Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sistem giriş yapmadan sınıra yaklaşma abi gerekirse traktörle karşılaşırım ben seni :D2

    Öyle birşey yapmam, en son gelirken Gönenin içinden geçen çay sularında ördekler yüzmek yerine, yürümeyi tercih ediyorlardı. Gönen barajları su tutmak için kapattı herhalde. Rabbim bütün barajlarımızı dolduracak güzel yağışlar nasip etsin inşallah.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Öyle birşey yapmam, en son gelirken Gönenin içinden geçen çay sularında ördekler yüzmek yerine, yürümeyi tercih ediyorlardı. Gönen barajları su tutmak için kapattı herhalde. Rabbim bütün barajlarımızı dolduracak güzel yağışlar nasip etsin inşallah.

    En sevindirici konuda düşecek olan yağış miktarları.Bazı noktalarda Şubat yağış miktarının yarısı bazı noktalardaysa bir aylık miktarda yağış düşecek.

  • Sistem boyunca sıcaklığın zirve yapabileceği saat bu civarlar.

    Kesin konuşmayalım ama sınır Karacabey olabilir gibi duruyor.Olası ısınmada Karacabey-MustafaKemalpaşa-Bandırma-Erdek-Nilüfer-Mudanya-Gemlik boyunca yağışın şekli 5-6 saatliğine yağmur olabilir.Yine Yalova-Kocaeli-Sakarya hattıda yağmur.Bandırma-Erdek hattı sınırda yağış kuvvetli olacağından kar şeklinde de devam edebilme ihtimali var.Anlayacağınız üzere marmaraya yakınlarda çarşı pazar karışık.

    Hocam cumartesi gecesi Kartepe rakım 1300 metre iyi kar alır mi o akşam karfest var ayrıca düşünceni söylersen sevinirim 😊

  • Bursa'nın olayı ne biraz iç kesimde olduğu için soğuklar yeterli o yüzden mi bu kadar kar yağışı alıyor bu sistem de ve yağış türü ne cephesel mi dek mi? Çözemedim de.

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • Bursa'nın olayı ne biraz iç kesimde olduğu için soğuklar yeterli o yüzden mi bu kadar kar yağışı alıyor bu sistem de ve yağış türü ne cephesel mi dek mi? Çözemedim de.

    Mezosiklon.Bursa’da kar haritasını hem Uludağ karıştırıyor hemde güneyinde yükselti fazla olduğu için yağışı kar olarak alabilecek.Ama merkez il ve ilçeler için durum farklı.

  • Sevindim buna yok otelde değil sisli vadide olacak Haluk Levent konseri birde çorba sucuk ekmek irmik tatlısı ve çay ikramı olacak ücretsiz vaktin varsa beklerim 😁

    Davetin için sağol hocam ben Kartepeyi evin önüne getirmek için uğraşıcam 1/kahkahas23s1

  • Öğle Gfs güncellemesine göre Tüm Trakya'da, Çanakkale, Balıkesir'de, Bursa'da, Yalovanın iç kesimlerinde, İstanbulun avrupa yakasının iç kesimleri ve batısında, Kar ihtimali yüksek görünüyor, ( Eğerce,Gemlik) arası Daha riskli, Sıcaklık 2-3 C


    Önce ki güncellemeye göre olumlu gelişmeler var, 1 saat sonra ki gfs heyecan verici olacak.


    Modele GFS - Carte prévisions

  • Mezosiklon.Bursa’da kar haritasını hem Uludağ karıştırıyor hemde güneyinde yükselti fazla olduğu için yağışı kar olarak alabilecek.Ama merkez il ve ilçeler için durum farklı.

    Mgm de her güne yoğun kar verince merak ettim teşekkürler.

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif