10-15 Ocak?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şöyle bir tahmin yaparsam.4 Ocağa kadar havalar böyle devam edecek 6 ocak günü küçük sistem gelicek 1-3 gü sürecek istanbul'a kky olabilir fakat örtü çok zor olacak en fazla 1 cm oda araba çatı üzerleri olcak.Ondan sonra 8 ocak günü istanbulda sağanak yağış olabilir ankarada kky 9 ocak gecesi kuvvetli rüzgar ile kar bulutları gelecek kar bulutları istanbul'a gece saatleri kar bırakabilir öğlen saatleri kky 11-12-13 ocak günü istanbulda kar 11-12 ocak biraz daha yoğun olabilir ondan sonra bulutlar ayrılacak ve asıl sistemler gelmeye başlıyacak.

  • Zitat von BaFRaLi55 pid='79420' dateline='1388593557'

    ABD nin gibi olmaz tabi enlem ile alakasi yok.lablador soğuk su akıntısını tek basina yeterli hee şuan istanbul ila NY ayni enlemde ancak sicaklik farklari ucurum var :)


    İstanbul ve NY aynı enlemlerde sayılır onlar niye soğuk oluyor Türkiye'ye soğuk hava dalgası gelipte Niye Amerika'dan soğuk olmuyor? Sebebi bizim üstümüzde deniz var Karadeniz.Onların üstünde ne deniz ne su var o yüzden soğuk etkisini iyice güney enlemlere inesiye kadar etkisini kaybetmiyor.Mesele bundan ibaret.Dünya'da sistem hareketi batıdan doğuya.Amerika'dan gelen soğuk batıya kayıyor.ABD kara gömülüyor.Batı Avrupa'da AB ile birleşip kuvvetli sağanak yağmur alıyor.Bizde ise bu Amerika'dan gelen örümcekler adlı soğuk sistemler bize gelesiye kadar eriyor.O sebepten dolayı aynı sıcaklıklar aynı günler.Bir diğer sebebi Sibirya Yb'si fazla batıya kaydı o sebepten dolayı kurağız.Şu aralar biraz etkisini kaybetse de kuzey ve doğu kesimleri halen esir almış durumda.Ülkemizde Sibirya'ya uzak kesimler biraz da olsa yağış görebiliyor.Ama İstanbul gibi büyük şehirlerde yağış geç gelirse ve kış kurak geçerse su sıkıntısı çekilebilir.Zaten en yağışlı mevsim bu mevsimde yağmazsa diğer mevsimlerde yağsa bile yetmez.Dua edelimde bu yb merkezi etkisini kaybetsin.



    Saygılar;
    Moderator: Effective Snow(((Oğuz03)))

  • Olayların çok daha farklı sebepleri var. Bizdeki soğuk engellemeleri sadece Karadeniz'le sınırlı olsaydı keşke. Ama maalesef öyle değil. Mesela Amerika'da Karadeniz kadar büyük göller var. New York'un kuzey batısında kalıyorlar. O göllerin güney kesimlerine de soğuklar çok rahatlıkla ulaşabiliyor mesela. Bunun en büyük nedenlerinden birisi Labrador soğuk su akıntısıdır. Labrador soğuk akıntısı nedeniyle Amerika'nın doğu kesimleri soğur. Kuvvetli siklonlar oluşur ve bu siklonlar Kanada'dan kuvvetli soğuklar taşır. Aynı zamanda Amerika'nın batısı çöldür, yani yüksek basınç hakimiyeti süreklidir, bu durumda yüksek basınçların dönüş hareketleri sonucunda, kıtanın doğusuna soğuk salınımı çok daha kolay bir hal alır. Bizde ise Azor'un uygun koşulları sağlaması haftalarca sürebilir. Gulf Stream'den dolayı da ısınırız aynı zamanda. Hatta bu ısınma İngiltere'de o kadar belirgindir ki, Gulf Stream gibi, sıcak bir su akıntısına sahip olmayan, İngiltere ile aynı enlemde bulunan Kanada'nın doğu kıyılarından yıl boyunca -16 ila -30'lar ayrılmazken, İngiltere'ye -16 tamamlanması güç, birçok koşul sonucunda, uzun aralıklar ile girer. Bu durumun diğer örneği; "New York ile İstanbul tam olarak aynı enlemdedir. Fakat New york yılda -20'ler 2-3 defa alırken İstanbul 100 yılda bir anca alır."dır.
    Tüm bu basınç sistemleri, su akıntıları, göller yetmezmiş gibi bir de coğrafi koşullar ABD'nin doğusundan yana çalışmaktadır. Abd'de, soğukların, güney enlemlere taşınması için kuvvetli coğrafi yükseltiler bulunmazken, bizde Sibirya'lı sistemlerde soğuk akışını kuvvetli ölçüde azaltan Kafkas Dağları vardır. Kısacası herşey bizim ılıman olmamız için, onların ise soğuk olması için biçilmiş kaptandır. Yakınmak boşuna, donmak onların, bakmak bizim kaderimizde var :)

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()

  • ECMWF beklediğimiz oluşumu verdi. Sibirya desteklemeyecek çıkışı ama Azor yetiyor sistem getirmeye.
    Ocak boş geçecek, kış bitti diyenlere gelsin. Hayırlı uğurlu olsun vatana millete

  • Antalya için yağış ne derece kuvvetli?

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Antalya için yağış ne derece kuvvetli?


    Daha 1 hafta var yahu :D Yağış meselesini vade kısalınca konuşuruz, şimdi konuşmamız gereken kısım soğuk kısmı :D
    Ama ECMWF siklon vermiş, yağış haritalarına bakmadım ama oldukça tatmin edici bir yağış vermiş olması gerekir :)

  • Zitat von Siberianist pid='80277' dateline='1388909076'

    Daha 1 hafta var yahu :D Yağış meselesini vade kısalınca konuşuruz, şimdi konuşmamız gereken kısım soğuk kısmı :D
    Ama ECMWF siklon vermiş, yağış haritalarına bakmadım ama oldukça tatmin edici bir yağış vermiş olması gerekir :)



    Soğuk kısmını siz konuşun. Beni ilgilendiren kısım yağış olunca...Biliyorsun durumu. :)

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

    Einmal editiert, zuletzt von CrossBench ()

  • Modeller iyi densede yagis az yine özellikle Marnara' da 7 cm olur en çok Karadeniz' de bile Bati karadeniz biraz sansli diger bölgelerde öyle çok yogun kar yagislari yok henüz bir haftadan çok var o yüzden çok fazla bir sey demek.istemiyorum.

  • Hiç bir site özellikle istanbul şuan bu verilere göre yağış az kuraklık devam tatbiki değişecek yağış hemen değişen verilerden ama işte moral vermiyor alıyor :(

    MARMARA BÖLGESİ İSTANBUL