Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yılını tam hatırlamıyorum bir bakanımız Erzurum'a ziyarette bulunacaktı Erzurum'a gitmeden önce kusura bakmayın tam hatırlayamıyorum ama ya TRT hava durum uzmaniydi yada NTV hava durum uzmaniydi bakanımız hava durumu hakkında bilgi aldı ziyarette bulunacağı gün Erzurum'da kar yağışı varmı diye bakana Erzurum'a gideceği gün kar yağışının olmayacağı söylendi...sizce ne oldu tabikide bakan ve kurmayları araçları kara saplandı yoğun kar yağışı yüzünden Erzurum kara yolunda mahsur kaldılar ve sonuç hava durum uzmanı işinden oldu ...yani bu coğrafya adamı vezirde yapar rezilde....

  • 22 aralık tan beri sağa çekmiş dörtlüleri yakmış bekliyorum sessiz ve sakin siz değerli arkadaşların yorumlarını okuyorum ve modelleri takip ediyorum ta o zaman da yazmıştım modeller yukardan aşağı bir şeyler deniyor diye hiç acelem yok o gün gelince burası bayram yeri olacak 😎😎😎

  • Biz izlanda baskısı beklerken Ecmwf ne yaptı. EPS yi görmemiz lazım. İzlanda da olan 1030 mb kesinlikle çok uç nokta ama zaten önemli olan İzlanda da basınç ortalamasının az bir şey yükselmesi. EPS de bunu görmek önemli basınç ortalamasının düşmemesi gerek..

  • Biz izlanda baskısı beklerken Ecmwf ne yaptı. EPS yi görmemiz lazım. İzlanda da olan 1030 mb kesinlikle çok uç nokta ama zaten önemli olan İzlanda da basınç ortalamasının az bir şey yükselmesi. EPS de bunu görmek önemli basınç ortalamasının düşmemesi gerek..

    Hocam şuan ki görüntü bizim için iyi mi kötü mü yani?

  • Hocam şuan ki görüntü bizim için iyi mi kötü mü yani?

    Şu an salınım olma ihtimali var onu takip ediyoruz ama ayaklarımız yere tam basmıyor sıkıntı orada her an düşebiliriz. Fazla beklentiye girmeden takip etmeli çünkü modeller tamamen birbirinden bağımsız çıktılar veriyor. Biri doğudan savurup atıyor biri aksine fazlasıyla batılı kimisi daha oturaklı indiriyor.. Net bir şey söylemek yürek ister ben o topa hiç giremem..


    Birde şu var şu an Ecmwf daha sağlam geliyor bana nedeni bizim lehimize çıktılar veriyor olması değil kesinlikle. GEFS sabahtan akşama çok büyük oynamalar yaşarken EPS daha sağlam basıyor yere şu ana kadar. Bu gece ve yarın sabah EPS kararlı duruş sergilerse GEFS çark etmeye başlayacaktır tahminimce..

  • Azor göndland yükseği ile irtibata geçerse sonuç İtalya olur

    Üstad 240 da inişe geçen kütle öylesine büyük ki oluşan ab olduğu gibi kayıp en son Karadeniz sistemine dönecekti. Beni rahatsız etmedi açıkçası ve fazla uç nokta geldi çünkü o kadar rahat bir İzlanda olacağını sanmıyorum..

  • Üstad 240 da inişe geçen kütle öylesine büyük ki oluşan ab olduğu gibi kayıp en son Karadeniz sistemine dönecekti. Beni rahatsız etmedi açıkçası ve fazla uç nokta geldi çünkü o kadar rahat bir İzlanda olacağını sanmıyorum..

    Aynı anda hocam sen daha iyi bahsettin

  • Telefondan tam inceleyemedim ama şu an durum iyi EPS de. EPS ye göre İtalya-Balkan ihtimali zayıf, Azor da ezilmiyor izlanda tarafından. Yarın da devam ederse EPS sistemi çözdü demektir GEFS de uymaya başlar.


    Ama unutmayın dostlar ayaklarımız sağlam basmıyor vade uzun. Endeksler negatifden yükseliyor bu batılama adına, bir anda nötre yükselmesi ise İzlanda ab lerinin örümcek gibi sarması adına büyük bir tehlike..


    Olursa da Allahın izni ile harika bir şey olacak ama..

  • Son 120 ye kadar temkin şart. Modellerin kazığı fena vurdu bu zamana kadar bize.endeksler negatif seyrinde o yüzden içim pek rahat değil. Modellerse tam aksine pozitif endeks veriyor. Mjo faz 5 yaparsa asıl baba 19 sonrasına kalıyor.

  • Şubat 2020 sistemi sanırım 7_8 gün önceden kendini gösterdi ve hafif sağlı sollu oynamalar ile her güncellemesinde bölgemizi kapsıyordu, istikrarı mükemmeldi, ull konumu dolayısı ile yağışa bazı noktalar sıkıntı olsada soğuğu ve bu süresi ile son yılların en iyisinden biriydi 2017 hariç

  • Gfs den ilk güzel işaret geldi dostlar. Yarın sabah inişe geçen soğuk az bir şey güneyli olduğu zaman bomba çıktı verir.


    Şimdi dua ile izlanda ne kaçacak ne örümcek ağı gibi örecek Atlantiği.^^


    Hadi Allah yardımcımız olsun. Herkese iyi geceler.

  • Bu sefer gfs son saatlerde bozma eğilimine girdi, 15 ocak gibi ise serinleme fena değil sahilde kar örtüsü yapmaz ama yükseklere iyi kar geliyor, hiç değilse şu durgun günlerden bir çıkalım