fazla değil şöyle 3 4 saat yağsa yeterdi bize...
İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
havanın kararmasına bir 20dk falan kaldı sonrası biraz daha koşullar düzelir üst seviyede soğumaya başlıyor bakalım saat 9 gibi kütleler nereleri vuracak
-
arkadakiler güçlenerek gelirse güzel olur
-
Sıyırıyor yine alıştık artık yıllardır.
-
-
Yağış beklenenden az oldu malesef bundan fazla yağış gösteriyordu modeller
-
-
başakşehirde 2 kilometre farkla bir yerde sağlam grapuel bastırırken öbür yer şakır şakır yağmur alıyor
-
Burçin abi modeller en kuzey kıyılara 50-60mm, ic kesimlere 20-25 guney kıyılara ise 10-15mm veriyordu. Daha sistemi yarilamadan çoğu yerde bu değerleri fazlasiyla geçtik bile.
-
-
Çok parçalanmaya başladı kütleler. Organize bantlara ihtiyacımız var.
-
Tam ben de yazacaktım. Sıcaklık sınırda olduğu için yağışın cinsi konusunda beklendiği gibiydi ama yağışlar süreklilik kazanmayacak mıydı? Orta karar hatta bazı yerlerde zayıf bile. Kar potansiyeli azaldıkça yağışta muhtemelen artmaya başlayacak
-
Akşam ve gece saatleri için beklenti nedir hocalarım? Vallahi ben evde olduğum zaman diliminde (sancaktepe yenidoğan) ufak bir grapuel beyazlaması dahi görmedim. Ha oyuna dalıp kaçırdıysam başka ama göremedim. Bu gün var mı umut?
Bantlar disorganize olmaya başladı gibi. Böyle olursa sıkıntı.
500 mb'da -35'lik top zaten giriş yapmaya başladı. Bunun mukabilinde daha çok semtte graupel ve kar yağışlarını görmeye başladık bu durum DAHA FAZLA GENİŞLEMEYECEK.
-
Tam ben de yazacaktım. Sıcaklık sınırda olduğu için yağışın cinsi konusunda beklendiği gibiydi ama yağışlar süreklilik kazanmayacak mıydı? Orta karar hatta bazı yerlerde zayıf bile. Kar potansiyeli azaldıkça yağışta muhtemelen artmaya başlayacak
Deniz Etkisi Yağışların tahmin edilmesi kolay değildir. 1 gün kala bile.
-
Sabah ve öğlen modellerinde en yoğun yağış akşam ve geceydi belki totalde beklenen kadar yagmistir ......ki zannetmiyorum
ama en önemli zamanda yağış yok ben bundan bahsediyorum bu saatten sonra yağışin kar olarak düşmesi yüksek ihtimal ama boş geçecek gibi
-
Deniz Etkisi Yağışların tahmin edilmesi kolay değildir. 1 gün kala bile.
Aslında iş yoğunluğundan son sınırlı alan çıktılarına bakmadan konuştum. Şimdi baktımda yarın öğleyin özelikle her iki yakanın Boğaz ve çevresi çok sağlam yağış alacak. Kaynak : https://forecast.uoa.gr/en/forecast-maps/skiron/greeceBugün ve gece hafif yağış görünüyor Boğaz ve çevresine. Daha çok Boğaz hattının Batısına sağlam yağış vermiş. Yaşadı Beylikdüzü ve Arnavutköy
Ekleme yapayım. Gece 12.00 - 3.00 arası Boğaz çevresi haraketlenebilir.
-
Aman aman bi sistem değil zaten havada kar görmelik bir sistem. Aslında biz beklentiyi hep yüksek tutmasak çok daha keyifle takip ederiz
-
Avcılar- Beylikdüzü yönü Torıum önünde arkadaşım yaklaşık 20 dakikadır. Yol gitmiyormuş. Hava birden döndü şimşek çakıyor kar başladı araçlar gitmiyor dedi. Yolda olanlar alternatif yollara bakabilir.
-
Bu rüzgar yönü ile belliydi zaten böyle olacağı Beylikdüzü falan kurtarır ins enazindan oralar kar alabilir
Ama radar görüntüsü çok kötü bu şekilde bu gösterdiği yağış zor
-
Avcılar- Beylikdüzü yönü Torıum önünde arkadaşım yaklaşık 20 dakikadır. Yol gitmiyormuş. Hava birden döndü şimşek çakıyor kar başladı araçlar gitmiyor dedi. Yolda olanlar alternatif yollara bakabilir.
O yol normalde de gitmiyor akşamları İstanbul’un en sıkıntılı noktalarından biri
-
Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!