🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Rizede her gün 150 ye yakın vaka çıkıyor. 4 günde kentte 9 ölü varmış bugün ise 3 kişi ölmüş. Rizede üniversite açılırsa büyük ihtimal korona olurum. Yurt kampüs derken korona olur çıkarız

  • Sağlık Bakanlığına ait verilerin güvenilirliğinin azaldığını söyleyen Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal: "Şu anda hastanelerin bomboş olması lazım. Hastaneler tıklım tıklım. Her gün bizi arıyorlar."

  • Türk Tabipler Birliği Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, mevcut koşullarda okulların açılmasının feci sonuçları olabileceğini söyledi.

  • Virus oncesi subat ayinda 6.5 olan euro su an 8.73. Bu vakalarin neden yanlis rakamlarla ortaya kondugunu acikliyor. Daha kotusu, tedbir almak durumunda kalinca ekonomi daha da kotuye gidicek ve o kisimlar artik distopya. 9-10 civari euro icin hayal degil artik.

  • Türk Tabipler Birliği-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu ve Uzmanlık Dernekleri, ortak bildiri yayınlayarak, 'Sağlık sistemimizin bu yükü kaldıramaz hale gelmeye başladığını görüyor ve kaygı duyuyoruz' açıklaması yaptı.

  • Son 2 günde ne değiştide, Sabit olan 20 li ölü sayılarından 36 ve 39 lara yükseldik. Gerçekten inanamıyorum artık bende açıklanan sayılara rakamlara.

    İl başkanlarının, doktorların, valilerin açıklamaları artık gündem olmaya başladı. O yüzden biraz yükseltelim, iyice tepki çekmeyelim yoluna gittiler.

    Bir de 30 Ağustos kutlamaları yasak olduğundan tepki çekti. Ona paralel arttırıldı ki tepki çok olmasın diye düşünüyorum.

  • ölüm sayılarının gerçeği yansıtmadığı söylemleri artınca açıklanan günlük ölüm sayısının bir anda 2 katına çıkması.. açıklanan sayılar asla güvenilir değil. Tanıdığım insanların yarısı Ağustos ayında covid pozitif oldu.

  • Hollanda hükümeti, koronavirüsün hayvandan insana geçebildiğinin saptanması üzerine kürkü için vizon yetiştiren 120 çiftliğin en geç Mart 2021'de tamamen kapatılmasına karar verdi.

  • Muğladayım , çok ciddi yabancı turist yoğunluğu var bölgede

    Pandeminin ortasında garip bir durum

    Aylardır perişan halde olan esnafın ağzı kulaklarında

    Para kazansınlar ama maske mesafe kuralına da uysunlar bi zahmet

    Esnaf ve bölge halkı güya ekmeği için böyle gevşek davranıyorken kime ne dert yakınacaksın ki

    Turistler mi ? (Ağırlık Rus Ukrayna ve İngiliz)

    Maske takanını görmedim Marmaris’te ve Fethiyede

    Ne esnaf ne devlet yaz sezonu kapanana kadar günlük 100-200 ölüm diye anons edilmesini istemez ve aklından bile geçirmez

    (Yunanistan ve Hırvatistan gibi tek geliri turizm olan bu 2 ülkeyi iyi tanıyan varsa söylesin lütfen , 9 bin vaka çok komik değil mi bu ülkeler için)

  • Bende kronik sinüzit var. Aferin sinüs gargara burun nazal spreyi amoklavin antibiyotik kullanıyorum. Epey bir önce antibiyotik kullanıyordum. Burun tıkanıklığı oluştu. Eczaneler reçetesiz antibiyotik vermiyor. Antibiyotik eşdeğer reçetesiz alınabilecek bir ilaç var mı?

    Bende de kronik sinüzit var uzun yıllardır,iki burnum da tıkalı genelde.Denemediğim ilaç,yöntem kalmadı.Ameliyat olsam da sinüzit nedenim alerjik olduğu için tekrar edecek dedi doktor. Sinüzit ile alakasız bir şekilde zayıf olduğum için body building salonuna gitmeye başladım.İlginçtir ki 2 ay içinde kendiliğinden burnum açıldı.Haftada 3 ve ya 4 gün hiç aksatmadan gidiyordum salona.O bakımdan tavsiye ederim kesinlikle.Gerçi pandemi dolayısıyla gidemiyorum son 3 aydır ve yine burnum tıkandı.Sinüziti tamamen geçirmese de burundan nefes alabilmek güzel bir duygu.Sürekli antibiyotik kullanma ,vücuduna zararı çok olur.


    Benim sürekli kullandığım tek ilaç Levmont alerji hapı.Ayrıca bildiğimiz serum u alıyorum eczaneden,şırınga ile çekip iğnesini çıkarıp burnuma sıkıyorum. Nazal spreyden daha yararlı bence.

  • Bende de kronik sinüzit var uzun yıllardır,iki burnum da tıkalı genelde.Denemediğim ilaç,yöntem kalmadı.Ameliyat olsam da sinüzit nedenim alerjik olduğu için tekrar edecek dedi doktor. Sinüzit ile alakasız bir şekilde zayıf olduğum için body building salonuna gitmeye başladım.İlginçtir ki 2 ay içinde kendiliğinden burnum açıldı.Haftada 3 ve ya 4 gün hiç aksatmadan gidiyordum salona.O bakımdan tavsiye ederim kesinlikle.Gerçi pandemi dolayısıyla gidemiyorum son 3 aydır ve yine burnum tıkandı.Sinüziti tamamen geçirmese de burundan nefes alabilmek güzel bir duygu.Sürekli antibiyotik kullanma ,vücuduna zararı çok olur.


    Benim sürekli kullandığım tek ilaç Levmont alerji hapı.Ayrıca bildiğimiz serum u alıyorum eczaneden,şırınga ile çekip iğnesini çıkarıp burnuma sıkıyorum. Nazal spreyden daha yararlı bence.

    benim kronik sinüzit (mide reflüsü) hastalığından ilişkili. Mide asidi boğaza burna dişlere geliyor. Baharat ve acı yiyince boğaz ve burun iltihaplanıyor.

  • Prof Dr Mehmet Ceyhan: "Diyarbakır’daki bir taziye evinden 100 vaka çıktı, başka bir yerde bir nişan yemeğinden 60 vaka çıktı. Bunlara bir sayı kısıtlaması getirilebilir. Şu anda iş çok daha zor. Mart ayından çok daha zor durumdayız çünkü tek merkezli bir salgın yok"