Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çok güzel bir şehir gelişmekte olan bir ilimiz ibrahimli ve Sarıgül yerleri en iyi yerleridir sesiz sakin bir sehrimizdir Bir Adıyamanlı olarak sana önereceğim yerleri söyledim birde bu haritada isaretledigim Kuzey kesimi yani K yazılı yerleri öneririm elit kesim ve yeni yapılaşmanın olduğu güzel semtlerdir.

    Çok teşekkür ederim hocam. Ben de eğitim iyise gidilmesi tarafındayım. Antep'in iyi bir şehir olduğunu düşünüyorum.

    • Offizieller Beitrag

    Doğu Akdeniz'de Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) akşam saatlerinden Pazar (26.11.2023) gece saatlerine kadar Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • İşin ironi tarafı Adıyaman için C.tesi akşam saatlerinden sonra kuvvetli yağış demiş ama modellerde kuvvetli yağış pazar akşam saatleri gibi görülüyor.

    MGM ecmye bakıyor ama nasıl bakıyor? Yarın gece saatlerine kadar Mersin merkezde 45-50 kg yağış beklentisi var ecmye göre ama Mgm Doğu Akdeniz uyarısında Mersin'i değil Adıyaman'ı uyarıyor o da çekilişkili 😄

    🇹🇷NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE🇹🇷

  • İyi akşamlar, tekrar burada olmak ve yazmak güzel, deprem felaketini yaşayanlara ve hala yaşamaya devam edenlere çok çok geçmiş olsun, bu travmayı atlatmak kolay değil maalesef.


    Meteorolojiye dönelim, el nino etkisinde bir kış sezonu, bol yağışlı bir kış.

    Bu hafta sonu bölgede yine yağışlar görülecek ve akabinde 4-6 derece kadar sıcaklık düşüşlerine neden olacak.


    Aralık kar severler için güzel geçecek, öncelikle ayın 9 - 10'u gibi sistem marmaradan giriş yapacak, ilk başlarda Marmara bölgesinde ciddi soğuk ve kar yağışları olabilir. Sonraki birkaç gün içinde kar soğukları bütün yurda yayılmış olacak. Genel anlamda kar soğuk ve yağmurlu havaları seven yani kısaca kış severler için tatmin edici bir ay olacak Aralık ayı, sağlıcakla kalın

  • iyi akşamlar kardeşim tekrardan hoş geldin aramıza sanada çok büyük geçmiş olsun depremi Atlatmak kolay olmuyor yaşanan büyük felakette aramızda ayrılan tüm hemşehrilerimize Allah tan rahmet diliyorum.