Geçici Yaz Gidiyor Kış Geri Geliyor...

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Genel olarak bir değerlendirme yapacak olursak, cuma gününden itibaren hava sıcaklıkları üşütecek duruma inişi gösterecek ve hafif orta kar kar yağışları na sebep olacak ama büyütülecek bir kar olmayacak hafta sonu doğu anadolu (muş, bingöl, hakkari) üçgeni kar etkili olabilir. Hafta başı orta akdeniz'de siklon oluşumu ile iç kesimlerde kar ve kky etkili olabilir salı günü şu anda oluşum içinde netlik kazanmış değil 20 si ile batı avrupa'ya genişleyecek olan yb sayesinde ülkemiz ve balkanlara soğuk ataklar 10 gün boyunca sürecek gibi duruyor netlik kazanmış değil ama 20 si ile ara ara sistem alacağız tam şurda şu olacak diyemeyiz sistem hareketi kar habercisi mart başına kadar sıcaklıklar düşük mart ile artışlar ve yağmurlar olacak 15 ine kadar iç kesimlerde kar beklentileri devam ediyor olacak...

  • Hayırlısıyla gidiyoruz Efsaneye.:)

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • 2004 çift ataklı bir sistemdi ve kendini pek belli etmeden giriş yaptı tabi ki ilk atak da 1-2 günlük kar yağışları oldu 5-15 cm arası kar yağışları oluştu sistem 4 gün sürdü genel olarak 50 cm ve üstü örtü oluşturdu her yer kar aldı tane olarak ama örtü bakımından az olan yerler de oldu


  • 2004 çift ataklı bir sistemdi ve kendini pek belli etmeden giriş yaptı tabi ki ilk atak da 1-2 günlük kar yağışları oldu 5-15 cm arası kar yağışları oluştu sistem 4 gün sürdü genel olarak 50 cm ve üstü örtü oluşturdu her yer kar aldı tane olarak ama örtü bakımından az olan yerler de oldu


    Vallaha Hocam genel olarak Marmara baya bi kar aldı diye hatırlıyorum.Kocaelin'de oturuyorum ve 40-50cm kar aldığını hatırlıyorum.
    Ya 2004 gibi bişe olmasada en azından bi 25-30 cmde bıraksa gene iyi :hfyeni (18):

  • Hava parselleri niye hafiflemiyor bu sene yahu? Sebebi Aralık'ta ve Ocak'ta çoğunlukla alçak basınç etkisinde kalmamız mı acaba?
    Hava parselleri balon ölçümlerinde ağırlıktan dolayı hep alçalıyor. O yüzden bir alçak basınç göremiyoruz modellerde. İlginç olan sahra'da bile alçak basınç oluşumu öngören modeller var. Halbuki hava parsellerinin en ağır olduğu ve bu ağırlıktan dolayı inici hareketlerin en etkili görüldüğü ve bu yüzden çöl oluşumunun en hızlı olduğu yer Büyük sahra'dır. Ancak son yıllarda orada bile alçak basınçlar rahat oluşurken, Türkiyede sanki doğum yapan kadın gibi ikınarak alçak basınç oluşması akla mantığa sığacak birşey değildir.
    Acaba Türkiyede kismi çölleşmemi başladı. Tıpkı orta asya gibi taklamakan ve gobi çölü mü olacak Türkiye? Hadi orada yağmur sıradağları var diyoruz burada ne var? Adam akıllı 1000 mb'lık siklon göremedik. Yağış rejimi son derece düzensiz bir ahval almaya başladı. Yağmayıp yağmayıp 3 aylığın yağışı 3 günde düşüyor. Bu da bir çölleşme alameti olarak değerlendirilebilir.
    Yıllar önce izlediğim bir belgeselde yüksek basınç sahasının Türkiye'ye ilerleyeceği ve daha geniş yer kaplayacağı, bu yüzden Türkiye İklimi ciddi derecede değişecek diye bir ibare vardı. O günlere mi geldik acaba?


    Valla yağmur bombası mi olur? kar bombası mı olur? havaya bomba atıp kar yağdıracak pozisyona geldik. İnşallah bu siklon sıkıntısı geçici ve farazi süreçleri kapsıyordur. Çünkü sıkıntı büyük aksi durumda.
    Dileğimiz maden bulmuş gibi doğu akdeniz-hazar arasında daimi alçak basınç oluşmasıdır. Şayet öyle olursa dönüş rüzgârları batı Sibirya'nın soğuk havasını bize çekecektir ters bir durumda kuru soğukla yetinmek durumunda kalabiliriz.

  • Net değil tabi ki dediğim gibi efsane için erken 10 günlük bir periyotta şu anki basıç konumları olursa yurdun iç ve kuzey kesimleri iyi yağış alacak ve tabi ki kar da alabilir buna ek olarak akdeniz'de tepkime olarak oluşacak bir siklon hele ki derin oluşum gösterirse nereyi vuracağı belli olmaz orayı kardan bıktırır mart 8 ankara olayı gibi 1 gün içinde kar fırtınası ve 30 cm lik bir örtü mevcut olur.