🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Valla kimseyi uyarmayin derim. .sanki kufretmis sayiyor bir cok kisi.tv lerde bir cok kere gorduk.bicak cekenler bicaklayanlar..bakanimiz guzel soyluyorda,bizim milletimiz bakanin kafasinda degil

  • bu konu maalesef yurdumun kangreni olmuş durumda . Toplu taşıma tüm gelişmiş ülkeler de devlet ve yerel idareler tarafından , metro , tramway , belediye otobüsleri ve deniz işletmeleri ile yapılır. Kişisel teşebbüler ancak şehirler arası taşıma yapabilir. Minübüs yoktur hiç birinde .


    Yurdumda minübüsçülük ve taksicilik yıllar içerisinde büyük rant kapısına dönüşmüş ,minibüs ve taksi plakaları fahiş fiyatlara ulaşmıştır. Astronomik plaka fiyatları ,plakalacılık denen başka bir aracılık sistemine zemin hazırlamış , plaka sahibi değilde ,aracılar pazarı kontrol eder olmuştur. Aracıların karları sabit ve yüksek iken minübüs şoforün kazancı attığı sefere ve ayakta aldığı yolcuya bağlı olarak artar. Dolayısı ile bu sistemde şoförler yolculara bir can ,bir insan olarak bakmaz.


    Olayın bir ilginç kısımıda , bugün hali hazırda kullanılan minübüslerin zaten ayakta yolcu taşımak için dizayn edilmiş olmasıdır. Bir kenarda tek sıra koltuk ,arkada dörtlü ,başka bir yerde koltuk yok. Bu minübülere ruhsat veren kim ? Yerel yönetimler . Yıllardır bu şekilde çalişıyorlar.kolluk kuvvetlerimizde denetliyor !!! Yıllardır insanlar özellikle yoğun saatlerde kapılarda seyahat ediyor. Bu konunun pandemide gündeme gelmesi daha da acı.


    İnsanlar zaten insanlığa yakışmayan şekilde yıllardır bir yerden , bir yere gidiyor. Bu işin çözümü şoförden insaf ,yolcudan bu konuda bilinç beklemek yerine ,devletin ve yerel yönetimlerin tüm toplu taşımayı üstlenmesidir.
    özelleştirilmiş plaka sisteminden vazgeçilmesidir.

    Einmal editiert, zuletzt von karasah ()

  • ABD 54.075 vaka, 950 ölüm bildirdi. Ölü sayısı 11 Haziran'dan beri ilk kez 900'ün üzerine çıktı.


    Brezilya 48.584 vaka, 1312 ölüm bildirdi.


    Hindistan 23.135 vaka, 479 ölüm bildirdi.


    Rusya 6.368 vaka, 198 ölüm bildirdi.


    Meksika 4.902 vaka, 480 ölüm bildirdi.


    İran 2.637 vaka, 200 ölüm bildirdi. Ülkedeki en yüksek ölü sayısı.


    Güney Afrika 10.134 vaka, 192 ölüm bildirdi. Ülkedeki en yüksek ölü sayısı.

  • Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00'de video konferans yöntemiyle toplanıcak, toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapacak.

  • İstanbul'un ardından Ankara, Hatay, Malatya, Maraş, Kayseri, Mersin ve Kocaeli olmak üzere 7 ilde daha asker uğurlamalarına hiçbir şekilde müsade edilmeyeceği açıklandı.

  • prof.dr. mehmet ceyhan virüsün aşıyla yada toplumsal bağışıklıkla değil mutasyonla biteceğine inanıyorum mutasyon konusunda umutluyum zamanı söylemek mümkün değil ama mutasyon olmasını bekliyorum

    Einmal editiert, zuletzt von Orasa ()

  • Arkadaslar bugün mahallemizin bir esnafını kaybettik şok içindeyim daha iki gün önce sapa sağlam dolaşıyordu dükkanın önünde 1 ay önce de muhtarımızın kötü haberini almıştık ne oluyor anlamadım ikisinin de yakınları hiçbir hastalığını olmadığını ve bir anda aramızdan ayrıldıklarını söylediler korona olabilir mi aklıma başka birşey gelmiyor?

  • Arkadaslar bugün mahallemizin bir esnafını kaybettik şok içindeyim daha iki gün önce sapa sağlam dolaşıyordu dükkanın önünde 1 ay önce de muhtarımızın kötü haberini almıştık ne oluyor anlamadım ikisinin de yakınları hiçbir hastalığını olmadığını ve bir anda aramızdan ayrıldıklarını söylediler korona olabilir mi aklıma başka birşey gelmiyor?

    Bafra'da son 1 haftada evinde vefat etmiş şekilde bulunan yaşlı sayısında artış var.Benimde çok dikkatimi çekmeye başladı neredeyse her gün 2 tane "evinde ölü bulundu" haberi görmeye başladım.İnsan acaba diyor.