Küresel Isınma Ve Küresel Isı Dengesi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zitat von Efsane-Semih pid='78278' dateline='1387996223'





    El nino ve la nina ya enso deniyor.bulundugumuz donem la nina da el ninoda degildir.notr dur.


    -1 ila + 1 arasi oldumu notr oluyor.yani ne asiri yb olur nede asiri ab olur.her 2 basincta normallerinde oluyor.


    -1 alti el nino yili + 1 ustu la nin oluyor.yaz mevsimine dogru hafif el nino olabilir.daha sonrasi belli degil.


    Bize pek dogrudan etkisi olmuyor.yani ulkemiz icin net sinyaller vermedigi icin fazla kafa yormaya gerek yok.asyada fazladan kasirga tayfun haberi geldimi bilinki el nino vardir.


    El Nino olduğu dönemde ülkemiz bol yağışlı La Nina olduğu dönemlerde ise Kurak dönemler yaşanır ülkemizde. Kaynak. İBB Afet Koordinasyon Merkezi Meteoroloji Daire Başkanı: Ahmet KÖSE / İTÜ Öğretim Üyesi Meteorolog: Miktat KADIOĞLU


    23 Ekim de AKOM da Ahmet beyle sohbet ederken El Nıno konusu geçmiştir ve kendisi de benim gibi düşündüğünü ve konuyu açarak detaylı olarak konuştuk. Ayrıca Küresel Isınma nedeniyle AB kuşağı kuzeye kaymaktadır.


    İklim ile ilgili olarak soru ve cevaplarınızı


    http://www.facebook.com/bulent.peace


    http://www.twitter.com/bulent_peace


    [email protected]

    bulent.peace

  • Ağır basıcak bir taraf arıyorsan el-ninodur ağır basan.Bunu sadece Türkiye için yada Avrupa için düşünme.Küresel olarak bakmalısın.Bizde yb var ama Abd ve Kanada kar fırtınası ve sellerle boğuşuyor..

  • Zitat von Efsane-Semih pid='78590' dateline='1388156177'

    Ağır basıcak bir taraf arıyorsan el-ninodur ağır basan.Bunu sadece Türkiye için yada Avrupa için düşünme.Küresel olarak bakmalısın.Bizde yb var ama Abd ve Kanada kar fırtınası ve sellerle boğuşuyor..


    Adamlar şanslı.Biz de daya karbondioksiti eskiden İngiltere'de ki yağış bir şöyle bir böyle ola ola gelirdi.Şimdi İtalya'dan sonra pert.Eskiden Portekizden giren sistemler gelirdi.Şimdi kuzeye kaçıyorlar.Balkanlara gelen sistemler aşağa inerek gelirdi.O da yok Rusya'ya gidiyor.Yani kısaca karbondioksit sebebiyle sistemler gelemiyor.Ama biz de kişi başına düşen karbondioksit oranı az onlarda (Amerika-Kanada)'da kişi başına düşen karbondioksit miktarı 8,06 ton.Ama işin içinde biraz da şans var.Ama TÜRKLER doğayı korumak için bir şey yapmıyor ama adamlar uğraşıyor.Belki şu karbondioksit oranını azaltırsak doğayı korusak zaten sistemler seve seve gelir.Ama olacağını hiç sanmıyorum.



    Saygılar;
    Oğuz03

  • Mini Buzul Çağı'nın yaklaştığı ile ilgili bilgiler paylaşan Alman bilim insanları yaklaşık 60-70 yıl sürecek bir periyoddan bahsediyorlar. En son 1870 li yıllarda Almanya'ya kadar inen buzulların bu sürecin sonunda 60 derece kuzey enlemlerinin altına inebilmesinin mümkün olacağını belirtiyorlar. Bu konu aslında o kadar derin bir araştırma içine çekiyor ki insanı, içimden 40 yaşında iklim fiziği dalında eğitim almak bile gelmiyor değil :)
    Sevgiler,

  • ...dünyada hava sıcaklıklarının yükselmesinin, 1997 yılında durduğu bulgusuna ulaşıldı. Dahası, önümüzdeki 15 yılın, güneş faaliyeti nedeniyle daha da soğuk geçmesi bekleniyor. ‘25. Döngü’ denilen bu süreçte sıcaklıklar 2022’de dibe vuracak. Öyle ki, 1790 ile 1830 yılları arasında Avrupa Kıtası’nda ortalama sıcaklıkları 2 dereceye kadar düşüren soğuklara ulaşılması, hatta bunun da ötesine geçilmesi, olası senaryolar arasında sayılıyor.
    Kaynak: http://www.tarimtv.gov.tr/HD92…-buzul-cagi-basliyor.html

  • Zitat von BaFRaLi55 pid='78623' dateline='1388161553'

    ne diyelim Allah korusun herşeyin extremi zarar....


    Ben inşallah diyorum da o kadar ağır olmamakla beraber.:D

  • Wildeo bir program vardı neredeyse senin dediklerinin aynını söylemişti trt haberde program izlemiştim 2 sene önce 2013 den sonra kışlar bir önceki kışa göre daha soğuk olacak,2022 de dereceler dibe vuracak ve mici buzul çağı oluşacak demişti bunuda profesörler söylemiş.

  • araştırma yaptım artık kışlar soğuk geçecek mini buzul çağı başlayacak.küresel ısınma durup global soğuma başlayacakmış yaz aylarında pek düşüş olmayacak ama kışlar soğuk ve karlı geçecekmiş

  • Bu araştırma 2012 yılında yapılmıştı.
    [size=1][font=verdana, geneva, tahoma, sans-serif]Dünya gündeminin değişmez maddelerinden biri olan[font=verdana, geneva, tahoma, sans-serif]küresel ısınma, bir grup İngiliz bilim insanına göre bitti. İngiliz Meteoroloji Dairesi’yle prestijli iklim araştırma çalışmalarıyla tanınan East Anglia Üniversitesi’nin, sonuçlarını geçtiğimiz hafta yayımladığı ortak araştırmaya göre, küresel ısınmanın yerini artık, ‘mini buzul çağı’ alıyor.[/font][/size]



    [size=1][font=verdana, geneva, tahoma, sans-serif]Soğuk hava dalgasının adı Almanya ve Doğu Avrupa’da Cooper diye anılıyor. 30 bin ayrımeteoroloji ölçüm istasyonundan gelen verilere dayanarak gerçekleştirilen çalışmada, dünyada hava sıcaklıklarının yükselmesinin, 1997 yılında durduğu bulgusuna ulaşıldı.[/font][/font][/size]
    [size=1][font=verdana, geneva, tahoma, sans-serif]Dahası, önümüzdeki 15 yılın, Güneş faaliyeti nedeniyle daha da soğuk geçmesi bekleniyor. ‘25. Döngü’ denilen bu süreçte sıcaklıklar 2022’de dibe vuracak. Öyle ki, 1790 ile 1830 yılları arasında Avrupa Kıtası’nda ortalama sıcaklıkları 2 dereceye kadar düşüren soğuklara ulaşılması, hatta bunun da ötesine geçilmesi, olası senaryolar arasında sayılıyor.[/font][/size]
    [size=1][font=verdana, geneva, tahoma, sans-serif]Ve mini buzul çağının 70 yıl sürmesi bekleniyor[/font][/size]

  • Zitat von wildleo1907 pid='79037' dateline='1388401024'

    Sert kışların öncesinde serin yazlar (nispeten) yaşanması muhtemel olabilir, yani Mayıs ortasında kıta Avrupa'sına 30 cm kar yağarsa şaşırmayın derim. :)


    Yaz mevsimini bile yaşayamayabilir Türkiye ve belki bu soğuma Türkiye'de yağışı artırabilir.:)Sizce olabilir mi hocam??

  • Eğer ortamaların altında olursa ki mini buzul çağına 9 sene kalmış ama küresel soğumaya girmiş bulunmaktayız her sene daha etkili olacak tabi 2013 ile başlangıç yaptık ve busene geçen seneye göre daha soğuk olacak ona bağlı olarakta bu yaz erzurumda kar bile yağar.