İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Takip edin bakalım ne olcak , zaten yağış olursa lapa lapa kar yağar kaçarı yok bunda ben yağış ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum yağış olursa yanıldım diye buraya yazarım .Kıyı ege boşluğuna hazır olun :)

Normalde yazmayacaktımda geçem hafta yağış ihtimali bile yokken bu gün için ısrarla yağış son dk değişir diyen arkadaşlar vardı .Eğer yağış olsaydı yanıldım yazacaktım buraya ama yağmadı , ama bu sistemden beklenti içinde olup yorum yazan arkadaşlar sanki sistemi bilmiş gibi bu gün yorum yapıyor olması biraz komik .İyi forumlar .

• Normalde yazmayacaktımda geçem hafta yağış ihtimali bile yokken bu gün için ısrarla yağış son dk değişir diyen arkadaşlar vardı .Eğer yağış olsaydı yanıldım yazacaktım buraya ama yağmadı , ama bu sistemden beklenti içinde olup yorum yazan arkadaşlar sanki sistemi bilmiş gibi bu gün yorum yapıyor olması biraz komik .İyi forumlar .

Çünkü yağış son dakika değişir bu atmosferin bir gerçeği 10 günden yağış belli olmaz bize ısrarla yağış verip 40 cm ler berip 3 gün kala bozduğunu hatırlıyorum zaten yüzde 50 ihtimal var senin 10 gün önceden bugün için yağış olmucak görünmüyor demen o anki modelin sana uyup şansıyla doğru bilmiş oldun unutma atmosfer kaotik basınçlar bile son 96 h ye kadar değişebiliyor yağışlar zaten söylemiyorum bile iyi günler

• Uzun vadede görünen tarihî soğuklar bizim enlemlere inerse ve Allah korusun kuru soğuk olarak yaşanırsa soğuk rekorları tazelenir. Manisa'nın soğuk rekoru -17.9 derece

Güzel bir kar örtüsü olmadan o rekorlara pek kolay yaklaşacağımızı düşünmüyorum hocam. O soğuk rekorları genelde bölgemizi etkileyen extrem kar yağışı sonrası ayaz oluşumuyla gerçekleşmiş. Efsane bir sistem yaşayıp ardından -16 izoterm ile ayaz oluşursa evet o zaman soğuk rekorlarına yaklaşma ihtimalimiz olur

• Çünkü yağış son dakika değişir bu atmosferin bir gerçeği 10 günden yağış belli olmaz bize ısrarla yağış verip 40 cm ler berip 3 gün kala bozduğunu hatırlıyorum zaten yüzde 50 ihtimal var senin 10 gün önceden bugün için yağış olmucak görünmüyor demen o anki modelin sana uyup şansıyla doğru bilmiş oldun unutma atmosfer kaotik basınçlar bile son 96 h ye kadar değişebiliyor yağışlar zaten söylemiyorum bile iyi günler

Benim bilmem şans olmuyor haberin olsun .Ben ege üni . Coğrafya 4. Sınıf bölüm öğrencisiyim Türkiyedeki sayılı insanlardan iklimle ilgili dersler aldım bölge coğrafyasına ileri düzey bilgi birikimim var ,onun dışında 2014 ten beri model yorumluyorum ,kişisel araştırmalar yapıyorum .Kabak gibi doğulu sisteminde 96 saat kala batılayıp kıyı egeye yağış bırakma ihtimalinin olmadığı belliydi hatta iddalı bir şekilde belirttim yanıldım yazarım diye Yanılmadım .

İsmim BERKAY TUNAY her türlü bilimsel konuyu tartışırım bilgi birikimime güveniyorum elbette eksiklerim var meteoroloji mühendisi değilim ama iyi bir coğrafyacıyım şans filan yazmadan önce konuştuğun insan hakkında bilgi sahibi ol .Bu forumda yazan bir çok tanıdığım insan var gerçekte hayatta arkadaşım oluyor görüşüyorum benim kim olduğumu iyi bilirler .

• Normalde yazmayacaktımda geçem hafta yağış ihtimali bile yokken bu gün için ısrarla yağış son dk değişir diyen arkadaşlar vardı .Eğer yağış olsaydı yanıldım yazacaktım buraya ama yağmadı , ama bu sistemden beklenti içinde olup yorum yazan arkadaşlar sanki sistemi bilmiş gibi bu gün yorum yapıyor olması biraz komik .İyi forumlar .

Açıkçası izmir için veriler çoğunlukla şubat ayının çok kurak geçeceği yönünde zaten, ancak bir umut işte bekliyoruz bakalım. Geçtiğimiz günlerde de yazmıştım bunu. Çok üzülüyorum ama elden birşey gelmiyor.

• O değil de keşke soğuk olmasaydı nefret ediyorum böyle kuru kuru donmaktan sürekli cefasını çeken biz oluyoruz mesela bu sistemde İstanbul ile İzmir'in tek farkı kuzeyinde deniz olması yoksa bizde 5-6 dereceyiz denizden kütle vursa bugün İzmir merkez bile anlık örtü çekerdi

• Şuan kar kış umrumda değil, tamamen yağış odaklıyım, kaldı yaza 4 ay. Şubat beklendiği gibi geçerse kaldı 3 ay. Bu 3 ayda öyle yağış almalıyız ki yazın susuz kalmayalım.