Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hemşehrim hoşgeldin sefa geldin diline sağlık. Hepimize büyük geçmiş olsun.

  • Malatya merkez pazarı pazartesiye bağlayan gece kar alabilirmi ?

    sıcaklık sıkıntı. soğukları GFS 27 Kasımdan sonraya atıyor. 850 hpa -0°C gördüğü an yağış kara dönecektir diye düşünüyorum. Anlık olarak MGM Malatya sıcaklığını takip etmekte de fayda var. benim tahminince 27-28 Kasım KKY - Seyirlik kar şeklinde olur. ancak 26-27 Kasım gecesi yağmur.

    [Resim: TqKGBKH.gif] 2022 Mart [Resim: TqKGBKH.gif]

    [Resim: TqKGBKH.gif] 2020 Şubat [Resim: TqKGBKH.gif]

    • Offizieller Beitrag

    Doğu Anadolu'nun Batısında Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; 26.11.2023 Pazar akşam saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl'de Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların bu illerin yüksek ve dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • sıcaklık sıkıntı. soğukları GFS 27 Kasımdan sonraya atıyor. 850 hpa -0°C gördüğü an yağış kara dönecektir diye düşünüyorum. Anlık olarak MGM Malatya sıcaklığını takip etmekte de fayda var. benim tahminince 27-28 Kasım KKY - Seyirlik kar şeklinde olur. ancak 26-27 Kasım gecesi yağmur.

    Ben saf kar alacağını düşünüyorum yılların tecrübesine dayanarak

  • Ben saf kar alacağını düşünüyorum yılların tecrübesine dayanarak

    tecrübe saf tahminden her zaman daha iyidir :) bölgede henüz yeniyim. kendi düşüncelerimi de yazıyorum tahmin yapmak eğlenceli.

    [Resim: TqKGBKH.gif] 2022 Mart [Resim: TqKGBKH.gif]

    [Resim: TqKGBKH.gif] 2020 Şubat [Resim: TqKGBKH.gif]

  • Aralık ayının başı (1-2-3)mevsim normallerinin üstünde seyredecek gibi duruyor. Konumuma 20-21 dereceler görünüyor. Umarım geri kalanı istediğimiz doğrultuda ilerler

    • Offizieller Beitrag

    Doğu Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    27.11.2023 Pazartesi günü doğu kesimlerde beklenen yağışların Siirt, Batman, Şırnak, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bitlis ve Hakkari'nin yüksek kesimleri, Erzurum çevreleri ile Şırnak'ın doğusunun, Van'ın kuzeyinin ve güneyinin yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile kuvvetli güney yönlü rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.