İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şuan ki yağıştan bahsediyorum neredeyse yağmıyor. Beklenen bu muydu? Akşam mı artıcak?

    Saatler ilerledikçe batıdan başlamak üzere yağışların giderek kuvvetlenmesi bekleniyor.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Rabbim yağmur lar verdi yağıyor şükür ler olsun Esenler lerde rüzgar la beraber çok güzel kar gibi yağıyor yalnız tır cı arkadaşlar bulgarda sınırda kar yağışları başlamış şuan da inşaallah özlem le beklediğimiz kar yağışları önümüzdeki hafta İstanbul ada gelecek partner değişti sabır

  • şükürler olsun hafif çiseliyor

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Diyagrama baktığımı zaman 2 gün sonrası için 0 ile 10 arasında değişen 850hPa sıcaklıklarını görüyoruz. Ay ortası sistem girişi ise ayın 14'ünde gerçekleşecek gibi duruyor. Ayın 12'sine kadar inzivaya çekilmek herkesin akıl sağlığı için önemli olacaktır. Son 36/48 saate kadar her türlü değişim mevcuttur. Geçen sezon bunu fazlasıyla tecrübeledik.


    Ne üzülelim, ne sevinelim, sakince izleyelim.

    Bakın 17 derecelerdeydik geçtiğimiz günlerde.

    Şimdi ise karayel ile 8 9 derecedeyiz.


    Tüm İstanbul camiasına tavsiyem çayınızı kahvenizi yudumlayıp pencereden veya balkondan karayeli selamlayıp soğuğun tadını çıkarın. hava-yagmusrs233333233338)

  • Haber kanalları abartılı yorum yapmaya başlamışlar. İstanbul'a alarm,akom tayakkuzda diye. Bi durum arkadaş . Dmi normal bir uyarı vermiş. Hepsi o kadar. Bi yağsın,ıslatsın şöyle ortalığı. Bi şükredin nimetin sahibine. Bu felaket tellallıklarından yorulduk artık.

  • Diagramme GEFS

    Diyagram hiç iyi değil. 17 sistemini direkt yok etmiş. Yine kıyıdakiler için sancılı, gözyaşlarıyla dolu bir süreç olur böyle olursa. Ama EPS'nin bazı senaryoları ve GEM farklı diyor. Bakalım ne olacak. Sonuçta son 96h'ye kadar hiçbir şey belli olmaz.

    Einmal editiert, zuletzt von tahminci ()

  • Bugün 850 hpa da en düşük +5 var.Sıcaklık İlimiz genelinde ortalama 9 derece.Ve hala 850 de -8 yetermi deniliyor.Hemde karayel ile.Ne oldu karayel ile -2 de bile kar olur tezimize?

    Çok karamsarlığa gerek yok.Diagramda ana senaryo -10 için sürekli ısrarda hani diagram artık ana senaryoya evriliyordu.Şu balkanlarda soğuk yok karayel essede boşa saçmalıklarınıda lütfen bırakalım.Poyraz esse dahamı iyi.Ben bu filmi çok izledim Edirnede kar başlayacak rüzgar yönü karayel olacak ve 24 saat İstanbula kar uğramayacak öylemi?

  • Ben diyagrama 10 uzerinden 7 veriyorum. Güzel bir diyagram yok olan hic bir sey yok. 3 gün sonrasından itibaren iyice farklılaşmaya başlıyor senaryolar. Aksam ortalamayi -10 da gorebiliriz -3 de.. Umarım daha da duser ortalama.

  • Yarın 9 Pazartesi 18 derece beklenen en yüksek sıcaklık. Harikasın İstanbul.:hfyeni (29):


    "Küresel ısınma yoktur, manyetik alandır/doğaldır/hiç yoktur" diyenlerin gözüne sokmak lazım bunu. Bu forumda da vardı ismini vermeyeceğim biri. Bilim yanlısı olmayanlar bir bir terkediyor forumu.

  • Ana senaryo en kötü ihtimalle sulu kar vad ediyor her seferinde ama diyagram ortalamasını bir türlü -5'in altına indiremiyoruz şu şartlarda gfs öğlen senaryosu olabilecek en iyi senaryo gibi geliyor bana.