Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • buzmavisi hocam malatya Elazığ çok ısınıyor akşama sıkıntı olmaz inşallah sizlerin düşüncesi nedir acaba?

    Sistemin girişiyle sıcaklık yüksekliği normal hocam ilk saatlerde yağmur alırız zaten ama akşam 9-10 gibi sıcaklık 1-2 dereceye düşer

  • Sabah güncellemelerine göre kar ihtimali hâlen devam ediyor. Açıkçası ilk etapta inen soğuklar cılız olduğu için benim pek beklentim yok ancak olursa da mükemmel olur orası ayrı. Eğer Şenköy taraflarına kar inerse cuma güne kuzenlerle gideceğiz imkânı olan gitsin. :)

    Aynen hocam ikinci soğuk dalgada alma ihtimalimiz daha güçlü. Pazar günü yağma ihtimali de yükseliyor. Bende cuma veya cumartesi gitmeyi düşünüyorum şenköy civarına :) Cuma yağış görünmüyor, Cumartesi yağış var belki yağarken görürüz daha da güzel olur.

  • Meteorolojik Uyarı

    Tarih: 1 Şubat 2023 ÇarşambaSaat: 11.41Uyarı No: 35


    Hatay’ın Yüksek Kesimleri ile Gaziantep ve Adıyaman’da Kuvvetli Kar Yağışları Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Kar Yağışı


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimleri başta olmak üzere Adıyaman ve Gaziantep illeri ile Hatay’ın 1000 m üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli (5-20 cm), Adıyaman’ın kuzey ilçelerinde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı beklendiğinden ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    01.02.2023 16.00-02.02.2023 06.00


    Hadisenin Şiddeti

    Kuvvetli Kar


    Oluşması Muhtemel Riskler

    Ulaşımda Aksamalar - Buzlanma - Don Olayı


    Alınabilir Tedbirler

    Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri


    Uyarı Yapan Merkez

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi


    Kar Yoğunluğu Sınıflandırması



    Hafif Kar

    1–3 cm


    Orta Kuvvette Kar

    3–10 cm


    Kuvvetli Kar

    10–20 cm


    Yoğun Kar

    20 cm ve üzeri

  • Aynen hocam ikinci soğuk dalgada alma ihtimalimiz daha güçlü. Pazar günü yağma ihtimali de yükseliyor. Bende cuma veya cumartesi gitmeyi düşünüyorum şenköy civarına :) Cuma yağış görünmüyor, Cumartesi yağış var belki yağarken görürüz daha da güzel olur.

    Hocam üst seviye rüzgarlarına göre cuma öğleden itibaren yağış başlar gibi görünüyor o saatlerde direk kar haberi gelirse Şenköy yoncakaya mevkiye doğru çıkacaz yani biraz duruma göre. Valla ben pazar sabahı kar için çok beklentiye girilmemeli diye düşünüyorum soğuklar cılız ve az bizim gibi rakımı düşük yerler için yeterli olmayabilir.

  • Hocam üst seviye rüzgarlarına göre cuma öğleden itibaren yağış başlar gibi görünüyor o saatlerde direk kar haberi gelirse Şenköy yoncakaya mevkiye doğru çıkacaz yani biraz duruma göre. Valla ben pazar sabahı kar için çok beklentiye girilmemeli diye düşünüyorum soğuklar cılız ve az bizim gibi rakımı düşük yerler için yeterli olmayabilir.

    Sence birikim yapacak bir kar alır mıyız bu soğuklar bitmeden ?

  • Batman cumartesi karlakarışık ve yağmur arasında gidip geliyor.sonra ki günlerde öyle benim gözümde yıldız Diyarbakır şu an

    GFS şu an yağışı bir tık geciktirdi sabah gireceğine öğle girecek kar Diyarbakır tarafına