Sizce sistem ters köşe mi yapıcak yoksa yüzümüzü güldürcek mi içimden hep şov yapıcak diye geçiyor valla sizde de var mı böyle bir his

İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
- Official Post
-
Konumum 7 derece ve arada güneş açıyor. Herkese keyifli bir Pazar günü diliyorum.✌🏻
-
Sizce sistem ters köşe mi yapıcak yoksa yüzümüzü güldürcek mi içimden hep şov yapıcak diye geçiyor valla sizde de var mı böyle bir his
bursada show yaptı şimdiden. merkezden aşağıya 180 m'ye kadar indi kar ❄️
-
Sıcaklıklar böyle giderse karla karışık yagmur bile yağmaz
-
- Official Post
MGM yarın için kuvvetli kar demiş.
-
MGM yarın için kuvvetli kar demiş.
yarın şakır şakır yağmur yağarken mgmden gelen açıklama
-
- Official Post
-
-
-
Genelde kar kokusu olduğunda burdayım herkes bilir. Bu sene hiç katılamadım foruma genelde mesajları okudum potansiyel vaadeden bir sistem yoktu ne yazık ki. Çok güzel sistemleri kaçırdık kuzeyimizdeki asıl ciddi soğukları sınırdan kaçırdık umuyorum Şubat ve Mart güzel geçer, ancak tekrardan çok ciddi soğumaların olacağını sanmıyorum ama tabi ki yine de 2 ayımız daha var diyebiliriz çünkü yerde 15 cm karda olsa çok özledik. Bu sistemde ise bir ara hatırlıyor musunuz arkadaşlar weather.com 7 derece gösteriyordu mgm 3 derece kar gösteriyordu hatta televizyonlarda çıkmıştı hangisi doğru olacak diye bu tarihi söyleyebilir misiniz lütfen o zaman İstanbula 20 cm kar yağmıştı bu sistem birebir benzer sistem çünkü 500 hpadaki -35/-37 deki sıcaklıkları modellerden alan weather.com umursamıyor Mgm görüyor. Mgm en katı olandır biliyosunuz hayatta kar diye göstermez yarın geceden itibaren kar başlar demiş. DEK yağışında 850 HPA dan çok 500 HPA önemlidir. 850 HPA cephesel yağışlar için çok önemlidir. Yarın ve Salı günü İstanbulda örtülük kar yağışı olabilir.
Arkadaşlar weather.com 7 derece gösterirken mgm 3 derece göstermişti yoğun kar olarak o hangi tarihti ve İstanbul 20 cm kar yağmıştı bu sistem tarihi söyleyebikit misiniz 8-9 sene önce olması gerekiyor.
-
Esenyurt ve beylikdüzü e-5 yakınları yaklaşık 180 rakım seviyesinde. MGM raporlarına göre belki burada güzel bir örtü görebiliriz.
-
- Official Post
İstanbul'da Beklenen Karla Karışık Yağmur ve Kar Yağışlarına Dikkat!
Beklenen Hadise
Kar Yağışı
Beklendiği Yer
İstanbul'da beklenen yağışların bu akşam saatlerinden itibaren genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar (6-10 cm kar yüksekliği), yükseklerinde kuvvetli kar (10-20 cm kar yüksekliği) şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, 30.01.2024 Salı sabah saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte aralıklarla kuzey kesimlerde deniz etkili kar yağışı olarak zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına sebebi ile çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
-
- Official Post
Ecmwf ürünlerini kullanan mgm nin Ecmwf haritalarında ortaya çıkan ve özellikle kuzey kesimlerde görülen birikim ile alakalı paylaşım yapıp uyarı vermesi çok normal bakalım Ecmwf ve mgm ne kadar başarılı olacak.
-
Uyarı Ecmwf verisini destekliyor. Muhtemelen kuzey kesimlerin rakımı yüksek yerlerinde DEK bantları oraları döveceğinden 10-20cm aralığında birikim öngörüyor modelde bunu veriyor halihazırda.
-
Uyarı Ecmwf verisini destekliyor. Muhtemelen kuzey kesimlerin rakımı yüksek yerlerinde DEK bantları oraları döveceğinden 10-20cm aralığında birikim öngörüyor modelde bunu veriyor halihazırda.
Şehir genelinin etkili olacağını düşünüyorum hocam kıyılar hariç ama kıyılar dahil 2-3 cm öngörüyorum ben. -35-38 leri İstanbul boş geçmez…
-
Ecmwf ürünlerini kullanan mgm nin Ecmwf haritalarında ortaya çıkan ve özellikle kuzey kesimlerde görülen birikim ile alakalı paylaşım yapıp uyarı vermesi çok normal bakalım Ecmwf ve mgm ne kadar başarılı olacak.
Aynen öyle.
-
Beykoz Lobisi yarın bir karlıtepe gezisi yapsın Güzel görüntüler çıkabilir
-
hocalarım ben birşey beklemelimiyim acaba örtü için demiyorum görsellik falan kar yağışı rakım 30
-
Yarın traktör ile 215 rakıma çıkacağım bildiririm son durumu
-