 3 25 gibi evdeydim. Sonra havaforumda biraz takildim. Bazi kisiler aksama dogru yagis olacak radar dolacak dediler. Ve saat 4 olmustu. Hava kapandi aniden ve kar yagisi basladi. O kar yagisi persembe ye kadar durmadi. Yaklasik yarim satte 5 10 cm olmustu. Kar yagisi durdugunda kar kalinligi 75 cm falandi. Yer yer 90 Cm bile olmustu. Fotograflari sonradan ekleyecegim.

  • Anadolu yakası için bu kış muhteşemdi. 6 Ocak 15-20cm, Çarşamba öğleden sonra başlayan kar örtüye hazırlık yaptı, akşam müthiş bir kar ve geceye doğru inanılmaz rüzgarla birlikte inanılmaz ötesi kar. Anlatmaya sözler yetmez, havada yıldızlar gözükürken siyah bir şey belirdi ve daha "O ne?" demeye fırsat bırakmadan başladı. 17 Şubat ise, burası için, muazzamdı. Avrupa Yakası sevinirken kütlelerden, buraya ardı ardına turuncu-kırmızı kütleler geliyordu ve yaklaşık 40cm kar bıraktı.

    Einmal editiert, zuletzt von tahminci ()


  • Siz 125 cm beğenmiyorsanız Size Alp Dağlarına yollayabilirim :D ve İstanbul gibi bir kenttte


    Bahçeşehir 110 cm gördü, efsane değil diyenin alnını karışlarım :hfyeni (18):


    Sonuçta Akdeniz ikliminin görüldüğü bir şehirdeyiz, -20 derece 3 metre kar falan mı bekliyorsunuz :)

  • Bende anlatayım,


    Tarihlerden 5 ocak 2015 idi. O gün hastaydım fakat okula gittim matematik yazılısını olmaya. Neyse verdim yazılıyı sonra annem gelid okuldan aldı eve bıraktı. Artık son saatler kalmıştı efsaneye. Akşam kar hafiften başladı. Yoğunluğunu arttırdı. Sabaha kadar durmadan yağmış, akşamdan kar tatili haberini vali verdi. Salı günü yine TÜM gün boyunca kar yağmaya devam etti. Salı öğlen saatlerinde de çarşamba için tatil olduğunu duyurdu vali. Çarşamba günü kalktım, müthüş bir tipi müthiş bir soğukluk, çarşamba gündüz en yüksek -10 dereceydi konya merkez. Gece -21 civarı ölçüldü. Çarşamba müthiş bir tipi vardı. Konya biliyorsunuz hemen ovanın başlangıcına kurulmuş bir şehir. Arkamızda ise dağlar var. O dağdan saate 50 km/h ye varan hızda rüzgarlar esmeye başladı. Dağdaki tüm kar şehirde toplandı. Konya Havalimanında Kar kalınlığı 2 Metre ye ulaştı. Dayım ordaki askeriyede asker tüm askeri çalışan orda mahsur kaldı, 2 gün orda yattıllar. Tüm uçak tren ve karayolu ulaşımı durdu yollar kapandı. Çarşamba öğlen yine perşembe günün tatil haberi geldi. Perşembe kalktığımda günlük güneşlik bir hava vardı fakat dışarısı -13 dereceydi :) Kar artık buza dönüşmeye başlamıştı. Bakkala zor gittim geldim. Perşembe ikindi vakitlerinde cuma nın tatil olduğunu açıkladılar. Haftasonu ise kar eridi. En son buraya 23 nisan da kar yağdı hala dağlarda kar duruyor. Son kar ı da görüp sezonu kapattık. :)