Malatya 'ya pazartesi yağma ihtimali var diyo MGM

Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Diyarbakırda gök gürültülü yağmur var
-
Malatya akşam için şanslı mıdır hocalarım?
Ecmwf ve gfs şuan yağış veriyordu ancak modeller yanıldı icon modeli bilmiş oldu o sadece öğlen yağış veriyordu öyle de oldu akşam benim beklentim kalmadı çünkü kütleler çok doğulu Malatyaya geleceğini düşünmüyorum belki şansa 1 kütle girerse yağış alabiliriz
-
Ecmwf ve gfs şuan yağış veriyordu ancak modeller yanıldı icon modeli bilmiş oldu o sadece öğlen yağış veriyordu öyle de oldu akşam benim beklentim kalmadı çünkü kütleler çok doğulu Malatyaya geleceğini düşünmüyorum belki şansa 1 kütle girerse yağış alabiliriz
Maraştaki kütle bir htimal yada Diyarbakır Elazığ arasındaki kütleden nasiplenebiliriz hicam fakat sıcaklık halen yeterli değil
-
Maraştaki kütle bir htimal yada Diyarbakır Elazığ arasındaki kütleden nasiplenebiliriz hicam fakat sıcaklık halen yeterli değil
Sıcaklığın düşüşü için kütle girmesi şart güzel bi kütle yakalasak sıcaklık hızla düşerdi de biraz şanssız bir sistem oluyor bizim için
-
Yollar bir ara kilitlendi Elazığ da sonra kısa süre yağmur şimdi tekrar yoğun kar
-
Şanlıurfa yine istediği yağışı alamadı bugün sadece sabah hafif atıştırdı
-
Forumda Erzurumlu yok mu ya pek görmüyorum.Erzurumda yine güzel kar yağışı var.
Erzurum Canlı Yayın | Erzurum Büyükşehir Belediyesi -
Forumda Erzurumlu yok mu ya pek görmüyorum.Erzurumda yine güzel kar yağışı var.
https://www.erzurum.bel.tr/canli-yayinHocam Erzurumlu adamın burda ne işi var. Adamlarda havada iki tane bulut oluştu mu zaten kar yağıyor. Soğuk sıkıntıları yok yeter ki yağış olsun
-
Hocam Erzurumlu adamın burda ne işi var. Adamlarda havada iki tane bulut oluştu mu zaten kar yağıyor. Soğuk sıkıntıları yok yeter ki yağış olsun
Valla ben Erzurumlu olsam takip ederdim yine de forumu hocam
Evet Erzurum soğuk sıkıntısı çekmiyor ama pek böyle 30 cm üstü kar da göremiyorum takip ettiğim kadarıyla.Hep belli bir standartda kalıyor gibi sanki cm olarak.Evet biz soğuk ve yağışı beraber bekliyoruz doğru.İşimiz o açıdan heyecanlı ve zor oluyor ama en azından bazı seneler tutturunca efsane yağışları da yaşıyoruz.Bu işin zevki bazen de burada oluyor işte
Sonuc olarak Erzurumlu varsa selamlar hayırlı geceler bol yağışlar
-
-
Mardin Aralık yağış ortaması 108 mm. Aralık bitimine 3 gün var gerçekleşen 35 mm yağış. Bu tüm bölgede aşağı yukarı bu şekil. Yağışlarda şuana kadar %60 azalma var. Ocak ilk 10 gün pek kayda değer bir yağış görünmüyor. InşâAllah bu kuraklık paternj kırılır sıkıntılı günler yaşıyoruz yine.
-
Mardin Aralık yağış ortaması 108 mm. Aralık bitimine 3 gün var gerçekleşen 35 mm yağış. Bu tüm bölgede aşağı yukarı bu şekil. Yağışlarda şuana kadar %60 azalma var. Ocak ilk 10 gün pek kayda değer bir yağış görünmüyor. InşâAllah bu kuraklık paternj kırılır sıkıntılı günler yaşıyoruz yine.
Dün mardinde 26 mm yağış gerçekleşti. 35 mm eklenmiş hali ise gerçekten çok kötü.
-
Dün mardinde 26 mm yağış gerçekleşti. 35 mm eklenmiş hali ise gerçekten çok kötü.
Hocam zaten dünku sistem ile 35 buldu. O da olmasaydi 9 10 mm'de kalmıştık
-
Gfs her çıktısında apayrı şeyler veriyor önümüzdeki sistemin gücü belli olmayabilir
-
Eskiden ne kadar kolay iniyormuş soğuklar ülkemize ve bölgemize.
-
Maalesef bölgemiz adına yağış açısından durumumuz vahim
Konumumda Ekim ayından bugüne yağan yağış miktarı 30mm bile değil
Ekim ayını 0mm ile kapattık,Kasım da da son hafta gelen sistem dışında pek bişey yağmadı,ağaçlar bile Aralık ta sararmaya başladı.
-
Pazar akşamı ve pazartesi sabah birşeyler olabilir hafif de olsa batı kesimlerde adıyaman antep mallatya da kar görülebilir
-
Doğu Akdeniz'de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
Doğu Akdeniz'de beklenen yağışların bugün (29.12.2024 Pazar) öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde, yarın (30.12.2024 Pazartesi) ilk saatlerden itibaren Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde gök gürültülü sağanak, 1300-1400 metre üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, kıyı kesimlerde yıldırım ve dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, yükseklerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı
29.12.2024 12.00-30.12.2024 12.00
-
1500 mt rakımdan herkese selamlar 👋🏻 kar yolda..
-