Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Benim beklentim iyi nedeni de şu yağışlar çok 1 sistem yakalasak dahi muazzam bir sisteme dönüşebilir. Ayrıca müjde 20-21 sistem gözüktü inşallah yaklaşırken ötelenme olmaz

  • Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa'da Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; 05.12.2023 Salı günü öğle saatlerinden itibaren Hatay'ın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa'da kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer…❤️

  • 2022'nin yağışlı hali hocam bence .

    hocam 2021-2022 de bana kalırsa yağışlar aşağı yukarı mevsim normallerindeydi, aralığın kuraklığını mart dengelemişti hemen hemen


    ama bu sene nispeten daha yağışlı bir sezon olabilir, 2017-2018 kadar facia olacağını

    sanmıyorum


    keşke 2021-2022 yi tekrar yaşasak..

  • Doğu Akdeniz'de Fırtına bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Fırtına


    Beklendiği Yer

    Doğu Akdeniz'in doğusunun açıklarında rüzgarın bugün (Salı) ilk saatlerden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerine kadar etkisini kaybetmesi beklenmektedir.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    05.12.2023 01.30-05.12.2023 23.30

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer…❤️

  • Kuzey Atlantik Salınımında değerler kötü değil ama iyi de değil ortalama -0.5 biraz daha pozitife kayarsa iyi şeyler bekliyor bizi fakat kaç zamandır gözlemliyorum fena gitmiyor grafik ortalaması.

  • Bize akan sistemlerde genelde Azor yükseği ve İzlanda alçağı görülür fakat şu anda zayıf da olsa azor yükseği var ve İzlanda'da da yüksek var bu iyi değil maalesef. Rex blokajı var diyebiliriz aslında İtalya açıklarında... Stratosferik ısınmaya da baktım da geçen sene çok daha güçlü bir ısınma vardı galiba bu yıl cılız kalmış. Ben incelemeye devam edeceğim çünkü şu an cidden net bir şey söyleyemiyorum.

    • Offizieller Beitrag

    Doğu Anadolu'nun Batısında Beklenen Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevreleri ile Kahramanmaraş'ın doğusunda (Elbistan, Nurhak, Çağlayancerit, Pazarcık) beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, bugün akşam saatlerinden itibaren yarın (06.12.2023 Çarşamba) sabah saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2), gece ve sabah saatlerinde Malatya'nın dağlık ve yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Tunceli'nin yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ile dağlık ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • Doğu Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Yağmur ve Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yarın (06.12.2023 Çarşamba) beklenen yağışların Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Siirt'in batısında kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağmur ve sağanak, Van'ın güneyinin, Hakkari'nin kuzeyinin Bingöl'ün yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer…❤️

    • Offizieller Beitrag

    Erzurum, Kars ve Ardahan Çevrelerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yarın (06.12.2023 Çarşamba) beklenen yağışların Ardahan ve Kars çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Erzurum çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak kuvvetli yağışların zamanla gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar, yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • Herkese Merhaba şuanda kahramanmaraş adıyaman arası şiddetli yağmur alıyor sabah saatlerinde 4 den sonra özelikle diyarbakır tarafında başlayarak daha sonra batman siirt Mardin civarında 18 00 kadar şiddetli yağmur geçişi görünüyor