28 Ocak'ta seyirlik kar konusunda Bayraklı ve Bornova daha şanslı gibi gözüküyor ancak Konak, Buca ve Karabağlar ise şuan şanssız gibi ama elbette yağışlar son ana kadar değişebilir
300-400 rakım altı zor ya sıcaklıkla yağış denk gelmeyecek yine
28 Ocak'ta seyirlik kar konusunda Bayraklı ve Bornova daha şanslı gibi gözüküyor ancak Konak, Buca ve Karabağlar ise şuan şanssız gibi ama elbette yağışlar son ana kadar değişebilir
300-400 rakım altı zor ya sıcaklıkla yağış denk gelmeyecek yine
Yamanların kuzeyinden destek kütle de yolda geliyor
Ufacık kütle ne heyecan yaptı ha
Hocam bu 30 u öğle öğleden sonrası için. 30'unda yamanlar çalışacak gibi rüzgar yönü yamanlardaki kütleleri merkeze yöneltmesi için uygun ayrıca sıcaklık 6 derecelerde kalırsa yağış anında 1-2 derecelik düşüşle havada kar görebiliriz dew point değerleri ise zaten çok uygun.
Hocam bu 30 u öğle öğleden sonrası için. 30'unda yamanlar çalışacak gibi rüzgar yönü yamanlardaki kütleleri merkeze yöneltmesi için uygun ayrıca sıcaklık 6 derecelerde kalırsa yağış anında 1-2 derecelik düşüşle havada kar görebiliriz dew point değerleri ise zaten çok uygun.
Pardon 30'u için konuşmuştum zaten ama 28 yazmışım kütle heycan yaptırdı düzelteyim
Şu anda Karşıyaka’da kar mı yağıyor? Yoksa graupel mi. Bembeyaz. Bildiğin sulu kar bir yanda da güneş var.
Şuan sahildeyim ben saf yağmur olmadığı kesin.
Yarın da gün içinde yamanlar dağı kütle uretecektir yakın merkezler graupel yagisi görebilir Yamanlar örtü alır..
Yamanlar simsiyah oldu tekrar graupel görülebilir, hatta kar yağıyor şuan çıplak gözle görebiliyorum yamanlara yakın olduğum için, yamanlarda kar var şuan tepesinde.
Bornova Zeytincilik Mgm İstasyonu lokasyonu için söylüyorum rakımı 12m ve dağa yağan karın uçusmasını saymazsak gerçek bir yağış için DP bence 0'dan inmez gibi. Gfs'nin sıcaklık verileri genelde daha düşük oluyor. Yağış uzar geceye sarkarsa ayrı ama sıcaklık 5'in altına zor iner gündüz
Yemyeşil kütle merkezi vuracak geliyor
Kar geliyor, hava ciddi oranda soğudu
Kütle merkezi vuracak gibi geliyor eğer güç kaybetmez ise baya karardı kuzeyimiz
Saf kar geliyor, telefonları hazırlayın , gözle görebiliyorum.
Bayraklıda hava soğugor nem yükseliyor kütle giriyor yavaştan, yağmur attı şuanda hafiften kütle giriyor.
Kky yağıyor
Graupel yağıyor
Evka-4'te grapuel yağıyor
Graupel yağıyor
Hocam foto video var mı
Tam merkeze geliyor kütle