sanki bu şekilde bir dalış var ben taktım Karadeniz'den getiricem yağışı

İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Yazın en sıcak günlerde bile gece rüzgarın estiği bir konumdayim ama şuan yaprak kimildamiyor.. birkaç saat sonra bu havanin değişecek olma ihtimali çok ürkütücü geliyor 🥺
-
Ne zaman yağacak
-
Marmara denizinde oraj başladı
-
Herkese yeniden merhaba,sezonu kendi adıma açıyorum,Halkalı olarak beklemedeyiz,hafif bir esinti haricinde şuan için bir aksiyon yok.
-
sanki bu şekilde bir dalış var ben taktım Karadeniz'den getiricem yağışı
Üst seviye rüzgarına göre Karadeniz'den yağış gelmesi imkansız. Yine bir önceki gönderimde bahsettiğim gibi üst seviye rüzgarı şu anda lodos hakim yani yağış kütleleri güneyden kuzeye doğru çıkmak zorunda. Şu anda şehirde Karayel-Yıldız hakim ancak üst seviyede Lodos hakim. Yağış kütleleri üst seviyedeki rüzgara göre hareket eder.
Atmosferde basınca bağlı deniz seviyesi ve üst seviyedeki rüzgarlar genelde aynı yönde esmez. Yağış kütlelerin yönü buna göre farklılık gösterir. Deniz seviyesinde başka bir yönde esiyorken, çok yüksek bir rakımda örneğin 700 hPa - 500 hPa'da başka bir yönde rüzgar eser. Daha anlaşılır olması için şu anda etkili olan sistemde yer seviyesindeki rüzgar durumu (1. Görsel) kuzeyli rüzgarlar hakim iken ile 500 hPa'daki rüzgar durumunda (2. Görsel) güneyli rüzgarlar hakim. Bu nedenle kütleler güneyden kuzeye doğru gidiyor.
-
Küçükçekmecede ani rüzgar hamleleri etkili oluyor
-
Uçuş modunu açtık.
-
Oda kapısı çarpan rüzgar var konumumda
-
Hava müthiş serinledi yağışı bekliyoruz
-
keşke bu hava kalıcı olsa
-
Oda kapıları hareket almaya başladı. Hakkımızda hayırlısı.
-
Yazın en sıcak günlerde bile gece rüzgarın estiği bir konumdayim ama şuan yaprak kimildamiyor.. birkaç saat sonra bu havanin değişecek olma ihtimali çok ürkütücü geliyor 🥺
Şunu yazdim sadece 30 dk oldu ve balkon camları zangirdiyor 🥹 geliyor soğuğunu sevdiğim 🥰
-
Buz gibi oldu hava birden, yorganlara gecis yapiyoruz bu gece artik
-
Cephe geliş öncesinde fırtına ile olur. Şu sıralar ilk rüzgar hamleleri şehir içinde başladı.
-
Kuzeyde ki kütle karaya temas etmeye başlayınca kuzey semtler 18-19 derece aralığına inmiş bile. Burada da fırtına çıktı çok fena hem de.
-
Konumumda harika bir rüzgar var
-
Kış gelsin. Lodosun uğultusunu özledim.
-
-
Cephe geliş öncesinde fırtına ile olur. Şu sıralar ilk rüzgar hamleleri şehir içinde başladı.
-