Artıyor şiddeti araba üstleri tutuyor yavaştan.

Ankara Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Lapa lapa orta kuvvet bir yağış var hava -1 derece arabaların üstüne un dökülmüş gibi ince bir örtü var. Keklik
-
İncekte yoğunlaştı çimler dahil örtü oluşmaya başladı inceden
-
Ankara-Kırıkkale yolunda birikimler başlamış kış lastiği olmadan Ankaranın doğusuna gidilmemeli bu gece ve sabaha kadar
-
-
kar sabah 5-6 gibi başlar
-
Meteorolojik Değerlendirme
Tarih: 10 Nisan 2025 Perşembe Saat: 12.40 Uyarı No: 115 Uyarı Kodu: Beklenen Meteorolojik Hadise
Ankara'da Yarın (Cuma) Kar Yağışı Bekleniyor
Başlama-Bitiş Zamanı
11.04.2025 03:00 - 11.04.2025 14:00
Genel Durum
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ankara'da yarın (Cuma) sabah ilk saatlerden itibaren başlayacak kar yağışının öğle saatlerine kadar yer yer etkili olması (5 ila 15 cm arası kar örtüsü) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (buzlanma ve don olayı, tipi ile ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Oluşması Muhtemel Riskler
Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Önlemler
Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri
Uyarı Yapan Merkez
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi
-
-
Meteorolojik Değerlendirme
Tarih: 10 Nisan 2025 Perşembe Saat: 12.40 Uyarı No: 115 Uyarı Kodu: Beklenen Meteorolojik Hadise
Ankara'da Yarın (Cuma) Kar Yağışı Bekleniyor
Başlama-Bitiş Zamanı
11.04.2025 03:00 - 11.04.2025 14:00
Genel Durum
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ankara'da yarın (Cuma) sabah ilk saatlerden itibaren başlayacak kar yağışının öğle saatlerine kadar yer yer etkili olması (5 ila 15 cm arası kar örtüsü) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (buzlanma ve don olayı, tipi ile ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Oluşması Muhtemel Riskler
Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Önlemler
Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri
Uyarı Yapan Merkez
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi
15cm biraz iddiali mi olmus sanki
-
Gözlerime inanamıyorum. Türkiye’de tek uyarı verilen şehir olmuşuz ve bu kar ve buzlanma uyarısı
-
15cm biraz iddiali mi olmus sanki
benim beklentim merkezde 6-7cm. bağlum gibi yüksek kesimlerde yer yer 10cm + dediğin gibi 15cm olursa kayak merkezinde falan olur.
-
Yıl içi yaşanan sistemlerde boşluk bırakan ve çevresine santimlerce örtü bırakan sistemlere selam olsun. Tutuculuk az olsa dahi o ankara boşluğunun oluşmamış olması harika.
-
10cmi bulan bölgeler olabilir yükseklik etkili olsa da yerel yagıs farklılıkları daha etkili olacak
-
şentepe artık şentepeliliğini yapsada iyi kar alsam kasımdaki sistemde 800 rakımdaki etimesgut bile örtü aldı 1100 metrede ben örtü alamadım
-
şentepe artık şentepeliliğini yapsada iyi kar alsam kasımdaki sistemde 800 rakımdaki etimesgut bile örtü aldı 1100 metrede ben örtü alamadım
Yarışıyor muyuz Anduril cm olarak ben de Batıkent'teyim
-
Yarışıyor muyuz Anduril cm olarak ben de Batıkent'teyim
eski şentepe olsa yarışırdımda artık düzgün örtü bile alamıyorum...
-
-
Senenin en kuvvetli kar fırtınasını Nisan ortası yaşayacaz. Rüzgar karayelden kuvvetli olacağı için 850hpa sıcaklığı olan -5 dereceyi yer seviyesine daha fazla yaklaştırabilir. İncek Oran bölgesi öğlen bile -2,-3 civarı iken merkez bile sıfırın altında bir gün yaşayabilir. Benim beklentim de merkez 4-5cm yüksekler 10cm şeklinde. Kuvvetli fırtına olacağı için 20-25cm kürtün oluşumu olabilir yer yer.
-
Okul tatili gelir mi? Adı bile güzel 11 NİSAN KAR TATİLİ
-
Okullara kar tatili için kar yağışının en geç 1 gibi başlaması lazım bence.
-