Tarihin en kritik mart güncellemesi 😂
Posts by Heisenberg07
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
https://www.iha.com.tr/mersin-haberle…yagdi-195737374
Mersin Anamur'a kar yağmış, bizim de İzmir'de kuru soğuktan yüzümüz yandıBen antalya da bu kadar üşüdüğümü hatırlamıyorum. Anlık hissedilen -2 derece
-
Antalya da bile hissedilen sıcaklık-2 -3 derece an itibariyle
-
Kaş'ta baya yaşamışlığım var hiçbir zaman sahile kar yağdığını görmedim. Hem sıcaklık hem yağış açısından çok daha kuvvetli sistemler varken bile kar sınırı en fazla 500 metreye kadar indi
Bu fotoğraf 22 Aralık 2016'dan. Haberde hep yüksek rakımlı köylerden bahsedilmiş https://www.kasaydinhaber.com/kasa-yillar-sonra-kar-yagdi
Ben 30 senedir antalya da yaşıyorum çok örneğini gördüm. Görsel işine girersek işin içinden çıkamayız 🙂 Bekleyelim bakalım umarım görürler. Ama tahminim haber kanallarında antalya sahillerine bile kar yağdı diye göreceğiz haftasonu
-
Kaş demre sahillerine yağması imkansız hocam minimum 500 m rakıma kar yağar
Neden? Sıcaklık uygun. Nem uygun. Dp uygun. Ben örtü olursa şaşırmam
-
Teknik olarak konuşmak gerekirse sistem doğulu olduğu için Kıbrıs'ın doğusunda AB patladı, soğuk da yettiği için buralar kar aldı. Bize de kuru soğuk kaldı.
Bunu kabullenemiyorum zaten. Koskoca ege ve Akdeniz. Gidip en olmadık yerde patlıyor ab. İnanılmaz zor bir cografyadayız ya. Afrikanın kuzeyi, Amerikanın Meksika körfezi sahilleri, Avustralya falan bizden daha fazla kar görüyor
-
Mersine adanaya antalyanin en guney ilçelerine Kıbrısa Lübnana suriyeye kar geliyor. Biz antalya ve İzmir merkez olarak nasıl bir günah işledik ya. Kafayı sıyırcam az kaldı
-
Ülkenin %75 u kuru soğuk hocam. Ama ülke sistemi 😊
Antalyanin en guney ilceleri örtülük kar alacak. Merkeze havada bile yok. Sıyırcam az kaldı
-
Antalyali yok mu ya burda. Modeller kaş demre sahillerine cumartesi ve pazar günü kar veriyor. Bizede merkezde kuru soğuk
-
Japonyanin kuzeybatı kıyılarında olmak vardı. Sibiryanin en ufak nefesi denizle carpisinca metrelik oluyorlar 🙂
-
Deniz etkili kar yağışı aslında cepheden çok daha zevkli bir yağış türü hem takibi hem de yoğunluğu açısından mesela cephe olmamasına rağmen İstanbul şu sıralar yıkılıyor
Kesinlikle hocam. Dek yağıslarinda göz gözü görmüyor. Radardan takip etmesi de çok heyecanlı oluyor. Şu sistemler de rüzgar yönü karayel olsa izmir de alacak.
-
Akdeniz çanagina inen derin siklonik sistemler lazım elde kaldı bir mart ayı yoksa durum vahim koskoca şubatı 8mm yağış ile kapatacağız şaka gibi
Bu kişi yaşadıktan sonra marttan pek umudum yok açıkçası. Yağış anlamında istediğimizi alalım yeter
-
Sıcak cephe ihtimali de kalmadı gibi. Gerçekten Trakya Kıyı ege akdeniz ve iç ege için daha kötü bir kış hatırlamıyorum. Antalya da her kış en az 2-3 gün ekstrem yağışlar olurdu. Günlük 300-400 mm'yi bulurdu. Bu sene yağışlı gün sayısı bile çok az. Kıyı ege de aynı şekilde. Oraj dönemini iyi geçiririz umarım.
-
Emeğinize sağlık hocam. PergamoN
-
İnşallah gfs akşam guncellemesinde aynı 2017 gibi birden sıcak cephe oluşumu belirir. En azından senaryolar artsın da umutlanalım
-
Acaba o tarihte diyagram nasılmış
-
ya onu bunu bırakın nasıl yağıyor istanbula deliricem.
Bu istanbul karadenizden fazla kar alır soyleyim. Resmen kütleleri çekiyorlar. Neyse darısı bizim başımıza bir gün
-
Kıyı ege konusuna İstanbul, Erdek ve son olarak da Antalya'yı ekleyelim bence yazmakla olmuyor çünkü artık.
Ben 1 aydır buradayım. Sistem batılı gelsin biraz kar görelim diye yapmadığımız totem kalmadı. Bu fotoğrafı da kaderler aynı diye paylaştım. İyi forumlar
-
Aynen kanka karakış ya 😄