23 Şubat'ta Kuvvetli Soğuk ve Kar yağışı Gelecek

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zitat von karsever ugur pid='89730' dateline='1392309679'

    Son verilere göre sistem ay sonuna doğru gelecek gibi artık,çünkü uzun süre inmeyen hava sıcaklıkları bize Şubat sonu kar geleceğine işaret sanki,neyse bekleyip göreceğiz bakalım 2013 Aralık ayına benzer bir gidişat var inşallah Azor son anda yine yanlış yapmaz umarız.


    İnşallah gelir.Koskoca kış mevsiminden elimizde 10-15 gün kaldı. Bu çok üzücü bir durum

  • Aksam ki gfs kotu.


    Onemli olan uzun vadede ecmwf dir.abd diyagramlarina bahar geliyor.bununda bize yansimasi karakis olmali.haftasonuna hersey belli olacak.benim adima degisen yada sistem gelmiyor diyebilecegim bisey yok.gayet umutluyum ve gelecek.yolun sonuna yaklasiyoruz artik.bu kadar mola yeter.

  • Konuyla ilgisiz ama haberde gördüm gerçekten sıkıntı.Hala felaket yaklaşırken açan güneş insanın içini ısıtıyor diyorlar.Ben o an deliriyorum.Ben de dedim siz çok yağmur beklersiniz.Bu yaz mevsiminin çok sıcak ve kurak geçeceğini söylüyorlar.Daha ilkbahar gelmeden yaz tahmini sunuyorlar.Eğer el-nino gelirse sıcak ve kurak yaz günleri geçiririz diyorlar.Ulan biz la-nina'dayız seneye de la-nina olacak siz nereye tahmin yapıyonuz.İnsanın kafasını bozuyorlar.:@:@

  • Zitat von MakaRov pid='89744' dateline='1392314602'

    ATV haberde ise mart ve nisan ayınında kurak geçeceği söylendi :( :@


    2013 yazı içinde sıcak ve kurak bir yaz olması bekleniyordu, hatta rekor sıcaklıklar ölçülebilir denmişti . ama tam tersi oldu gayet serin ve yağışlı bir yaz geçirdik , batı avrupa yanarken biz yorganla yatıyorduk:hfyeni (18)::hfyeni (18):

    [size=4]bir kar yağar ince ince[/size]

  • gelsin ya şubat-mart ayinda +30 görmek istiyorum bari böyle bir efsane görelim her zaman olmaz sonuçta :) bundan 10-20 yil sonra anlatırız biz gördük diye yeni nesillere :D

  • 2015 Elnino senesi olabilir,la ninaya veda ediyoruz yavaş yavaş zaten hali hazırda uykuya yatan güneşte iklimlerin dengesini bozdu,bence bu yaz serin geçmeyecek tahminimce uzmanlar maalesef haklı kurak bir yaz yaşayacağız galiba bu sene..

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

  • Zitat von karsever ugur pid='89748' dateline='1392315779'

    2015 Elnino senesi olabilir,la ninaya veda ediyoruz yavaş yavaş zaten hali hazırda uykuya yatan güneşte iklimlerin dengesini bozdu,bence bu yaz serin geçmeyecek tahminimce uzmanlar maalesef haklı kurak bir yaz yaşayacağız galiba bu sene..


    elnino yılları sıcak ve yağışlı , la nina yıllarıysa soğuk ve kurak oluyordu. mesela 2010 yılı elnino , 2011 ve 2013 yılları la ninalı yıllardı.

    [size=4]bir kar yağar ince ince[/size]

  • La ninada sıcak yaz getirir o kadarda hafife almayın bence,mesala geçen 2013 yazında Ağustosta başlayıp Ekime kadar süren sıcak havalar olmuştu hatırlarsanız hatta ramazan ayına denk gelmiştide sıcak havalar yüzünden insanlar birbiriyle sokakta kavga etmişti olaylar olmuştu yurtta..

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

  • Son çıktılar uzun vadede efsane kötü :( fakat tecrübe ile sabit Şubat ayında İstanbul'da mimozalar ve ağaçlar çiçek açıyorsa bu havanın arkası sağlam olduğunu düşünüyorum. Bu tahmin modeller ile dalga geçiyor olabilir sadece doğa sever bir insanın incelemesine dayalı bir gözlem. Şuan iki dağ arasında sıkışan bahar havasının etkisindeyiz. 1 hafta 10 gün sonra Amerika aynı tablo içine girerken takip eden salınımla doğanın sağlam bir şakasına şahit olacağını düşünüyorum. Aksi bir durum doğa kurallarına aykırı çünkü:)

  • Zitat von karsever ugur pid='89753' dateline='1392316628'

    La ninada sıcak yaz getirir o kadarda hafife almayın bence,mesala geçen 2013 yazında Ağustosta başlayıp Ekime kadar süren sıcak havalar olmuştu hatırlarsanız hatta ramazan ayına denk gelmiştide sıcak havalar yüzünden insanlar birbiriyle sokakta kavga etmişti olaylar olmuştu yurtta..


    eğer yurt geneli için konuşuyorsanız size katılıyorum. ancak 2013 yazı enka balmumcu verilerine göre gayet serin geçmiş koskoca 90 günlük yaz döneminde sadece 16-17 gün sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkabilmiş. 2013 yazında :


    haziran : mevsim normallerinde sıcaklık
    temmuz : mevsim normallerinde ve yer yer altında sıcaklık
    ağustos : mevsim normallerinde ve yer yer üzerinde sıcaklık
    eylül : mevsim normallerinde sıcaklık


    bunları extra bilgi olsun diye paylaştım , şu kurak günlerde bence sıcaklıklardan çok yağışlara odaklanalım.

    [size=4]bir kar yağar ince ince[/size]