🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aşı bu yıl bulunamaz da belki ilaç bulunabilir.

    bulunabilir sanılandan hızlı işleyen süreçler var, sadece basından takip etmeyin, bulunamazsa bile 2021 sonunu filan hiç bulmaz.. Asıl ilaç kısmı problemli, ilacın bulunması daha uzun sürebilir.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • bulunabilir sanılandan hızlı işleyen süreçler var, sadece basından takip etmeyin, bulunamazsa bile 2021 sonunu filan hiç bulmaz.. Asıl ilaç kısmı problemli, ilacın bulunması daha uzun sürebilir.

    Sadece 1 çalışmada Faz-3'e daha yeni geçilebildi (Moderna). Faz-3 MİNİMUM 8-12 ay sürer. Faz-3'te başarılı oldu diyelim. Moderna'nın açıklamasına göre eğer aşı başarılı olursa senede 1 Milyar doz üretme planları var. Yani bu iş öyle sene sonu falan olmaz.

    NOT : En erken bulunan aşı Kabakulak aşısıydı (3 YIL).


    cbe2d40be.png

    Einmal editiert, zuletzt von Fease ()

  • Sadece 1 çalışmada Faz-3'e daha yeni geçilebildi (Moderna). Faz-3 MİNİMUM 8-12 ay sürer. Faz-3'te başarılı oldu diyelim. Moderna'nın açıklamasına göre eğer aşı başarılı olursa senede 1 Milyar doz üretme planları var. Yani bu iş öyle sene sonu falan olmaz.

    NOT : En erken bulunan aşı Kabakulak aşısıydı (3 YIL).

    bana mı söylüyorsun faz deneylerini :):) görelim bakalım nasıl bulacaklar, ellerinde bol miktarda hasta var, ve bu işin sonunda firmanın kazanacağı milyar dolarlar var, yapacak yeride yapacak elemanıda o parayı düşününce bulurlar. Yıl sonunu bulur bu iş en fazla 2021 ilk çeyrek diyorum. İlaç işi ise daha büyük problem

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yalnız aşı hastalara yapılmıyor. Hasta olmamak için yapılıyor.

    evet eksik kalmış cümlem hasta olmamak için bekleyen aday çok o yüzden bu iş sanılandan ve beklenenden kısa biter

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Pandemi en yoğun zamanda hiç tanıdığım insan pozitif değilken, şimdi ise bizzat tanıdığım hatta akrabam da olan onlarca kişi pozitif.


    Bu nasıl iş, nasıl azalma. Maalesef verilen rakamlara inanmıyorum

  • bulunur bulunur, sizin mantığınızla hiçbir zaman aşı olmamanız gerekli.. Herkesin görüşü kendine, dünyada aşı çıktığı zaman devletler binlerce aşı yaparken sizde olmazsanız olur biter kimseye zorla aşı yapmazlar herhalde.

    Aşı ve ilaç çalışmalarının faz çalışmaları vardır ve her fazın belli süresi vardır. 3 fazın toplam süresi 3-3.5 yılı bulur. Uzun tutulmasının nedeni yan etkilerin incelenmesidir. Koronadan ölmeyecek hastaya iyi test edilmemiş aşılarla ciddi zarar verebilirsin. Tıp dünyasında buna aşıya öcü gibi bakmak denmiyor,tedbirli olmak deniyor.Her aşı belli, dikkatli ve uzun süreç sonucu bulunmuştur ve uygulanır.Dileyen olsun beni ilgilendirmez, hem etkisini görmüş oluruz sayenizde :)

  • Aşı ve ilaç çalışmalarının faz çalışmaları vardır ve her fazın belli süresi vardır. 3 fazın toplam süresi 3-3.5 yılı bulur. Uzun tutulmasının nedeni yan etkilerin incelenmesidir. Koronadan ölmeyecek hastaya iyi test edilmemiş aşılarla ciddi zarar verebilirsin. Tıp dünyasında buna aşıya öcü gibi bakmak denmiyor,tedbirli olmak deniyor.Her aşı belli, dikkatli ve uzun süreç sonucu bulunmuştur ve uygulanır.Dileyen olsun beni ilgilendirmez, hem etkisini görmüş oluruz sayenizde :)

    Faz çalışması nedir, neden yapılır nelere dikkat edilir ve ne kadar sürer bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim :):)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Çok fena bayram kalabalığı var, ATM'lerin önünde, tatlıcılarda iç içe herkes.Burada beşyol yolu ve Tekel diye bir yer var çoğu banka,market vs orada ve adım atılmıyor oralara girmedim uzaktan baktım.Bu ortam tam virusluk ortam...

  • Yoğun bakım ve toplam entübe yazmıyor artık...

    Evet hocam kaç gündür onların artmasına rağmen vaka ve ölüm sayısı azalıyordu,bu da soru işaretlerine neden oluyordu.Şimdi de kaldırıldı...Bu arada şuan ki ölüm oranı kaçtı? Zatürreye çevirip kurtulma oranını merak ettim ordan hesaplayabiliriz sanırım.

  • Evet hocam kaç gündür onların artmasına rağmen vaka ve ölüm sayısı azalıyordu,bu da soru işaretlerine neden oluyordu.Şimdi de kaldırıldı...Bu arada şuan ki ölüm oranı kaçtı? Zatürreye çevirip kurtulma oranını merak ettim ordan hesaplayabiliriz sanırım.

    Yoğun bakımın fişini çektiler :) Yakında günlük sayıda açıklamayız ki artık benim için fark etmiyor açıklananlardaki güven son 2 haftada acayip sarsıldı.


    Yoğun önlem ile yaşamaya devam ediyorum.