Bulutlar ve Türleri (Detaylı)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Afyon'da gördüğüm en iyi fırtına bulutuydu. Unutulmaz bir gündü. :hfyeni (29):

    Bu videoda gelişmiş bir cumulonimbus görüyoruz. Bulut tabanı epeyce alçakta ve bulut kalınlığı oldukça yüksek. Dolayısıyla bir taraf aydınlık diğer taraf karanlık. Her zaman böyle bir bulutu gözlemek istemişimdir. Şimdiye kadar nasip olmadı elbet bir gün olacak.

  • Bu videoda gelişmiş bir cumulonimbus görüyoruz. Bulut tabanı epeyce alçakta ve bulut kalınlığı oldukça yüksek. Dolayısıyla bir taraf aydınlık diğer taraf karanlık. Her zaman böyle bir bulutu gözlemek istemişimdir. Şimdiye kadar nasip olmadı elbet bir gün olacak.

    O bulutların içindeki merkez kısa sürede 38,6 mm. almıştı ertesi gün öğlen 27.9 mm. almıştık rüya gibi 2 gün geçirmiştim. İkinci gün yağan yağmur damlaları 5 litrelik kapak büyüklüğündeydi şok olmuştum damlaların büyüklüğünü görünce. ^^

  • O bulutların içindeki merkez kısa sürede 38,6 mm. almıştı ertesi gün öğlen 27.9 mm. almıştık rüya gibi 2 gün geçirmiştim. İkinci gün yağan yağmur damlaları 5 litrelik kapak büyüklüğündeydi şok olmuştum damlaların büyüklüğünü görünce. ^^

    O zamanlar meteoroloji işiyle ilgilenmiyordum. Eğer ilgilenseydim özellikle o kütle için konvektif analiz yapardım. Bu tür gelişmiş cumulonimbus bulutları iri dolu yağdırma potansiyeline sahiptir. Ben o zamanlardaki koşulları bilmiyorum ancak PW(Precipitable Water) değeri yüksek olmalı ki dolu oluşamayacak kadar fazla su miktarı olsun. Yağışın iri taneli olmasını da PW değerinin yüksekliğine bağlayabiliriz. Hayatta unutulmayacak anlardan birine şahit olmuşsunuz :hfyeni (18):

  • Hocam en iyisi ikisine de yapın eşit gidiyor ^^

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • Hocam en iyisi ikisine de yapın eşit gidiyor ^^

    Öyle yapacağım gibi. Yangın sebepli bulutlar çok uzun bir konu olmayacak gibi. Cumulonimbus bulutu mevzusu da çok uzun olmaz diye düşünüyorum. Neyse biraz daha bekleyelim eğer eşitlik devam ederse yapacağız bir şeyler.


    EDİT: Son bir atakla 10-12 Cumulonimbus öne geçti :hfyeni (29):