İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 500 hpa soğuğu bu kadar iyi ve yeterliyken 850 neden sınırda kalıyor ve ne olması lazım 850’nin de eşlik etmesi için? Konu hakkında bilgisi olandan bilgi rica etsem?

    Sistemin izlanda kökenli olması bi kere soğuğu kırar bu 1,bide azorun bekleninden çok daha kuzeye çıkması azoru kol saati şekline dönüştürüyor bundan dolayı da sistem güçlükle geliyor

  • Bu gerçek mi ya? Kar haritalarında İstanbul genel olarak sıkıntılı duruyordu

    50 senaryosundan 2.si paylaşılmış. 50 senaryo içinde model zaten bir tane de olsa iyi kar verir İstanbul'a.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Bu akşam ki çıkan GFS çıktısı çok büyük potansiyel de bir sistemin ayak seslerini bize duyurdu. Hemde Aralık ayında! Ocak ve Şubat aylarında kim bilir neler olacak? Ben hep genelde uzun vade için modellere bakarken ana fikir üzerine bakmışımdır. Çünkü uzun vade denilen durum değişime en açık olan yer. Son günler de çıkan model güncellemeleri uzun vade için sağlam ihtimallerin olduğunu söylüyor. Hemde son yılların en sağlam ihtimali! Peki şimdi bizler modellere ne açıdan bakmamız gerek? Uzun vade olduğu için beklentiye girmeden ama kuvvetli bir sistem ihtimali olduğunu bilerek takip etmek en iyisi. Orta vadeye girdiği zaman ise artık bazı taşların yerine oturmaya başladı süreç yani orta vade en heyecanlı süreç olacak. Umarım ki, bu seferde geçen sene Şubat'ta Tulpar sistemimi uzun vadeden getirdiğimiz gibi bu sistemi de getiririz, hatta kim bilir belki de sistemler:) Şunu açık ve net diyebilirim ki Azor Avrupa'da ve İskandinavya da hakimiyet kuracağının emarelerini verdi ise güzel bir sistem kapıda. Her zaman bahsettiğim gibi Atmosfer kaotiktir bunu da hiç bir zaman unutmamak gerek.

    Güzel günler yakın gözüküyor inşallah. Sıkı model takibi yapmayı özlemişiz. sezonu güzel açarız umarım. hava-kars323 :hfyeni (29): :gun_bandana:

    Bu akşam ki çıkan GFS çıktısı çok büyük potansiyel de bir sistemin ayak seslerini bize duyurdu. Hemde Aralık ayında! Ocak ve Şubat aylarında kim bilir neler olacak? Ben hep genelde uzun vade için modellere bakarken ana fikir üzerine bakmışımdır. Çünkü uzun vade denilen durum değişime en açık olan yer. Son günler de çıkan model güncellemeleri uzun vade için sağlam ihtimallerin olduğunu söylüyor. Hemde son yılların en sağlam ihtimali! Peki şimdi bizler modellere ne açıdan bakmamız gerek? Uzun vade olduğu için beklentiye girmeden ama kuvvetli bir sistem ihtimali olduğunu bilerek takip etmek en iyisi. Orta vadeye girdiği zaman ise artık bazı taşların yerine oturmaya başladı süreç yani orta vade en heyecanlı süreç olacak. Umarım ki, bu seferde geçen sene Şubat'ta Tulpar sistemimi uzun vadeden getirdiğimiz gibi bu sistemi de getiririz, hatta kim bilir belki de sistemler:) Şunu açık ve net diyebilirim ki Azor Avrupa'da ve İskandinavya da hakimiyet kuracağının emarelerini verdi ise güzel bir sistem kapıda. Her zaman bahsettiğim gibi Atmosfer kaotiktir bunu da hiç bir zaman unutmamak gerek.

    Güzel günler yakın gözüküyor inşallah. Sıkı model takibi yapmayı özlemişiz. sezonu güzel açarız umarım. hava-kars323 :hfyeni (29): :gun_bandana: