Haftaya ekstrem sıcakların üstüne yaklaşık 20-25 derecelik bir sıcaklık düşüşü yaşayacağız gibi görünüyor

İç Ege, Batı Akdeniz ve Eskişehir Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Gfs sabah güncellemesi
-
O değilde tarım çok zarar görmese tek korkum zaten kurak ve pahalilik birde don olursa vay halimize
-
Böyle gelecekse gelmesin daha iyi bölgemiz için,
Kar alıp örtü yapacak bölgelerde don zararı minimum seviyede kalacakken kuru soğuk olacak yerlerde don zararının ağır sonuçları olacak gibi. Özellikle de geçiş ikliminin hakim olduğu Denizli, Balıkesir, Manisa ve Uşak'ın bazı kesimlerinde büyük zarara yol açabilir. GFS afetin boyutunu yükseltmiş. En hafif zararla atlatırız umarım.
-
Antalya 19 derece Manavgat 26 derece.
-
Zamansız gelen ...
-
Gece sıcaklıklarını da hesaba katarsak 25-30 derecelik bi düşüş olacak ve bölgemiz yine en az etkilenecek bölge olacak gibi gözüküyor şu anlık,takibe devam edilmeli ve bu denli düşüş tarıma da zarar verecektir hayırlısı olsun
Ocak-Şubat-Mart ciddi kurak geçmiş olacak Oraj dönemi bi hayli hareketli geçecektir diye düşünüyorum 2023 vari bir 2025 olabilir
-
Böyle bi hava değişimi hiç hoşuma gitmedi fazla ekstrem 20-25 derecelik bi değişim ne demek
-
Sıcaklık düşüşü gerçekten epey bir fazla olacağa benziyor orası az çok kesinleşti yağış konusuna gelecek olursak önümüzdeki sistem beklentisi diğer geçirdiğimiz sistemcik diyebileceğimiz belki de durumlardan farklı gelişiyor modellere vade kısalana kadar fazla güvenmemek gerek elbette ama buradaki sessizlik de şaşırtıcı Eskişehir-Kütahya-Afyon gibi illerimizde ECM son güncellemesine göre 7-10 cm kar bekleniyor gibi miktar konuşmak doğru değil kırk takla atacaktır değişecektir elbette ama endişelendiren durum tarım umarım tarım açısından olabilecek an az sıkıntıyı yaşatır bu sıcaklık değişimi herkese iyi akşamlar.
-
Şu anki modellere göre iç batı anadolu kış başından beri en iyi sistemini alır.
-
Mevcut ecm çıktısında olası bi 100 km batılama Afyona 20-25 cm kar bırakır
-
Kendi konumum adına Pazar gününden Çarşamba gününe kadar 72 saatte gündüz 25-26 dereceden 0 dereceye iniş söz konusu. İlk defa böyle bir şey görüyorum tarihi bir düşüş olabilir.
-
Potansiyeli güzel -
150-200 km batılama bölgemiz adına bir çok şeyi değiştirir. Kurak geçen döneme ilaç gibi gelir.
-
Diyagramlara baktığımda toparlanmalar var ve modeller her gün azar azar da olsa batılıyor bu durum devam ederse sağlam bir Mart sistemi kaparız.
-
Ek olarak 25-30 derecelik bir düşüş söz konusu modellerin tahmininden çok daha kuvvetli yağışlar görebiliriz gök gürültüsü eşliğinde
Tek olması gereken biraz daha batılama
-
150-200 km batılama bölgemiz adına bir çok şeyi değiştirir. Kurak geçen döneme ilaç gibi gelir.
İnşallah hocam ama bunu sadece inan batı bölgede oturan insanlar istiyor bazıları da Ao-Nao endeksini atıp bu sistem batılı gelmez orta ve doğu girişli olur yazmışlar kimse birbirini düşünmüyor. Hâlbuki kaç senedir giritte ab alçağı oluşmuyor oluşsa bizde faydalansak bol bol yağış alsak ancak ordakiler zaten bol bol yağış aldılar. Sırf sistem doğudan girsin kar görelim soğuk yeterli olsun diye bunun derdine düşenler var hâlbuki en önemlisi yağış işte biz bunu alamıyoruz ve yazın Allah korusun bunun sıkıntısını çekicez onlar zaten her türlü sistem nerden girerse girsin bir şekilde yağış alıyorlar biz alamıyoruz ben istiyorum ki hepimiz faydalanalım hepimiz bol bol yağış alalım inşallah böyle düşünen insanların sayısı artar kusura bakmayın içimi dökmek istedim kolay kolay yazmam hayırlı ramazanlar cümleten 🙏🏻
-
İnşallah hocam ama bunu sadece inan batı bölgede oturan insanlar istiyor bazıları da Ao-Nao endeksini atıp bu sistem batılı gelmez orta ve doğu girişli olur yazmışlar kimse birbirini düşünmüyor. Hâlbuki kaç senedir giritte ab alçağı oluşmuyor oluşsa bizde faydalansak bol bol yağış alsak ancak ordakiler zaten bol bol yağış aldılar. Sırf sistem doğudan girsin kar görelim soğuk yeterli olsun diye bunun derdine düşenler var hâlbuki en önemlisi yağış işte biz bunu alamıyoruz ve yazın Allah korusun bunun sıkıntısını çekicez onlar zaten her türlü sistem nerden girerse girsin bir şekilde yağış alıyorlar biz alamıyoruz ben istiyorum ki hepimiz faydalanalım hepimiz bol bol yağış alalım inşallah böyle düşünen insanların sayısı artar kusura bakmayın içimi dökmek istedim kolay kolay yazmam hayırlı ramazanlar cümleten 🙏🏻
Gülerek geçiyorum ben o tarz yazıları görünce Karadeniz ve doğu Anadolu Şubatta ne kadar kar aldı bizi düşünen bi biz varız ama bu kadar da hırs olmamalı yeri geldiğinde başka bölgeleri de düşünebilmeli insan yazık gerçekten şubatta 40 cm kar alsaydık marttaki 10 cm in peşine düşmezdim hangi bölgenin ihtiyacı varsa orası için isterdim neyse Mevlam neylerse güzel eyler hayırlısı olsun
-
Haklısın imzamı atarım nerenin ihtiyacı varsa oraya daha çok yağmasını isterim. Emin olun Bartın'dayım ama Bartın kadar batı bölgeleri takip ediyorum. Elbet bu döngü kırılacak inanıyorum. Biz bölgemiz ve ülkemiz içi dua edelim. Bu sistem için heyecan yapmak için erken. O yüzden sakince takibe devam.
-
Ek olarak 25-30 derecelik bir düşüş söz konusu modellerin tahmininden çok daha kuvvetli yağışlar görebiliriz gök gürültüsü eşliğinde
Tek olması gereken biraz daha batılama
Hocam kısa zamanda bu kadar büyük bir farkın konveksiyona ve oraja neden olması yüksek bir ihtimal bence de. Ek olarak böyle bir fark modellerin verdiğinden daha fazla yağış oluşumuna ve düşmesine de sebep olabilir.
-