🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu hafta içinde spor salonuna tekrar dönmeyi düşünüyordum ama Ankara için sürekli vakanın artış eğiliminde olduğunu görüyorum.Bir süre daha evdeyiz gibi kışa kadar da gidebilecek miyim hiç belli değil...Eve ekipmanları topluyorum şu ara mecburen.

  • malesef ekonomi batmasın turizim bitmesin diye normalleşme süreci altında halkımızı gevşetenler şimdilerde sonbaharı işaret ediyor şu anda mart nisan ayında virüs ne ise şimdi de aynı sadece ölümlerin yarısını zatüre nefes darlığı göster geri kalanını corona ilk başlardaki yapılan karantina ve yasaklar yerinde idi ama malesef şu anda iyi yönetilmiyor okullar ne olacak belli değil gerçi çevremde kime sorsam okula çocuğunu göndermeyecek bizler ne yapmalıyız tedbiri elden bırakmamalıyız sadece maske dezenfektan değil kalabalık ortamlardan uzaklaşmalıyız sonbaharla birlikte iş yaşamı için yasaklar tekrar geri gelmesi lazım çünkü patronlar corona yı önemsemiyor

  • Normal grip sezonlarında bile çocuklar hastalığı okuldan eve taşırken,özellikle ilk sınıflarda sonbahar-kışın dönem dönem sınıfın yarısı hastalanırken, gripten onlarca kat daha kolay bulaşabilen bir virusun okullara etkisi ne olacak diye kaygıyla bekliyorum özellikle sonbaharda.Yok dezenfektan yok sosyal mesafe filan geçiniz bunları, bunlaırn hiçbirini uygulayacak okul yok, okul olsa bile öğrenci yok.Ateş ölçümünü bile veliler yapacakmış her sabah çocuğunu okula göndermeden önce :D2


    Herkes dışarda dolaşıyor vs diyebilirsiniz evet, dolaşıyorlar ama sınıflara sağlık sıkıntılı cocuklar, öğretmenler de gelecek illaki.Sağlık sıkıntısı olan insanlar halen uzak duruyor kalabalıktan vs vs. ama sen okulu açıp zorunlu tutarsan bu insanlara ne olacak? Çoğu cocugu annesi babası değil yaşca yaşlanmış dedeleri-anneneleri vs bakıyor okul zamanı özellikle anne baba çalışıyorsa.Bu insanlarada virus taşıyabilir çocuklar.


    Okulların açılıp kapatılacağını düşünüyorum amaç kırtasiye,giyim, özel okul vs para girsin para dolaşşın piyasada.

  • Küçükken okulda su çiçeği kapmıştım kaptığımı bilmeden bayramda akrabalara gitmiştik şehir dışına herkese bulaştırmıştım. Okulların açılmaması çok önemli

  • Sağlık bakanlığı filyasyon yöntemini değiştirdi. Artık enfekte kişi ile temaslı asemptomatik kişilere de test yapılacak.

    (Prof.Dr. Güner Sönmez)

  • Ankara Tabip Odası'nın sahada pandemi ile mücadele eden Sağlık çalışanlarından elde ettiği verilere göre; 488 Sağlık çalışanı Covid-19 tanısı aldı. ATO analizinde dikkat çekici tespitler yer aldı: Ankara'daki pandemi hastanelerinin servisleri ve yoğun bakımları yüzde yüz kapasite ile çalışıyor. Bazı hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde kapasitenin üzerinde hizmet veriliyor. Pandemi hastanelerinde Sağlık Kurulu hastaları alınıyor, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar riske atılıyor. Salgın yönetimi gayriciddi ve bilimsellikten uzak sürdürülüyor.

  • "Sağlık sistemi çökmek üzere" Fatih Altaylı


    Corona ile mücadelede ilk günden beri ön cephede savaşan tanıdık bir doktor aradı dün.

    “Bakan’ın açıklamalarını 6 ile çarpmışsın” dedi.

    “Mehmet Ceyhan hocamızın verdiği oranlardan yola çıkarak istatistiki bir sonuç elde etmeye çalıştım. Hata mı yapmışım?” diye sordum.

    “Yapmışsın elbette. Bana sorarsan 6 ile değil 10 ile çarpman lazımdı” dedi.

    “Dalga mı geçiyorsun benimle” dedim.

    “Hayır çok ciddiyim” dedi.

    Üstelik bu kez tek merkezli değil, daha yaygın bir artış olduğunu söyledi.

    “Pek çok ilden çok yüksek sayılar duyuyoruz.”

    Kısa süre sonra çok güvendiğim bir dostumdan bir mesaj geldi.

    O da önemli bir hastanedeki başhekim dostundan aldığı güvenilir bilgiyi aktardı.

    “Günlük hasta sayısı 8-9 bin civarı. “

    Bu bilgiler gelince asabım bozuldu.

    Çok güvendiğim bir hekimi aradım.

    İşin tam göbeğinde olan birini.

    Aldığım bilgileri aktardım.

    “Bak Fatih’cim ben doktorum, matematikçi değil. Benim işim sayılarla değil insanlarla. Bu yüzden sayı falan bilmem. Veremem de. Çünkü vereceğim her sayı tahmini olur. Tüm verilere hakim değilim. Ama bildiğimi seninle paylaşırım.”

    “Bildiğin ne?” diye sordum doğal olarak.

    “Bildiğim şudur. Nisan, Mayıs ve Haziran baskılarını çok rahat atlatan sağlık sistemimiz zorlanmaya başladı. Daha açık söylemek gerekirse şu anda sağlık sisteminin çökmesine ramak kaldı. Git dolaş bakalım hangi hastanede kaç yatak kaldı, kim hasta kabul edebiliyor bir bak.”

    Derin bir nefes aldı.

    “Ve daha bayram etkisini görmedik. Halkımız bu sorumsuzlukla davranmaya devam ederse 15 gün sonra İtalya’da, İspanya’da, Fransa’da gördüğümüz tablolarla karşılaşmaya başlarız.”

    “Ölü sayılarında mı?”

    “Kaç kaybımız olur bilemem. Ama hastane bahçelerinde yatanlar, yollarda devrilenler, evlerde ölüp birkaç gün sonra ulaşılabilenler. Bu olasılık giderek güçleniyor. Şaka değil. İran gibi oluruz. Bak ben ve arkadaşlarım 5 aydır gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bir tek hayat kurtarmak için kendimizi riske atıyoruz. Buna karşılık tek beklentimiz halkın da bir maske takması, birbirine çok yaklaşmaması. Bunu bile yapmayan bir millete biz ne yapalım.”

    Sevgili okurlar.

    Durum çok ciddi.

    Yalvarırım biraz özen. Biraz tedbir.


    https://www.haberturk.com/yaza…glik-sistemi-cokmek-uzere

  • Salgın tam kontrol altına alınmaya başladı dediğimiz anda İstanbul'un kapıları sonuna kadar açıldı gelene gidene ve sonuç kimseyi şaşırtmasın bütün ülkeye yayıldı hastalık şimdi sırayla İstanbul'da olduğu gibi diğer şehirlerin de pik noktasına ulaşmasını bekleyeceğiz. He tabi bir de bu işin 2. dalgası var ki orası ne olaca meçhul.


    Sağlık bakanının bir an önce çıkıp ölüm oranlarını, bulaşma oranlarını, hastane doluluk oranlarını, illerdeki vaka sayılarını ve pik durumlarını açıklaması gerekiyor yoksa spekülasyonlara kalıyoruz kime neye inanacağımızı şaşırdık.

  • Salgın tam kontrol altına alınmaya başladı dediğimiz anda İstanbul'un kapıları sonuna kadar açıldı gelene gidene ve sonuç kimseyi şaşırtmasın bütün ülkeye yayıldı hastalık şimdi sırayla İstanbul'da olduğu gibi diğer şehirlerin de pik noktasına ulaşmasını bekleyeceğiz. He tabi bir de bu işin 2. dalgası var ki orası ne olaca meçhul.


    Sağlık bakanının bir an önce çıkıp ölüm oranlarını, bulaşma oranlarını, hastane doluluk oranlarını, illerdeki vaka sayılarını ve pik durumlarını açıklaması gerekiyor yoksa spekülasyonlara kalıyoruz kime neye inanacağımızı şaşırdık.

    Kesinlikle ayrıca her şehrin aynı oranda yoğun bakım ünitesi de, solunum cihazi da aynı oranda değil maalesef.Sıkıntılar başladı gibi.