16-19 Subat Sistemi DEK Sov

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 16 subat aksamindan itibaren sistem girecek olup en cok etkileyecegi yer hem gfs hem ecmwf ye gore Orta kara deniz'dir.Daha sonra ise Dogu karadeniz'dir.Marmara ve Bati Karadeniz ise birbirine yakin miktarda etkilenecek.


    Rekoru Samsun Ordu cevresinden bekliyorum.


    Gunduz sicakligi 0 derecelerde olan yukaridaki saydigim illerde 20+ cm ile 70 cm arasi olacak.gunduz 0 derece ve ustu olan yerlerde cm tahmini zor.


    Istanbul 'da gunduz sicakligi 0 derecenin uzerinde olacagi icin cm tahmini zor. gecen sistemdeki gibi yuksekler ve karasal bolgeler daha sansli.


    Amator olarak bu ise basladigimda ne ogrendiysem Ariftariften ogrendim.az yada cok kendi sosyal hayatimi idame ettirecek kadar hava tahmini yapabiliyorum.Benim bu sene bu islerde son senem.Maalesef Ariftarif'inde son senesi..


    Kendisi amansiz bi hastaliga yakalandi.doktorlarin dedigine gore 5 aylik bi omru varmis.Allahtan umut kesilmez.Kendisine gecmis olsun dileklerimi iletiyorum.Dualarimiz seninle Arif hoca..sizde dua edin arkadaslar..

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()


  • Hocam bırakmayın bizi allahtan ümit kesilmez 5 ay olur 5 sene hiç bilmezsiniz


  • allah şifa versin semih hocam siz bırakmayın üzülürüz

  • Hocam Allah Arif Bey'e şifa verir inşallah, çıkmadık candan ümit kesilmezmiş


    Sisteme gelecek olursak İstanbul nasıl sıfırın üstünde kalabilir? GFS de ECMWF de en az -12 verdi İstanbul'a yani mutabakat sağlandı diyebiliriz. Bu durumda gündüz sıcaklıklarının 0 olması gerekmiyor mu? Yoksa 9 şubatta olduğu gibi hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmamak için mi bu kadar temkinli davranıyorsunuz? En azından salı günü 0ın altını görürüz gibi geliyor bana


  • Hocam bırakmayın bizi allahtan ümit kesilmez 5 ay olur 5 sene hiç bilmezsiniz


    Üstad bende seni arif üstad ın sitesinde tanıdım ordanda havaforuma geçtiğinden beri buradayım arif abi nin hastalığı anladığım kadarıyla seni bayaa etkilemiş arif abimize allahtan acil şifalar diliyorum inşallah bir an önce ayağa kalkar


  • Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz...