🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Vatandaş ve devlet el ele şuursuzca malum sona doğru gidiyoruz. Son radde neresi bilmiyorum ama ,öyle bir noktaya gidiyoruz ki , ufak tefek kısıtlamalar yetmeyecek.


    Halk için sınır yok ama devletimiz için son radde nedir ? çok merak ediyorum. Kaç kişi ölmesi lazım, kaç hastane lazım, kaç yoğun bakım hastası lazım.kaç test lazım. Son rakam nedir ? Bu işin bir rakamı olması lazım. Beklenen eşik nedir , neresidir . Harekete geçmek için. Umarım iş isten geçmez.


    Virisü kapma korkusu ,kapmaktan daha beter. Bu işin bir de psikolojik boyutu var. Herkes kendini dinliyor akşama kadar. Hali hazırda zaten iyi olmayan toplum psikolojisi iyice dağıldı.

    3 Mal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Virüs karşısındaki vurdumduymazlıkla ilgili minik bir örnek vermek istiyorum.

    Dün eşimin sınıfına gelen 1. sınıf öğrencisinin ailesi test yaptırmış. Anlayacağınız sonucu beklemeden çocuğu okula göndermişler. Bize de haber vermediler. Ne kadar uyarsak boş. Bugün annenin testi pozitif geldi. Eşimin

    sınıfında 2 temaslı bir pozitif öğrenci vardı ama hiçbiri okula her ihtimale karşı önceden gelmemişti.

    Bir öğretmen olarak yüzyüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutmayacağını düşünenlerdenim ama bu cahilliğin olası bedelini ödemek zorunda mıyız?

  • Tüm dünya çürümüş durumda, belki de corona'nın en güzel yönü bu çürümüş sistemi sona erdirmesi olacak..

    Şu haliyle sona erdiremez

    Belki bu hızla devam eder ve aşı işi beklenen sonuçları vermezse birçok şey değişebilir

    Ama Covid’in bile Savaşları ve Enerji rekabetlerini engelleyemeyeceğini gördük

    Hatta Rejimler Covid’i bir baskı unsuru olarak kullanacak çoğu ülkede

    Rejimler kullanıyorsa , Rejimlere yön veren küresel sistemin asıl patronları da mutlaka planlar yapacaklardır

    En iyi niyetli yaklaşımda bile şu ana kadar plan yapmadılarsa bundan sonra yaparlar

    Aralık Ocak Şubat dönemleri için hem ülke olarak hem halk olarak hem de bireysel olarak her açıdan tedbirli olmakta yarar var ( tedbirin kapsamı kişinin hayal gücüyle alakalı)

  • Seyahat kısıtlaması ve kısmi sokağa çıkma yasakları dahil tedarik zincirini kırmayacak tüm yasakların masaya konup biran önce uygulamaya geçilmesi gerekiyor.

    Durum çok kötü bir yere doğru gidiyor.

    Son günlerde hastanelere gidip gelenler ve sağlık çalışanı arkadaşlar ne demek istediğimi anlıyordur.

  • Bu kısıtlamanın elbet faydası olur ama kanayan yaramıza merhem olmaz ki. Bu raddeleri geçtik. Ciddiyet lazım artık.

    Eski sisteme dönmenin bile faydası olur. Çalışmayan herkesin sokağa çıkma yasağı olması lazım, hafta sonları da herkese olması lazım hocam. Başka bir çözüm yok eğer genel karantinaya gücümüz yetmiyorsa.

  • Resmî olarak adı konmamış bir sürü bağışıklığı politikası var .İş yerleri , okullar,hastaneler,sokaklar bu haldeyken radikal kararlar alınmadığına göre ..

    Allah yardımcımız olsun işimiz duaya kalmış

  • Bir başka bakış açısına göre de , amerika ve avrupa dışındaki ülkeler ne olacak. Afrika , güney asya , güney amerika . Parası olan güvende , olmayan tehlike de yaşamaya devam edecek.

  • Bu aşı işe yarıyor olsa bile ülkemize 2021'de gelmesine imkansız gözüyle bakıyorum, 2021 için 1,2-1,5 milyar doz üretebileceklerini söylüyorlar.300-400 milyon dozu AB direk satın alacak.ABD ise en az 1 milyar doz istediği söyleniyor.Parayı veren düdüğü çalar.

  • Bu aşı işe yarıyor olsa bile ülkemize 2021'de gelmesine imkansız gözüyle bakıyorum, 2021 için 1,2-1,5 milyar doz üretebileceklerini söylüyorlar.300-400 milyon dozu AB direk satın alacak.ABD ise en az 1 milyar doz istediği söyleniyor.Parayı veren düdüğü çalar.

    Hocam ben mart-nisan gibi geleceğini öngörüyorum ülkemize. Eski hayatımızın hayali bile güzel. İnşallah daha erken gelir. Ayrıca ileri zamanda , bu ilacın üretiminde fason olarak türk şirketlerin üretim tesisileri de kullanılabilir. Telif hakkı onların olsun.

  • Hocam ben mart-nisan gibi geleceğini öngörüyorum ülkemize. Eski hayatımızın hayali bile güzel. İnşallah daha erken gelir. Ayrıca ileri zamanda , bu ilacın üretiminde fason olarak türk şirketlerin üretim tesisileri de kullanılabilir. Telif hakkı onların olsun.

    Ülkemizde ısrarla aşı olmayacak , aşıdan kaçacak ve işi ticarete dökecek mallar epey çok olacağı için eskiye dönmek en az 1 yıl sürer hocam

  • Diyorum ya bu hastalığın psikolojik boyutu daha kötü diye. Testim pozitif çıkalı 14 gün ,negatife döneli 2 gün oldu. Küçük kızımı hala bağrıma basamıyorum. Geldi ; baba negatifsin sarılalım dedi. Cesaret edemedim. Allah herkesi sevdiklerine ,sevenlerine korkusuzca sarılmayı ,hasret gidermeyi nasip etsin inşaallah