Genel Tartışma & Yorum Sayfası - 1 (Kilitli)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Almanlar bu tuzağı çok geç farkettiler. Ellerinde olsa dortmundu'da eletirlerdi. Çünkü artık şu anlaşıldı futbol ekonomisinden sadece 5-10 godaman faydalanıyor. Ülke ekonomisine getirisi 0. Ülke ekonomisine katkı sağlayan tek organizasyon Olimpiyatlardır. Ondan sonra basketbol gelir. Türkiye neden 2010 dünya basketbol şampiyonasını aldı? işte bu yüzden. Türk futbolu bitiyor diyenler bunu göremez. Keşke Türk Futbolu bitse. Türkiye'nin gayriresmi en zengin adamı Tuncay Özilhan neden futbola yatırım yapmiyor? Çünkü futbol para sömürür ondan alır ona verir. Neden Ingiliz takımları kendini araplara satıyor çünkü futbola aktarılan para buhar olup uçuyor. Bu yüzden enayi arabın teki bulunup, tüm ekonomik külfeti ona yükleyip kendi ülkelerini kurtarıyorlar.

    Artık şunu anlamak lazım, futboldan ingilizler dahi soğuduysa gerçekten bu futbolun artık çivisi çıkmış. Dileğim o ki almanlar bu oyunun farkına varsin yoksa o güçlü almanya bile şampiyonlar ligine yatırım yapacam diye krize girebilir. Fransa girdi, ispanya girdi, ıtalya girdi. Türkiye futbolda bu kadar kötü olmasa Türkiyede girerdi. Allah korudu. Bizim gayemiz futbolu değil, sporu geliştirmek olmalıdır.


    Akp döneminde iyiki futbol geri planda kaldı yoksa biz bile ekonomik krize girerdik. Başbakanın kurmayları akıllı adamlar tabi hemen oyunun farkına varıp futbolu geri plana attılar.


    Ülkeler böyle yönetilir işte. Amerikada niye şampiyonlar ligi düzenlenmiyor? Çünkü amerika işi'ni biliyor. Çin neden drogba'yı sana kakaladı? Çünkü futboldan bir cacık olmayacağını Amerika'ya bakıp çözdü.
    Brezilya ülke olarak gelişirken niye futbolda düştü? işte bu yüzden.


    Şunu unutmayın bundan 30 sene sonra beyazlar hiç futbol oynayamayacak, siyahları oynatıp gladyatör gibi üstlerinden para kazanacaklar.


    Bu işler böyle, herşey flu göründüğü gibi değil.

  • Uefa 55 yıllık bir tarihe sahip ve misyonunu 2005'te tamamladı. Artık avrupanın yeni bir çözüm bulması ve f1, atletizm ve basketbol gibi sporlara yönelmesi gerekmektedir.


    Türkiyeye lazım olan spor olimpiyatlardır. Galatasaraya sevineceğinize, var güçle çalışıp 2020'yi almak gerekiyor. Koskoca Ferit Şahenk bunun için ülke ülke mekik dokuyor biz hâlâ Galatasaray'a Fenerbahçe'ye seviniyoruz. Futbol globallikten çıkıp amerikadaki gibi zevk boyutunda olmadiktan sonra yemişim şampiyonlar ligini uefa kupasını. Galatasaray kupa alacak diye ben 5 liranın hesabını yapmak zorunda kalıp ay sonunu getirmek zorunda kalamam arkadaş. Bu ülkede böyle tek düzelik yüzünden terör sorunu ortaya çıktı. İstanbuldaki, Ankaradaki kıçının üstünde maç izlerken doğudaki vatandaşım dağ başında çaresizlikten terör'un koluna düşüyorsa, kimsede çıkıp Akp niye imralıyla görüşüyor diyemez.


    Allahın dağlarında elektriksiz yaşayan ve 5 Ay kar'ın buzun içinde hayat kavgası veren masum insanlar, yaz boyu gidiyor iç anadolu tarlalarında ırgatlık yapıyorken ben kalkıp Galatasaray'a şakşakçı olmam arkadaş.


    Bugün terör örgütü 5 tane Türk vatandaşını serbest bıraktı, bu süreci baltalamak isteyen dış mihraklar Galatasaray'a tur atlattı bu kadar basit. Şimdi Türkiyedeki herkes bunu konuşacak, kimse akparti'nin bu başarısını konuşmayacak.

    Ben önce insanı düşünürüm vay akp hain vay şöyle diyen adamlar kıçını kaldırıp Sivas'ın doğusuna gidebilmiş midir acep? Bu işler televizyon başına oturup maç izlemekle olmaz. Bekara karı boşamak kolay. Akp'ye hain demek kolay. Ama bana göre asıl hainler galatasarayın bu galibiyetini ülke meselesi haline getirenlerdir. Yapmayın etmeyin sizin yüzünüzden doğu anadolu aç yatıyor aç.
    Sen kafede çay yudumlarken adam şu soğukta inek otlatıyor. Bu mu vatanseverlik?

  • Dün akşam iyi siyaset yaptım ama şunuda bir kez daha tecrübe ettim o da "Zenginin malı benim gibi züğürtün çenesini yorar"


    Galatasaray ne yapıyorsa yapsin, artık ilgilenmiyorum. Önümüzde çok önemli bir olimpiyat süreci var. O olimpiyatları alırsak 2020'de Türkiye yeniden ihya olur.


    Bakın Ingiltere 2012'yi aldı, 2 ayda geçmiş 5 yılın borç yükünü yüzde 60 indirdi. Şimdi 2016'yi Brezilya aldı, gelişme üstüne gelişme gösteriyor. Rio'da insanlar eskiden aç gezerdi çaresizlikten top oynardı şu an ise herkes işinde gücünde. Açlık ve yoksulluk yarı yarıya indi. Olimpiyatlardan sonra Brezilya en büyük 10 ekonomi arasına girecek.


    Olimpiyatlara sadece spor mantığıyla bakmayın. 2004 Atina'yi Yunanistan düzenlemese emin olun 2008'te iflas ederlerdi. O olimpiyatlar yunanistanı 8 yıl ayakta tuttu.


    Futbol muhabbetlerine bırakıp bu olimpiyat sürecine destek vermeliyiz. Ülke olarak cebimize 5 lira fazla girsin istiyorsak olimpiyatları, yok sadece belli kulüplerin ve adamların cebi dolsun diyorsak futbolu konuşalım.
    Ben bencil değil toplumcul adamım. Yoksa bende sportif a.ş'lerden hisse alır para kazanırım futbolu konuşurum ama ya komşum ne yapacak?


    Şayet bunları anlayacak dimağlar yoksa, ne haliniz varsa görün diyorum.

    İstiyoruzki futbol yüzünden 5 sene okuyup dirsek çürüten ögretmenler
    atanmamazlık yapmasın, insanlar maden ocağında sabahlamasın. En azından adile yakın bir gelir dağılımı olsun.


    Ama futbol olduğu sürece bu imkansız. 20 Milyon kişi sürü psikolojisi ile 100-150 kişilik personeli beslerse, kendi kesesini düşünmeden futbolcuyu kendinden üstün görüp onu izlemek için 100'lerce lira verirse, kusura bakmayın müstahaksınız.

  • Futbol úlkeleri bólmede en bûyûk silahtir ben galatasarayliyim ama bugúne kadar galatasaraya su an facebooktan onun oyununu oynuyorum bunun disinda hiçbir yararim olmamistir.

  • Yok yaw bilinçli millet olup futbolu zevk olarak görsek sorun yok. Ama italya gibi yunanistan gibi Türkiye gibi ülkeler futbolu karapara olarak görüyor ve en çok şike'dir manipülasyondur bu ülkelerde gözüküyor. Ben buna karşıyım yoksa hollanda yada finlandiyadaki gibi futbol olsa, para ülke içinde dönse çıkıp Galatasaray yada Fenerbahçe yahut Besiktasi lekelersem namerdim müfteriyim, müfessitim. Ama öyle bir futbol yok Türkiye'de.

  • MGM'nin verdiği uyarıyı bir okur musunuz? (6-120C)artacak, (10-150C) azalacak demiş açıklamasında ani sıcaklık değişimine dikkat çekmişler. Mükemmel bir kurum.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Nasıl yani? Takip edemedim de

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Cuma için çok güzel bir yarışma yapılabilirdi aslında en yüksek sıcaklık hangi ilde olur diye süre de var aslında ama yine de moderatörler bilir çok ilginç şeyler olacak gibi cuma aşırı ısınma ertesinde 20 dereceleri bulan soğuma


  • Cuma için çok güzel bir yarışma yapılabilirdi aslında en yüksek sıcaklık hangi ilde olur diye süre de var aslında ama yine de moderatörler bilir çok ilginç şeyler olacak gibi cuma aşırı ısınma ertesinde 20 dereceleri bulan soğuma


    Kesinlikle :4722