İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Altay Kar Fırtınası) - 2025

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Valiliğin daha önce ki tatil kararına bakarsak olur bence hocam. Tüm il geneli bir yağış olmasa da Perşembe günü birçok noktada kar yağışı gözüküyor sanırım. Birkaç ilçede etkili bir yağış bile tatil için yeterli oluyor, ki zaten önlem almaları gerek, o gün kar yağmasa dahi bence.

    Geçen önce kaymakamlıklar tarafından ilçe bazlı tatiller yapıldı ama ertesi günü vali bey tatil ilan etti orayı atlamamak lazım

  • Geçen önce kaymakamlıklar tarafından ilçe bazlı tatiller yapıldı ama ertesi günü vali bey tatil ilan etti orayı atlamamak lazım

    İlçe bazlı tatil eğer yanılmıyorsam öğle saatlerinde, okullar çoktan o sabah eğitim-öğretime başlamışken edildi. Sonra ki gün yine kıyılar yağış almamasına rağmen il geneli tatil verildi. Tabii eğer yanlış değilsem hocam.

  • Kaç gündür sağlam yorulduk yeni yeni model isimleri duydum😆 Sistem girince pazartesiye kadar uykusuz kalmaya devam edeceğiz. İnşallah İstanbul adına beklediğimizden fazla kar yağar 3 yılın acısı fazlasıyla çıkar 😎😎🤲

  • Tatil her zaman trafiğe bağlı İstanbul'da. Geçen ki sistemde yağış avrupa yakasında idi hakkı bir tatil ve geç alınmış bir karardı. Ama kar yagisi bekleniyordu fakat bu denli rakım sistemi olup bu kadar tutması beklenmiyordu bence.

    Sonuç olarak önümüzdeki sistem güçlü kuvvetli ve soğuk . Risk etmezler Perşembe ve cuma tatil olur diye düşünüyorum.

  • Bir #İstanbul efsanesi. Karadeniz gol olup metropol şehrin üstüne akıyor. Perşembeyi bilmem de cuma günü okullar, hafta sonu da birçok spor karşılaşması iptal edilebilir. Efsane olmaz diyenlerin kestane olduğu bir görünüm bu...

    KARADENİZ DEK SAĞANAĞI 📍


    Snow Depht / Beylidüzü

    Kara Aşık Olmak Delilik Değil bir Sevdadır...

    hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333

  • Tatil her zaman trafiğe bağlı İstanbul'da. Geçen ki sistemde yağış avrupa yakasında idi hakkı bir tatil ve geç alınmış bir karardı. Ama kar yagisi bekleniyordu fakat bu denli rakım sistemi olup bu kadar tutması beklenmiyordu bence.

    Sonuç olarak önümüzdeki sistem güçlü kuvvetli ve soğuk . Risk etmezler Perşembe ve cuma tatil olur diye düşünüyorum.

    Katılıyorum. Yağmur damlası düştüğü an il geneli trafiğin kitlendiği bu şehirde böyle bir sistemi riske atmamaları gerek.

  • berkeeldek hocam bu sistemde sabah ve öğlen saatlerinde erime bekliyor musunuz? Çünkü geçirdiğimiz 3 4 sistemdir kıyılarda gece yağan kar öğlene kalmıyordu.

    Hocam sistemde bahsettiğiniz durumun yaşanmama ihtimali olan günler cuma ve cumartesi günleri. O günlere de daha 96-120 saat gibi oldukça uzun zaman dilimi var. Bırakın anlık değerlendirmeyi daha henüz kısa vadeye bile girmedi süreç. En azından çarşamba gününe kadar burada ULL diye adlandırılan ancak soğuk kökeninden koparak blokaja uğrayacak olan "soğuk çekirdeğimiz"in gücü belli olmadan bu konuda kesin yargılarla konuşamayız.

    Tecrübelerime göre tahminde bulunursam, yağışsız anlarda bile gündüz sıcaklıklarının erimeye karşı dirençli kalabilmesi için gereken soğuk deposuna sahip olmadığımızı söyleyebilirim. Yağışsız anlarda güney sahiller 2.5-3 derecelere kadar çıkabilir diye düşünüyorum.

    Yağışlı anlarda, günün en sıcak anlarında bile "tutunma" sağlayabilecek kadar güçlü olup olmayacağını ise aşağı yukarı 48 saat sonra konuşacağız. Şimdilik tam o sınırdayız gibi duruyor

  • Sınırlı alan modelleri alacağımız yağışı neredeyse 8 yıldır 3-5 kez gördüğümüz dudak uçuklatıcı WeatherBELL haritalarından da daha iyi takdir edecek, yine de asla öngöremeyecekleri sıcak bir Karadeniz var.

    BOLAM’ın bu çıktısı sadece 3 saatte beklenen yağış.