Özellikle yarin dikkatli olunmalı aksam vakit bulursak inceleyelim verileri
Ankara Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Lalahanın güneyinden ilginç bulutlar mevcut.
-
Arkadaşlar bayramda günübirlik Ankara da doğal güzellikleri görebileceğimiz nereler var kurtboğazı kuş cenneti dışında
-
Arkadaşlar bayramda günübirlik Ankara da doğal güzellikleri görebileceğimiz nereler var kurtboğazı kuş cenneti dışında
Eğrekkaya barajı
-
Mammatus
-
-
Sincan'da anlık güzel bir yağış var serinledik öğlen hava baya kızgındı🥰
-
Sincan'da anlık güzel bir yağış var serinledik öğlen hava baya kızgındı🥰
Aynen bir anda başladı. Kuvvetli de yağıyor arada.
-
Aynen bir anda başladı. Kuvvetli de yağıyor arada.
Aynen hocam kendimi dışarı attım serinlemek icin
-
Sincan'ın üzerinde kaldı minik bulut. Gitmiyor da.
-
Sincan'ın üzerinde kaldı minik bulut. Gitmiyor da.
DUymasin hocam bir 30 dk daha idare etsin iyi serinledik
-
Biraz geç oldu ama bu da benden olsun
-
Bugün kuvvetli bir yağış olmadı ama yarın olma ihtimali daha fazla duruyor. Hatta Çarşamba günü de etkili bir yağış olabilir.
-
Yarin öğleden sonra özellikle Bala-Elmadag-Kalecik-Cubuk hatti olmak uzere il genelinde sel riski var bu hattın icindeki ilceleri gun icinde bircok kez kütleler vurabilir o yuzden yuksek yagis miktarlariyla sel riski daha fazla yine de il geneli riskli.
merkez skewt
dogu ankara skewt
-
Taze cikmis aylık verilerleri de katip yazin devamına dair aklimdakileri yazmak istedim
Temmuz 2023
Önümüzdeki temmuz ayi mayis/haziran dönemi kadar olmasa da yine serin ve bölgesel olarak mevsim normalleri üzeri yagisli görünüyor.Mayıs-Haziran kadar belirgin farklar yaşamasak da geneline baktigimizda “rahat” bir temmuz ayi gecirecegimizi söyleyebiliriz.Agustos ayı geneli ve bana göre eylulun de bir kısmında daha uzun süreçli sıcak hava dalgalari görebiliriz bu ay icinde basrayı da zaman zaman aktif görebiliriz ama yaz genelinde daha cok afrika kökenli sıcak ataklar bekliyorum.Ek olarak Temmuz ve Agustos icinde arada ab alanlari ve trof destegiyle gelen konvektif oluşumlar ve ekstrem hava olayları ülke genelinde gündem olabilir.
Sonbahar’a dair bir kac bisey yazayim ilk beklentiler de belli olmaya başladı, el ninonun gücünü arttırması bekleniyor ekstrem hava olayları yine sonbaharda da artacak ve özellikle ekim ve kasım aylarının lehimize(öncelikle yağışlı) göründügünü söyleyebiliriz tarihin en uzun la nina sürecinin ardindan bu bahar gecis yaptigimiz el ninoyla beraber özellikle ülkemiz,akdeniz canagi ve arap yarimadasi bereketli bir döneme geçiş yapti ve belki de 2024 kışı dahil olmak üzere bu patern devam edebilir gibi görünüyor 2015 vari bir kış mı?? neden olmasın..devamı karalama tahtası konusunda :))
Yazın devamı ve sonbahara dair ilk beklentim bu sekilde bu konudaki soran arkadaslar da okuyabilir.
-
Çok yakın sayılmaz ama bence her Ankaralı ömründe bir kere bile olsa Yedigöller’e gitmeli
ki ben her sene gitmeye çalışıyorum
kesinlikle değer
sabah kahvaltı yapıp çıkılırsa,
oraya yaklaşık üç ya da üç buçuk saatte varılır
önce bir karpuz yenir, birkaç bir şey atıştırılır
sonra yaklaşık 1 saat yürüyüş yapılır
şelalenin oraya kesinlikle uğranır
mangal yapmak yasak ama oradan ankaraya dönüş yolu üzeri mangalın serbest olduğu birkaç yer var
akşam mangalı orada yapıp, gün kararınca dönüş yoluna çıkılır
saat 11 gibi eve dönülür
ankarada değil ama günübirlik güzel bir gezi olur
Ülkemde çok yer gezdim, ama yedigöller hariç kimseye günübirlik bu zahmete girin diye ısrar edebileceğim bir yer yok
ama yedigöller kesinlikle bir günde o yolu gidip gelmeye değer
oraya kadar gitmişken abanta da kısa bir uğranabilir ama bence gerek yok
yedigöller kâfi
-
Ankara'nın doğusu bu sene gerçekten kendini aştı ya.. Kırıkkale yolu kaç kez kapandı.. millet bağına bahçesine sebze ekemedi yağışlardan. Ekenlerinkini de dolu ya da sel vurdu. Biraz daha yağmaya devam ederse buğday, arpa gibi ekinler de çürüyecek.
-
Ankara'nın doğusu bu sene gerçekten kendini aştı ya.. Kırıkkale yolu kaç kez kapandı.. millet bağına bahçesine sebze ekemedi yağışlardan. Ekenlerinkini de dolu ya da sel vurdu. Biraz daha yağmaya devam ederse buğday, arpa gibi ekinler de çürüyecek.
Oyle oldu hakkaten hocam elmadag tarafina da baraj konumlandirilabilir aslinda.Haziran sonu temmuza dogru artik kesilmeli veya sıklıgı azalmali bu sene oraj sezonu gecen seneye göre daha iyi geciyor diyebiliriz degil mi arkadaslar ne dersiniz?
-
Tarım bakanlığında uzman bir arkadaşım var
arazide çok işi oluyor, doğuya, güneydoğuya sık sık gidip geliyor
buğday için sıkıntının ankara adına büyük olduğunu söyledi
ama Türkiye genelinde buğday olarak bu sene çok verimli geçmiş
20 milyon ton üzeri bekliyoruz dedi
geçen sene 18 milyon
evveli sene 17 milyonmuş bu rakam
bir arkadaş da iyi tarafına bakalım artık yapacak bir şey yok dedi
en azından samanı bol olur, hayvanların işine yarar dedi (Ankara için)
-
Oyle oldu hakkaten hocam elmadag tarafina da baraj konumlandirilabilir aslinda.Haziran sonu temmuza dogru artik kesilmeli veya sıklıgı azalmali bu sene oraj sezonu gecen seneye göre daha iyi geciyor diyebiliriz degil mi arkadaslar ne dersiniz?
Geçen sene şehir merkezine 1 Mayıs - 12 Haziran aralığında yaklaşık 80-90 mm yağış düşerken bu sene bu aralıkta yaklaşık 180 mm yağış düştü. Yani kabaca 100 mm'lik fark var ve yağışlar devam ediyor zaten. Ay bitsin bir analiz yazarız.
MGM eğer geçmiş senelerde Ankara istasyonlarına hangi ayda ne kadar yağış düştüğüne dair bilgilere sitesinde yer verse biz de alansal yağış hesaplaması yaparak tüm şehir bazında tabloya daha iyi bakarız ama paylaşmıyorlar. Geç kalınmış bir karar ama geçen aydan itibaren ben kayıt etmeye başladım.
-