16-19 Mart Kış Geri Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yarın akşam saatlerinde yurdumuzun kuzeyini ertesi günde yurdun tamamını etkisi altına alacak bir soğuk hava dalgası beklenmektedir. İç ve yüksek kesimlerde kar yağışları görülecektir. Mart ayının 2.yarısına vardığımız için Güneşin daha dik gelmesinden dolayı gece-gündüz sıcaklık farkı kıyılarda bile yükselecektir. Alerjik rinit, nezle, grip ve koronavirüs yayılımı için daha dirençli ve uygun şartlar oluşacağından kişisel hijyeninize ve bağışıklığınıza dikkat ediniz.


    JVxLao.gif



    97117-gfs-deterministic-turkey-total-snow-10to1-cm-5569600-png

  • Karasal iklimin hakim olduğu şehirlerin bu tarz sistemlerde ne olur sorularına hayranım

    bu şehirlerde -7 bile kar yapıyor,modellerden yağış miktarına bakıp ne olacağını tahmin edilebilir

  • İstanbul gene karsız bir kış geçirdi 7 şubata yağan kar zaten 2 3 cm arabalar tuttu dahada bu saatten sonra çok bisi olucagini zannetmiyorum yer ataşehir rakım 110

  • bende bu buyuk bela ile dunya kafa yorarken,şuraya buraya kar yagar mi soranlara hayranim..

    Bende sizin bu herkesi azarlama ve her mesaja cevap yazma merakınıza hayranım. Burası meteoroloji forumu değil mi ve bu soru dan daha doğal ne olabilir önümüzde az da olsa bir soğuma yok mu? Soran kişi belki hava durumuna göre tedbirler alması gerekiyor. Ne yapalım bu forumda hava durumu sormayalım da ne soralım. Burada aşı formülü geliştiriliyor da bizim mi haberimiz yok. Evet dünyada böyle büyük bir sorun var herkes yeteri kadar üzgün ve çaresiz ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız ama herkesi azarlayabileceğiniz anlamına gelmiyo hayat devam ediyor siz birilerini azarlayınca sorun çözülmüyor aksine insanları forumdan soğutmanıza neden oluyor.

  • Karasal iklimin hakim olduğu şehirlerin bu tarz sistemlerde ne olur sorularına hayranım

    bu şehirlerde -7 bile kar yapıyor,modellerden yağış miktarına bakıp ne olacağını tahmin edilebilir

    -7 değil -4 bile yetiyor :)

  • Bende sizin bu herkesi azarlama ve her mesaja cevap yazma merakınıza hayranım. Burası meteoroloji forumu değil mi ve bu soru dan daha doğal ne olabilir önümüzde az da olsa bir soğuma yok mu? Soran kişi belki hava durumuna göre tedbirler alması gerekiyor. Ne yapalım bu forumda hava durumu sormayalım da ne soralım. Burada aşı formülü geliştiriliyor da bizim mi haberimiz yok. Evet dünyada böyle büyük bir sorun var herkes yeteri kadar üzgün ve çaresiz ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız ama herkesi azarlayabileceğiniz anlamına gelmiyo hayat devam ediyor siz birilerini azarlayınca sorun çözülmüyor aksine insanları forumdan soğutmanıza neden oluyor.

    Siz bence azarin ne oldugunu bilmiyorsunuz.senin gibi bir kac kisi algi operasyonu yapmaya calisir burda bana hep.ne yazsam hemen atlarlar.sorun degil..haa soylediginin arkasindayim bu arada..azar yok fikrimi yazdim.uzatmayalim daha fazla bence.

  • Sizden beklediğim gibi cevap verdiniz "senin gibi " derken bile aşağılamaya devam ediyorsunuz ne varmış benim gibilerde size rahatsızlık veriyorsan girmeyelim foruma insanlar işi gücü bıraktı da size algı operasyonu yapıcak kurtulun bu sığ düşüncelerden burada kimse kimseyi şahsen tanımıyor dolayısı ile dediğiniz "algı operasyonu" olabilecek bir durum yok. Düşün bi neden herkes sizin mesajlarınıza"atlıyor" sizin tabirinizle.

  • senin gibi yanlis olmus evet.bu konuda haklisiniz.bunu bilerek yazmadim.elestirinizi anlarim bu konuda sikinti yok.siz yerine sen yazmisim yanlislikla.kusuruma bakmayin..rica ediyorum daha uzamisin..