Küresel Isınma Ve Küresel Isı Dengesi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Küresel ısınma,Küresel soğumanın başlangıcıdır çoğu kişi bu mantığı yürütemez. Dünyanın en önemli iklim oluşumlarından biride sıcak-soğuk su akıntılarının ortalama değerlerde devamlılığını sağlamasıdır. Buzulların erimesiyle beraber soğuk su yavaş yavaş yayılacak ve Kutuplardan başlayarak ilk önce 90 enlemlerini içine alarak yavaş yavaş tüm dünyayı buzullardan kaynaklanan soğuk su kaplayacak. Buda doğanın dengesini bozacağı için tekrar bir toparlanmaya tabii tutulacak. Benim görüşüm küresel ısınma, Mini buzul çağınınn başlagıcıdır.

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]

  • Nefret ediyorum şu mini buzul çağından. Mini buzul çağını müjdeleyenler kesinlikle yazın baharın değerini bilmez kişilerdir. Her mevsimi sevmesini bileceksiniz. Yazın denize girmeden ilkbaharda çiçek toplayıp piknik yapmadan yılın keyfi çıkmaz. Sıkıntıdan patlarsınız. Yüce Rabb'imizin bize verdiği sayısız nimetten biridir bu. Lütfen. Bunların değerini bilelim. Yoksa Allah hepimizin yüzüne tokadı yapıştıracaktır.

  • Zitat von tahminci pid='77314' dateline='1387118245'

    Nefret ediyorum şu mini buzul çağından. Mini buzul çağını müjdeleyenler kesinlikle yazın baharın değerini bilmez kişilerdir. Her mevsimi sevmesini bileceksiniz. Yazın denize girmeden ilkbaharda çiçek toplayıp piknik yapmadan yılın keyfi çıkmaz. Sıkıntıdan patlarsınız. Yüce Rabb'imizin bize verdiği sayısız nimetten biridir bu. Lütfen. Bunların değerini bilelim. Yoksa Allah hepimizin yüzüne tokadı yapıştıracaktır.


    güzel söylemiş sistemci üstad. Yukarıdakini okuyun anlarsınız.

  • http://dailycaller.com/2013/11…e-suggest-global-cooling/
    Merhaba Arkadaşlar,
    Yukarıdaki haber 13 Kasım 2013 tarihli ve 2014 yılından itibaren maksimum solar aktivitesinin giderek azalacağını ve 2055 yılına kadar küçük bir buzul çağına girilebileceğini ifade ediyor. Elbette ki bu sadece bir tarafın bakışı diğer taraf da aksini söylüyor nitekim...

  • Yine ek bir bilgi olarak aşağıdaki linki referans göstererek şu bilgiyi paylaşmakta yarar var, Küresel Isınma çığırtkanlarının özellikle üzerinde durdukları Kuzey Buz Denizindeki buzulların giderek azalma teorisi bu yıl Kuzey Buz Denizinin kendisi tarafından bizzat çökertildi. Keza 2013 yılında bir önceki yıla göre Kuzey Buz Denizi buzullarının %50 gibi büyük bir oranda arttığı bilim adamlarınca tespit edildi.
    Buyrun burdan yakın :)


    http://dailycaller.com/2013/12…e-coverage-up-50-percent/
    NOT: denilebilir ki "thickness denmemiş ki coverage denmiş biz inceliyor dedik" o bakış açısına da saygı duymak lazım :)

  • Yine başka bir Amerikan kaynaklı veri de uzun dönemli soğuma trendini grafik analizlerle aşağıdaki linkte açıklamaktalar. Tamamını Türkçe'ye çevirmek isterim ama gündüzleri iş, akşamlar 10 aylık bebeğim buna maalesef fazla izin vermiyor :)
    Herkese sevgiler, selamlar...
    http://www.inedc.com/1-3684

  • Lütfen bunu anlayın yaz olmadan yılın tadı çıkar mı hiç?


    O arkadaşlar buzul çağı olursa ilkokulları tatil olur diye seviniyorlar.Başka bir nedeni olduğunu sanmıyorum.Zaten o soğukta hiç bir canlı acı çekmeyecek,evsizler donmayacak,ulaşım aksamayacak,teknolojide geri gitmeyeceğizmişiz gibi... (Bir önceki buzul çağından kalma mamut kalıntılarının ot yerken "anında" donduğu biliniyor.en az 40 derecelik soğuma olmuş o anda.Doğayı küçümsemeyin, bir derecelik bile sıcaklık farkı bu dünyadaki canlılar için mutlak felaket olabilir.)


  • O arkadaşlar buzul çağı olursa ilkokulları tatil olur diye seviniyorlar.Başka bir nedeni olduğunu sanmıyorum.Zaten o soğukta hiç bir canlı acı çekmeyecek,evsizler donmayacak,ulaşım aksamayacak,teknolojide geri gitmeyeceğizmişiz gibi... (Bir önceki buzul çağından kalma mamut kalıntılarının ot yerken "anında" donduğu biliniyor.en az 40 derecelik soğuma olmuş o anda.Doğayı küçümsemeyin, bir derecelik bile sıcaklık farkı bu dünyadaki canlılar için mutlak felaket olabilir.)


    okulun tatil olması mı aklımın ucundan bile geçmedi ayrıca soğuktan korunmanın her zaman bir yolu vardır ancak sıcaktan korunmanın hiç bir yolu yoktur...

  • Zitat von wildleo1907 pid='76891' dateline='1386951427'


    Okyanus sicakliklarinin normalden sicak olmasiyla ortaya cikar.el-ninolu yillarda genelde izlanda a.b daha hakim olur.bu hemen hemen tum kuzey yarim kurede boyledir.la-ninali yillarda genelde kuzey yarim kurede yb alanlari daha fazladir.yagis azalir.el ninolu yillarda ise yagis daha fazla olur.yalniz izlanda hakim olur dedim ama atlantik okyanusu icin sst anomalisine bakilir.genelde el ninolu yillarda pozitif anomali olur o yuzden izlanda hakimdir.el ninonun atlantikle baglantisi yoktur.mesela 2009 kisi izlanda kisidir.biraz karisik oldu ama anlatabilmisimdir umarim.

  • Zitat von Oğuz03 pid='76897' dateline='1386952011'


    Evet hocam seneyede La-nina var sanırsam.


    El nino ve la nina ya enso deniyor.bulundugumuz donem la nina da el ninoda degildir.notr dur.


    -1 ila + 1 arasi oldumu notr oluyor.yani ne asiri yb olur nede asiri ab olur.her 2 basincta normallerinde oluyor.


    -1 alti el nino yili + 1 ustu la nin oluyor.yaz mevsimine dogru hafif el nino olabilir.daha sonrasi belli degil.


    Bize pek dogrudan etkisi olmuyor.yani ulkemiz icin net sinyaller vermedigi icin fazla kafa yormaya gerek yok.asyada fazladan kasirga tayfun haberi geldimi bilinki el nino vardir.