Beiträge von ccetin

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bugün kpssde görevliydim.

    Sınıfım 12 kişilikti.

    12 kişilik listede 1 pozitif 1 tane de temaslı aday vardı. Temaslı aday gelmedi covidli adayı da yedek salonlarda sınava aldılar. Ve salonların yarısında en az 1 tane temaslı veya pozitif vaka vardı.( iki salonda 3'er pozitif vaka vardı) En zor dönem dediğimiz geçen ilkbaharda gittiğim ygsde koca okulda vaka yoktu. Okuldaki öğrencilerimde de maalesef adını koymasalar da 2 pozitif vaka çıktı. Temaslıları saymıyorum 8'i geçti.

    Arkadaşlar bu sayılar direkt olarak okul ve sınav sahasından. Artık nasıl mukayese ederseniz. Yani okullar hiç de öyle masum alanlar değil. Virüsün buluşup voltranı oluşturduğu mekanlar. İstediği kadar hijyenik olsun, temizim belgesi alsın.

    Kendimize daha da çok dikkat edelim.

    İyi akşamlar.

    Virüs karşısındaki vurdumduymazlıkla ilgili minik bir örnek vermek istiyorum.

    Dün eşimin sınıfına gelen 1. sınıf öğrencisinin ailesi test yaptırmış. Anlayacağınız sonucu beklemeden çocuğu okula göndermişler. Bize de haber vermediler. Ne kadar uyarsak boş. Bugün annenin testi pozitif geldi. Eşimin

    sınıfında 2 temaslı bir pozitif öğrenci vardı ama hiçbiri okula her ihtimale karşı önceden gelmemişti.

    Bir öğretmen olarak yüzyüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutmayacağını düşünenlerdenim ama bu cahilliğin olası bedelini ödemek zorunda mıyız?

    Benim sınıfımda da aynı şekilde 1 pozitif ve 2 temaslı öğrenci çıktı.

    Eşimin sınıfında daha fazla.

    Maalesef bugün yüksek ihtimal temaslı bir öğrencim okula geldi. Aynı apartmanda oturan dedesi yoğun bakımdaymış. Öğrenci bugün bizimleydi o kadar uyarılarımıza rağmen gönderiyorlar.

    Çift maske artı siperlik takarak korunmaya çalışıyoruz. Burda hasta olan arkadaşlara acil şifalar dilerim.