İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Super analiz hocam

    cumartesi için de analiz bilgilendirme gelecek mi

  • Ben İzmir in kuzey ve dogusunu da riskli goruyorum yarın için süper hucre ve iri taneli dolu yağışı konusunda..

    • Offizieller Beitrag

    Batı Kesimlerde Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Çanakkale’de, gece saatlerinden sonra Balıkesir, Tekirdağ, Edirne’nin güneyi ile İstanbul Anadolu Yakası’nda, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İzmir’in kuzey ve iç kesimleri, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Çankırı, Ankara’nın kuzey ve batısı, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Burdur, Isparta ve Antalya’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • Şuan kütle oluşmama sebebi nedir kararlı hava var sanırım PergamoN

    Güney Ege’de nem problemli ,Kuzey Ege ve Güney Marmara’dada üst seviyedeki nem templerdeki gibi değil muhtemelen sondaj verisi olmadığı için tam neyden kaynaklanıyor bilemiyorum.

    Hava kararsız 12z Güzelyalı sondaj verisinde bile 2200Jkg Mlcape mevcut

    Kararsızlık indeksleri tek başına birşey ifade etmez.

    1- Nem (Olmazsa olmaz)

    2-Kaldıraç (Lifting) mekanizması bulutun oluşumu için şart.


    Trof’un önündeki ön sınır çok gecikti modellerde 3’den itibaren giriyor görünüyordu. Saat 20:00 hala Çanakkale karasallığında yavaş hareket ediyor saatlik güncellenen sınırlı alanlarda dahil kararsızlık indeksleri gece geç saatlerde dahil geniş bölgede etkili.

    süper hücre ,iri dolu gibi hadiseleri tetikleyecek ön sınırda aksiyon olmasa bile yüzey tabanlı siklonun gelmesiyle birlikte hava yükselmeye başlayacak.


    Çoğu modelde ilk görünümdeki gibi güneyde değilde kuzey ege kaymış görünüyor (Bu hareket değişime anlık olarak açıkdır) ben hala bölge genelinde etkili olmasını bekliyorum gece geç saatlerden (Sabah erken saatler)’den itibaren yarın gün içinde bölge genelinde 21-50mm yer yer +75mm (24 saat) yağış miktarları ölçülebilir.

  • Tek iyi model bu yagis acisindan digerleri yagisi bırak sicakligi bile ucurmus

    Kim ucurmus yağışı ecm 50-60 kg yağış veriyor ben mi yanlış yere bakiyorum sabah gunceline göre yağış miktarı epey artmış konvektif yağışlardan bahsediyoruz konumu ve miktarıni modeller iyi cozemezler..

  • Tek iyi model bu yagis acisindan digerleri yagisi bırak sicakligi bile ucurmus

    Ortalama 50-75 kg yağış öngörüyor modeller Haziran ortasında efsane bir şey bu bu neyini beğenmiyorsun sıcaklığı da en yüksek veren model GFS o da max 25 veriyor diğer modeller Pazar günü 21-22'yi geçirtmiyor mevsim normalinin 7-10 derece altında gün yaşayacağız bu mu uçmuş daha bugün 34-35 dereceyi gördük Ocak ayında mıyız?

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()