Botanik-Tarım Genel Konu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Maaşallah. Esperia, basribey, kaşifbey, ceyhan99, flamura85, KateA-1 ve pehlivan denediniz mi hiç? Bide LG nin avenue ve anapurna var. Bulgaristan tarafında acayip verim yapıyor. Türkiye’de bulmak zor.

    Esperiayı senelerdir ektik açıkçası istediğimiz verimi alamadık.Geçen sene bir tohum firmasıyla anlaştık ant ve Sultançayırı tohumluk olarak ekiyoruz.Seneye yine 150-160 dönüm Sultançayır yeri hazır.Flamura85'i çevremde eken oldu kardeşlemesi çok güzel fakat yaygın değil buralarda.Yaklaşık 2-3 sene önce denemelik Gelibolu ekmiştik, o sene köyde çoğu buğday yatarken Gelibolu sağlam sapıyla ayakta kalmıştı.Tam hatırlamıyorum yalan olmasın 350-360 kilo gelmişti o sene.Hatırladım çeşitler Duru17,Esperia,Glosa, Dropia ve Leuta ardından bu sene Ant ve Sultançayır ektik.Tohum firmamızdan bu sene yine denemelik 40-50 dönüm yeni çeşit bakıyoruz.

  • Esperiayı senelerdir ektik açıkçası istediğimiz verimi alamadık.Geçen sene bir tohum firmasıyla anlaştık ant ve Sultançayırı tohumluk olarak ekiyoruz.Seneye yine 150-160 dönüm Sultançayır yeri hazır.Flamura85'i çevremde eken oldu kardeşlemesi çok güzel fakat yaygın değil buralarda.Yaklaşık 2-3 sene önce denemelik Gelibolu ekmiştik, o sene köyde çoğu buğday yatarken Gelibolu sağlam sapıyla ayakta kalmıştı.Tam hatırlamıyorum yalan olmasın 350-360 kilo gelmişti o sene.Hatırladım çeşitler Duru17,Esperia,Glosa, Dropia ve Leuta ardından bu sene Ant ve Sultançayır ektik.Tohum firmamızdan bu sene yine denemelik 40-50 dönüm yeni çeşit bakıyoruz.

    hocam hangi makinelerle işliyorsunuz?

  • hocam hangi makinelerle işliyorsunuz?

    Sırayla pulluk, kültivatör, aysan veya tırmık ardından mibzerle ekim yapıyoruz.Tabi duruma göre ekipman değişim gösteriyor.Bunun gübre,ilaç ihtiyacı derken kurulukta 10-15'i aşkın ekipman mevcut.

  • 150 Köke Yakın biber ekmiştik ama dolu hepsini yerle bir etti fasulyelerde bitik yani bu sene Çorumda Çoğu Köyde Bahçeler Bitik

  • Buralarda arpa buğday sap verimi yer yer değişiyor. Dane verimi ortalama. Dolu vurdu daneler döküldü. Ne yapacaz bakalım

    Çok geçmiş olsun.Burlarda da öyle kıraç yerler buğdayda köyde ortalama 300-320 kilo benim arazilerde kıraç yerler ortalaması 400 kilo.Arpalar da bu sezon buğdayı solladı şahsen arpa ekimi yapmasam da 500-550 kilo arpa biçen buğdayda 350 kiloyu zor görür oldu.

  • 150 Köke Yakın biber ekmiştik ama dolu hepsini yerle bir etti fasulyelerde bitik yani bu sene Çorumda Çoğu Köyde Bahçeler Bitik

    Çok geçmiş olsun.Benim bahçeye bu sene 3 kere su bastı bir şekilde ayaklandırdım yine.Tabi doluya oranla daha avantajlı bir durum.

  • Sırayla pulluk, kültivatör, aysan veya tırmık ardından mibzerle ekim yapıyoruz.Tabi duruma göre ekipman değişim gösteriyor.Bunun gübre,ilaç ihtiyacı derken kurulukta 10-15'i aşkın ekipman mevcut.

    Makine derken Traktör biçerdöver markası olarak sormuştum :D Bizde tarım yapıyoruz her aşamayı her sene yapıyoruz tabii

  • Makine derken Traktör biçerdöver markası olarak sormuştum :D Bizde tarım yapıyoruz her aşamayı her sene yapıyoruz tabii

    :D:D:D 2013'te değiştirdik traktörü hocam tümosan 8185 var öncesinde massey ferguson 285s vardı.345-350 dönüm kuru tarım yaptığımızdan ve hayvancılığıda bıraktığımızdan 85 beygir bir traktör görüyor işimizi.

  • :D:D:D 2013'te değiştirdik traktörü hocam tümosan 8185 var öncesinde massey ferguson 285s vardı.345-350 dönüm kuru tarım yaptığımızdan ve hayvancılığıda bıraktığımızdan 85 beygir bir traktör görüyor işimizi.

    Anladım. İyi makine tümosan da arızası çok diyolar. bilemeyeceğim artık. Bizdede 3000 Ford 411 Fiat var ufak eski ^^

  • Anladım. İyi makine tümosan da arızası çok diyolar. bilemeyeceğim artık. Bizdede 3000 Ford 411 Fiat var ufak eski ^^

    Çekişine harika ama en ufak bir işte arızası var malesef. Ford 3000 ciğerlidir Fordun ara gazı kadar da güzel şey yoktur :D:D

  • 411-415 traktör kaldı mı ya vay anasını ^^ Ford 3000 candır aynen :thumbup:

    Şubatta aldık Fordu aldığımızda garajda yatıyordu debriyaj pimi ve ön takım arızası açtı bi bakım yaptırdık o vesileyle garajda yattığından ağır işe gelince arıza açtı bidaha açmadı şükür. 411 dede yadigarı 1980'lerden beri var :D

  • Bu sene köyümde elma ve armut ağaçları bomboş iken fındık ve ceviz ağaçlarının maşAllahı var sizin oralarda da öyle mi

  • KAYISI AĞACI

    • Kayısı dünya üzerinde Asya’da İran, Afganistan ve Türkistan da ; Avrupa da özellikle Akdeniz kıyılarında; Afrika ve Avustralya da ; Güney Amerika da, Arjantin ve Şili de; Amerika da ve Türkiye de geniş ölçüde yetiştirilmektedir.
    • Kayısı ağacı yarı sıcak ve kurak geçen bölgelerde, dağların bol güneş gören güneye bakan eteklerinde çok iyi yetişmektedir.
    • Kayısı ilkbaharın geç donlarından etkilenmektedirler.
    • Ülkemizde Malatya kayısının başkentidir.
    • Kayısı dalları -35 dereceye kadar dayanabilmektedir.Çiçekler ise ıslak olmamak kaydıyla -1 dereceye kadar dayanabiliyor.
    • Ekolojik şartlardan fazlasıyla etkilenen ağaçtır.
    • Kayısı ağacı derin ve su tutmayan, az meyilli ve hafif kireçli olan yamaçlarda çok iyi yetişmektedir.
    • İlkbahar donlarından etkilendiği için ovadan ziyade yamaçlara dikilirler.Ovada enverzyon sebebiyle sık sık don hadisesi oluşuyor.
    • Meyvelerin yüksek kalitede olgunlaşabilmeleri için yaz aylarında atmosferin kuru olması gerekir.

    2d2e8988d308ca0.jpg


    52286af2.jpg


  • bu konuya zaman bulursam bol bol takılacağım bende Bursaya yeni yerleşip balkonumda birkaç birşey yetiştirmek istiyorum açıkçası bakalım eve yerleşeyim tam anlamıyla biber maydanoz ile başlayacağım:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN