WRF 1 Aralık ilk saatlerde yağış başlar demiş.
İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
March 6, 2022 at 3:30 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Gem sabah
-
Aralığın ilk yarısı bol aksiyonlu olacağa benziyor. Arkasından 7 yılın hasretini gidericek örtülü kar yağışı gelse fena olmaz. Çok mu şey istiyorum
-
Aralığın ilk yarısı bol aksiyonlu olacağa benziyor. Arkasından 7 yılın hasretini gidericek örtülü kar yağışı gelse fena olmaz. Çok mu şey istiyorum
Ne birde utanmadan her sene kar yağan izmire karmı yağmasını istiyorsun seni kınıyorum 😂
-
Çok değil, Gayet makûl 😁
-
En son böyle dediğimizde kışa cok hızlı girmiştik , sonrası malum 😂
-
İzmirin payına kuru soğuk düşer
-
Bu kış kar bekleyen izmirliler
-
Ben de kınıyorum 2000'li yıllarda merkezi ve sahilleri 5-6 kere örtülü kar yağışı görebilmiş, çoğu sene havada da olsa kar almış yüksek semtleri ve çevresi güzel örtüler çekebilmiş, en son örtüsünü 8 sene önce alıp istatistiki olarak örtülü kar aralığını aşmış, 2017 sonrası sistemlerde Atina dahil çevresi efsane alırken kuru kuru soğuk çekmiş, son 3 yıldır kuraklık yaşayıp susuzluğun pençesine gelmiş bir şehre utanmadan kar umup kovalıyorsunuz imkansız yiğen İzmir'e yağmaz imkansız kar mar en son 5262 yıl önce falan görülmüş o da atıştırma(!)
-
-
Her iki modeldede senaryolarda ciddi artış var ana çıktılar en az yağışı veriyor son güne kadar değişim olur ama potansiyelli bir sistem geliyor 2 şubat gibi
-
Ecmwf haftalık yağış anomalisi iyi gözüküyor.
2-9 Aralık
9-16 Aralık
-
9-16 Aralık dikkatimi çekti güzel kar yağışı alabilir iç bölgeler
-
Gfs öğle güncellemesi çok güzel yağış veriyor sınırda kalmıyor böyle gelirse barajlara çok faydalı olur zeytinlere de yararlı olur İzmir adına çok sevindim.
-
GFS Öğlen:
-
Güzel elbette ama aynı zamanda tehlikeli de.
-
Gfs pazartesi ecm gem cumartesi iyi yağış veriyor bakalim hangisi kazanacak
-
-
-
Tahtalı %11.51
-