Azor uyuyan devi uyandirdiniz diyor ay sonu demek ki sövmek işe yarıyormuş
İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
-
Aykut53 -
28. Dezember 2024 um 21:03 -
Geschlossen
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Azor uyuyan devi uyandirdiniz diyor ay sonu demek ki sövmek işe yarıyormuş
-
Azora bak hay maşallah son haftadan önce nerdeydin eşek model sonu show geliyor
-
-
Kötüyü anmamak lazım ama umarım ay sonu gelme potansiyeli olan sistemden kuru soğuk yemeyiz. Aralık ayının çoğunluğu YB yüzünden kurak geçmişken bide üstüne kuru soğuk yemek hiç iyi olmaz. İnşallah sistem gelirse bize yarayan bir basınç dizilimiyle gelir de biz de faydalanırız.
-
Bize İtalya’nın çizmesinden döne döne gelen sağlam bi sistem şart İskandinav yb si riskli maalesef
İspanya-Fransa üzerinden İngiltere İzlandaya taarruz eden bi azor görmediğimiz sürece işimiz zor
-
Kıyı Ege’yi ne kadar etkiledi bilmiyorum ama bu sistem gibi bir sistem almayalı 11 yıl olacak -
Kıyı Ege’yi ne kadar etkiledi bilmiyorum ama bu sistem gibi bir sistem almayalı 11 yıl olacak
2015de bu sistemin üstüne onu almışız iç bölgeler için efsane bir yıl olmuş
-

2015de bu sistemin üstüne onu almışız iç bölgeler için efsane bir yıl olmuş
İç egenin prime dönemiydi 2014 31 Aralıkta Kütahya 60 Eskişehir 40 cm 2015 Ocak ve Şubatta Afyon-Uşak-göller yöresi 2 tane 50-60 cm lik sistem aldı şu dizilimleri gördükçe çok üzülüyorum keşke daha büyük olsaymışım da tadını çıkarsaymışım o günlerin
-
Bize İtalya’nın çizmesinden döne döne gelen sağlam bi sistem şart İskandinav yb si riskli maalesef
İspanya-Fransa üzerinden İngiltere İzlandaya taarruz eden bi azor görmediğimiz sürece işimiz zor
Aynı şekilde Trakya için de dediğiniz gibi olmalı. Kuru soğuk çekmeye mecalim kalmadı.
-
Kıyı Ege’yi ne kadar etkiledi bilmiyorum ama bu sistem gibi bir sistem almayalı 11 yıl olacakKıyılar için efsane denilebilecek bir şey değildi ama yüksekler gömülmüştü yine çok iyi sistemdi. İzmir şehir merkezinde 24 saate yakın görsellik kar yağışı görülürken 350 rakımlı Evka 4 semti 30-40 cm, +400 rakım üstü ise 60-70 cm kar almıştı.
Bir de o sistemde Bornova merkezde okuyordum sabahtan akşama kadar aralıksız tipi şeklinde kar vardı yolda yürüyemiyorduk çıkışta Kemalpaşa'dan, Evka'dan, yukarıdaki köylerden vs. gelen arkadaşlarım evlerine dönememişti.
-
Kıyılar için efsane denilebilecek bir şey değildi ama yüksekler gömülmüştü yine çok iyi sistemdi. İzmir şehir merkezinde 24 saate yakın görsellik kar yağışı görülürken 350 rakımlı Evka 4 semti 30-40 cm, +400 rakım üstü ise 60-70 cm kar almıştı.
Bir de o sistemde Bornova merkezde okuyordum sabahtan akşama kadar aralıksız tipi şeklinde kar vardı yolda yürüyemiyorduk çıkışta Kemalpaşa'dan, Evka'dan, yukarıdaki köylerden vs. gelen arkadaşlarım evlerine dönememişti.
İç ve yüksek kesimler için harika bir sistemdi ancak çoğu yere tek damla yağış ve kar düşmedi çünkü basınç çizgisi üzerimizde kaldığı için çevre lokasyonlara kar yağdı
-
Kıyı Ege’yi ne kadar etkiledi bilmiyorum ama bu sistem gibi bir sistem almayalı 11 yıl olacakSoğuk açısından muazzam sistemdi. Muğla da -9 -10 dereceleri görmüştük.
-
Şahsen kuru soğuk çekiceğimize yağışlı ve sıcak günleri isterim
-
Bakla ektim bu sene sabahları çiğ oluyor toprakta nem yapıyor oda olmasa ürün sıkıntıya girecek geçen hafta iyi başlamıştık yağışlarla gene kurak döneme girdik böyle kapanacak gibide duruyor bu ay eyvah gene eyvah .....
-
İzmir'in son 100 yıldaki bazı efsane kar sistemlerinin hemen öncesinde oluşmuş sinoptiklerin derlemesi. Çok önemli ve belki de pek çoğumuzun şu ana kadar farketmediği hatta daha önce birkaç üyemizin de belirtmiş olduğu istisnasız bir ayrıntı var hepsinde mesajın sonunda söyleyeceğim, önce farketmeye çalışın.
10 Şubat 1911
31 Aralık 1941
29 Ocak 1945
7 Şubat 1965
3 Ocak 1979
28 Aralık 1991
4 Ocak 2002
21 Ocak 2004
6 Ocak 2017
SnowLover03 hocamızın da bahsettiği gibi İzmir ve genel olarak Ege için efsane olan hemen hemen tüm sistemler için (2012 gibi istisnalar hariç) tek bir şey söz konusu: 500hPa'da soğuk havanın İtalya'nın güneyine kadar uzanması hatta neredeyse Kuzey Afrika kıyılarına kadar dokunması ve oradan da doğulamaya başlayıp patlattığı AB'ler ile bölgemize soğuk havayla birlikte yoğun kar getirmesi. 1945 rekorundan tutun da 2017 sıcak cephesine kadar hemen hemen tüm efsane sistemlerimiz bu şekilde gelmiş. Yani bir sistemin soğuğu 500hPa haritasında İtalya'ya kadar dokunmuyorsa bölgemiz açısından o sistemden pek bir şey ummamak gerekiyor. Ancak önce İtalya'nın güneyine, Sicilya'ya kadar dokunup oradan da doğulamaya başlıyorsa gözlükleri takıp ateş edebiliriz demektir. Üstelik bu kural sistem kökeni ne olursa olsun aynı (Sibirya, polar atak, İskandinav) değişmiyor.
Siz yine de bunu ana konularda pek dile getirmeyin kaos çıkmasın biz kendi aramızda konuşalım
. -
Ben de Onur35 hocama küçük bir ekleme yapayım
Efsane ve kestane arasında çok ince bi çizgi var bu yüzden kolay kolay sağlam sistemler alamıyoruz maalesef
Herkes o büyük fiyaskoyu hatırlayacaktır
Bu arkadaş 200-300 km batılı gelseydi neler olurdu…İtalya hoştur güzeldir İtalya varsa biz de varız

-
Ben de Onur35 hocama küçük bir ekleme yapayım
Efsane ve kestane arasında çok ince bi çizgi var bu yüzden kolay kolay sağlam sistemler alamıyoruz maalesef
Herkes o büyük fiyaskoyu hatırlayacaktır
Bu arkadaş 200-300 km batılı gelseydi neler olurdu…İtalya hoştur güzeldir İtalya varsa biz de varız

Buna Kıyı Ege'ye kabusu yaşatan 2022 fiyaskosunu da ekliyorum.
Soğuk hava İtalya'yı sıyırıp geçmiş ve sonuç hüsran, kuru soğuk. Sadece Muğla ucundan kurtarabilmiş. İç Ege yine 15-20 cm kar almış ama o salınımın hakkı çok daha fazlası. Sadece 200-300 km batılı inse belki Atina gibi biz de kar rekoru kırardık. Bir salınım söz konusu olduğunda o soğuğun uç kısmı Sicilya'ya değmiyorsa kesinlikle umutlanmayın.
-
Şu tabloyu 72H kala gör otur arkana izle -
Şu tabloyu 72H kala gör otur arkana izleAzorun konumu müthiş yerde hocam
-

