Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

Güzel ve Özlü Sözler
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
" Neyi feda edersen, o sana ihsan edilir; neye kıyamazsan, onunla sınanırsın. " ~Mevlana
-
İzler kalır, izler kalırsın.
-
-
Allah sizin bedenlerinize ve yüzlerinize değil, kalplerinize ve amellerinize bakar!”
(Hz. Muhammed s.a.v)
-
“(Kıyamet günü) kulun ilk hesaba çekileceği şey namazıdır. Eğer bunu tam olarak yapmışsa (ne âlâ!) Ama (farz namazları tamam) değilse Yüce Allah, ‘Kulumun nafilelerine bakın.’ buyurur. Eğer nafile namazı bulunursa, ‘Onunla farzları tamamlayın.’ buyurur”.
(Hadis rivayeti: Nesâî, Salât, 9)
-
Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir.
Bakara Süresi 45 Ayet
-
-
İnsanların mallarını eksik teslim etmeyin, değerlerini düşürmeyin, bedellerini eksik ödemeyin, mallarını kötülemeyin, haksız rekabet yapmayın, aldatarak, hile yaparak, fırsat kollayarak, gasp ederek insanların haklarını zayi etmeyin, zayiine sebep olmayın. Yeryüzünde, ülkede kurulu nizamı bozmaya soyunarak, bozgunculara katılarak bozgunculuğu, kargaşayı, nankörlüğü, küfrü devam ettirmeyin.”
Şu’arâ Suresi 183. Ayet Meali
-
-
"Gerçeği" nasıl tanımlarsın?
Eğer, hissedebildiğin koklayıp, tadıp, görebildiğin
şeylerden söz ediyorsan "gerçek", beyne iletilen elektrik sinyallerinin yorumlanmasıdır.
MORPHEUS
-
-
Başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler, başarısızlığın bedelini ömür boyu öder..
-
" Her şeyi zamana bıraktık. Zamanımız var mı bilmeden... "
-
Kedi Maması Fiyatlarına Bakınca Artık Evdeki Kedinin de İş Bulup Çalışması Gerekiyor.
Beleşe Yayılmak Buraya Kadardı Kusura Bakma.... 🐱🐱
Günaydın Canlar Gününüz Aydın Olsun ☺️
-
Bir kul can çekişmeye başlamadığı sürece, Allah Teâlâ onun tövbesini kabul eder.”
(Hz. Muhammed s.a.v)
-
Yaşıyorsak hala umut var demektir.
-Seneca
-
“Her ümmetin bir imtihan vesilesi vardır. Ümmetimin imtihan vesilesi de maldır.”
(T2336 Tirmizî, Zühd, 26)
-
Gaybın anahtarları Allah’ın yanındadır; başkası onları bilemez. Karada ve denizde ne varsa hepsini O bilir. O’nun bilgisi dışında dalından bir yaprak bile düşmez. O, yerin karanlıkları içindeki bir tek dâneyi, yaş ve kuru ne varsa her şeyi bilir. Bütün bunlar, gerçeği tüm netliği ile gösteren apaçık bir kitapta yer almaktadır.
En'âm / 59. Ayet
O zaman soruyorum insanların bu isyanı neye kime ne sanıyoruz kendimizi?
-
İster kıtlık, kuraklık, deprem gibi yeryüzünde meydana gelen bir musîbet olsun, ister hastalık, açlık, ölüm gibi kendi canlarınızda, onu daha biz yaratmadan önce o bir kitapta yazılıdır. Şüphesiz bu, Allah’a göre pek kolaydır.
Hadid / 22. Ayet
Elinizden giden şeylere üzülmeyesiniz ve Allah’ın size verdiği nimetlerle de şımarmayasınız diye böyle yaptık. Çünkü Allah, büyüklük taslayan ve insanlara karşı böbürlenen hiç kimseyi sevmez.
Hadid / 23. Ayet
-