Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
    • Offizieller Beitrag

    Teeeee 13 Kasım'da yazmışım Aralık sonu bir şeyler var diye, bakalım tahmin tutacak mı? Bir de Kasımın üçüncü haftasında Ocak ikinci hafta bir şeyler var gibi yazdım inşallah yanılmam. Büyük oynadım bu sefer :hfyeni (18):

    13 kasımda baya iddialıymış yalnız:) hayırlısı bakalım gelsinde ne olursa olsun gelsin özledik artık..

  • Kocaeli de gerçekleşen en düşük sıcaklık değerleri


    Kocaeli, Başiskele, BAŞİSKELE/YUVACIK ORMAN SAHASI -1,0
    Kocaeli, Kartepe, KARTEPE KAYAK MERKEZİ 1,7
    Kocaeli, Kartepe, KOCAELİ CENGİZ TOPEL HAVALİMANI 2,1
    Kocaeli, Kandıra, KANDIRA 3,8
    Kocaeli, Gölcük, GÖLCÜK/AYVAZPINARI KÖYÜ 3,8
    Kocaeli, Kandıra, KANDIRA/AKÇAOVA BELDESİ 4,2
    Kocaeli, Başiskele, BAŞİSKELE 5,0
    Kocaeli, Derince, DERİNCE/KARAGÖLLÜ KÖYÜ 5,2
    Kocaeli, Kandıra, KANDIRA/KEFKEN ADASI BATI MENDİREK FENERİ 5,4
    Kocaeli, Kartepe, KARTEPE 5,5
    Kocaeli, İzmit, İZMİT/AKMEŞE BELDESİ 5,9
    Kocaeli, İzmit, İZMİT ORMAN SAHASI 6,0
    Kocaeli, Gölcük, GÖLCÜK 6,1
    Kocaeli, Derince, DERİNCE 6,3
    Kocaeli, Körfez, KÖRFEZ 6,7
    Kocaeli, Karamürsel, KARAMÜRSEL 7,0
    Kocaeli, Dilovası, DİLOVASI 7,1
    Kocaeli, Gebze, GEBZE 7,6
    Kocaeli, İzmit, KOCAELİ 8,1
    Kocaeli, Çayırova, ÇAYIROVA 8,8
    Kocaeli, Darıca, DARICA 8,9
  • Hocam 17 si gibi tekrar ısınıyor ecmwf ye göre 20 sinden sonra soğuma yokmu sana göre

    20 ve sonrası yani son çeyrekte kar yapabilecek potansiyelde sistem alabilme olasılığımızı 4 Kasım'da yazdım önceki sayfalara geri gidip görebilirsin, sonra bir kaç arkadaş sordu tekrar söyledim bir değişiklik yok. Modellerin vadesi yetmediği için şimdilik gözükmüyor olabilir 6-7 gün civarı daha bekleyelim sonra tekrar bakalım modellerin son saatlerinde gözükmesini bekliyorum. 13-14'inde gelen vur kaç kırıntısı anca iç bölgelerin ufak bir kısmına alçak basıncın rotasına bağlı yarayabilir dün akşam trakya'yıda sokmuştu potaya bugün tekrar çıkardı rotadan. Sonrası tekrar yükseliş olacak zaten ama fazla uzun sürmez. Ha sistem gelir Marmaraya sahil kısmına kar yapmaz komple rakım sistemi olur o ayrı, ozamanda yanılmış sayılırız ben daha çok kendi bölgem yani Marmara odaklı konuşuyorum. Not olarakda belirteyim efsane felan 87-2004 tarzı beklentim yok. Bunlar olasılıktır meteorolojide kesinlik olmadığını hatırlamalıyız. Normal bir kar görebileceğimiz sistem inşallah gelir.

    nao.png"

  • 20 ve sonrası yani son çeyrekte kar yapabilecek potansiyelde sistem alabilme olasılığımızı 4 Kasım'da yazdım önceki sayfalara geri gidip görebilirsin, sonra bir kaç arkadaş sordu tekrar söyledim bir değişiklik yok. Modellerin vadesi yetmediği için şimdilik gözükmüyor olabilir 6-7 gün civarı daha bekleyelim sonra tekrar bakalım modellerin son saatlerinde gözükmesini bekliyorum. 13-14'inde gelen vur kaç kırıntısı anca iç bölgelerin ufak bir kısmına alçak basıncın rotasına bağlı yarayabilir dün akşam trakya'yıda sokmuştu potaya bugün tekrar çıkardı rotadan. Sonrası tekrar yükseliş olacak zaten ama fazla uzun sürmez. Ha sistem gelir Marmaraya sahil kısmına kar yapmaz komple rakım sistemi olur o ayrı, ozamanda yanılmış sayılırız ben daha çok kendi bölgem yani Marmara odaklı konuşuyorum. Not olarakda belirteyim efsane felan 87-2004 tarzı beklentim yok. Bunlar olasılıktır meteorolojide kesinlik olmadığını hatırlamalıyız. Normal bir kar görebileceğimiz sistem inşallah gelir.

    nao.png"

    hangi sayfada hocam

  • Herkes kendi balkonu için bir modele sarılıyor, anlaşılan işler kesat bu aralar. :D Yokmu vortex, DEK, şöyle Karadenizden oluk oluk akan radar görüntüsü felan. Pehhhh Yağış güney batıdan gelmediği sürece TIRT. :D

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • hangi sayfada hocam

    Buyur kardeşim onuda ben atayım bana zahmet. Önceki sayfalar demek Kasım ayı demek.. Ilık ve arada yağışlı havalar oldu olmayada devam edecek. Aralık son çeyrek demek 20 ve sonrası demek. 1 yada 2 sistemcik demek 13-14'ü 1tanesi gelecek kıytırık sistem demek. Umarım anlaşılmıştır.

    2.png"


    1.png"