Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Peki ısınma için bir çözümünüz var mı doğalgaz olmayan evler var hani,devir tasarruf devrine de katılmıyorum o devri çoktan geçti halk devir yaşamını devam ettirme devri bence..

    Isınma için sormuşsunuz doğal gaz kullanıyoruz zamanında soba da kullandım. Evet şşuan devir tasarruf devri tasarruf yapmazsam nasıl geçinecegim bunun neresinde yanlış gördünüz.

  • Elektrik faturam 207 lira geldi. Geçen ay 120 gelmişti. Evde gece yatarken TV fişi, şarj aleti kablosu,kettle, mikro dalga fırın gibi cihazların fişini muhakak çekerim. Tasarruflu lamba kullanırım. Çocuklarıma tasarruf konusunda eğitim veririm. Ütü, saç kurutma makinesi gibi fazla enerji harcayan elektronik aletleri mümkün mertebe dikkatli kullanırım. Devir tasarruf devri.

    Tasaruf yaptığım halde 542 geldi yapmasam neler olurmuş neler :) 207 çok iyi bu arada tebrik ederim :D

  • Elektrik faturam 207 lira geldi. Geçen ay 120 gelmişti. Evde gece yatarken TV fişi, şarj aleti kablosu,kettle, mikro dalga fırın gibi cihazların fişini muhakak çekerim. Tasarruflu lamba kullanırım. Çocuklarıma tasarruf konusunda eğitim veririm. Ütü, saç kurutma makinesi gibi fazla enerji harcayan elektronik aletleri mümkün mertebe dikkatli kullanırım. Devir tasarruf devri.

    Alışkanlığınız olduğu için size bile bu şekilde tasarruf tedbiri almanıza rağmen yüzde 72,5 zamlı gelmiş gözüküyor.Buradan hesabı siz yapın hocam mecburen daha fazla kullanmak olanları siz düşünün.Böyle bir zam oranı olmaz olamaz bu zamlar hiç laf ebeliğine girilmeden geri çekilmeli.Yok kilowatı yükseltelim yok limiti düşürelim onunla olacak iş değil bu.Zamlar geri çekilir daha uygun bir miktar da zam yapılabilir %10 u geçmeyecek şekilde.

  • Alışkanlığınız olduğu için size bile bu şekilde tasarruf tedbiri almanıza rağmen yüzde 72,5 zamlı gelmiş gözüküyor.Buradan hesabı siz yapın hocam mecburen daha fazla kullanmak olanları siz düşünün.Böyle bir zam oranı olmaz olamaz bu zamlar hiç laf ebeliğine girilmeden geri çekilmeli.Yok kilowatı yükseltelim yok limiti düşürelim onunla olacak iş değil bu.Zamlar geri çekilir daha uygun bir miktar da zam yapılabilir %10 u geçmeyecek şekilde.

    ☺️ Zaten bende aksi birşey demek istemedim bu duruma mecbur bırakanlar utansın. Ben şuan ki duruma göre yazdım isyan etmedim geçenlerde birisi daha yazmıştı evde kullandığı elektronik ürünleri söyle yapıyorum böyle yapıyorum diye bende yazmak istedim acaba yanlış birşey mi yazdım.

  • Tasaruf yaptığım halde 542 geldi yapmasam neler olurmuş neler :) 207 çok iyi bu arada tebrik ederim :D

    Tasarruf yapmazsam ki mecburum buna elimden ancak bu geliyor. Rahat yaşamayı herkes gibi bende çok isterdim ama şartlar tasarrufa yönlendiriyor. Herşey çok pahalı istediğimiz hayatı yaşamak çok pahalı ☹️ düşünün oğlum alamadığımız bir oyuncak istedi değeri 300 küsur lira onu almadık yerine kartondan yaptık. İsterdim alalım ama yok ne yapalım yinede şükür.

  • Isınma için sormuşsunuz doğal gaz kullanıyoruz zamanında soba da kullandım. Evet şşuan devir tasarruf devri tasarruf yapmazsam nasıl geçinecegim bunun neresinde yanlış gördünüz.

    Elektrik sobası veya klima yaktigin anda fatura 1000 lira oluyor örnek bizim ev tasarruf ile de olmuyor zaten yanlışlıktan kastım bu.

  • ☺️ Zaten bende aksi birşey demek istemedim bu duruma mecbur bırakanlar utansın. Ben şuan ki duruma göre yazdım isyan etmedim geçenlerde birisi daha yazmıştı evde kullandığı elektronik ürünleri söyle yapıyorum böyle yapıyorum diye bende yazmak istedim acaba yanlış birşey mi yazdım.

    Benim size cevabım yanlışınız olduğu için değil hocam yanlış anlamayın siz düzenli bir şekilde elektrik faturanızı oturtmuşsunuz ama gelin görün ki size bile yüzde 72,5 zamlı gelmiş yapamayanı siz düşünün ^^ Yoksa size dediğim bir şey yok bu da bir başarı ben zam oranlarının çok insafsızca olduğunu düşünüyorum bu ay ki elektrik daha yazılmadı korka korka onu bekliyorum 5 aylık bebeğim var yetmez diye mecburen çocuk üşümesin diye klima da çalıştırdım kısa süreli de olsa yakıt az yakmama rağmen 750 geldi neredeyse.Sonuca gelirsek dediğim gibi bu zamlar lamı cimi olmadan geri çekilip illa yapılacaksa da %10'u geçmeyecek şekilde tekrar zam yapılabilir.%127 zam oranı görülmüş bir şey değil.

  • Neyse çok şükür en azından şahlanacağız diyenler ortada yok,artık durumun ne kadar kötü olduğunu anladılar diye düşünüyorum…Şu son durumdaki zamları,hayat pahalılıklarını ve kötü giden bir şeyler olduğunu görmezden gelenlerde kötü niyet ararım.

  • Evet


    Tüm dünyada enerji fiyatları arttı.


    Ama ülkemde olan şey , yapılan zamlar ile enerji maliyetlerini karşılamak değil ,


    Enerji maliyetlerine ilave olarak , devletin tüm ödemelerini karşılamaktır.


    Buralara ekonomi daha bu hale gelmeden , ekonomik gidişatın kötü olması ile ilgili bir çok yazı yazdım.


    Şu saat itibari ile yazacak bir şey kalmadı.


    Toplumsal patlamaya doğru yol alıyoruz.


    Dün eşim ile pazara gittim.


    Pazarı ilk defa bu kadar boş ve pahalı gördüm. Tam iş çıkış saati üstelik. Her şeyi almadan 275 tl para harcadım.


    Yapılan maaş zamları ilk ayda eridi.


    Hala bu zamları savunan , olması gerektiği için olduğunu savunanları görüyorum.


    Dediğim gibi toplumsal patlamaya doğru gidiyoruz.

  • Benim size cevabım yanlışınız olduğu için değil hocam yanlış anlamayın siz düzenli bir şekilde elektrik faturanızı oturtmuşsunuz ama gelin görün ki size bile yüzde 72,5 zamlı gelmiş yapamayanı siz düşünün ^^ Yoksa size dediğim bir şey yok bu da bir başarı ben zam oranlarının çok insafsızca olduğunu düşünüyorum bu ay ki elektrik daha yazılmadı korka korka onu bekliyorum 5 aylık bebeğim var yetmez diye mecburen çocuk üşümesin diye klima da çalıştırdım kısa süreli de olsa yakıt az yakmama rağmen 750 geldi neredeyse.Sonuca gelirsek dediğim gibi bu zamlar lamı cimi olmadan geri çekilip illa yapılacaksa da %10'u geçmeyecek şekilde tekrar zam yapılabilir.%127 zam oranı görülmüş bir şey değil.

    Sonuna kadar haklısınız hocam yoksa durum cok vahim.malesef.☹️