🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu konuda bisey deme hakkınız yok O Zmn ligleri iptal etselerdi hiçbirşey diyemezsiniz

    Ligler iptal edilmedi diye kol kola marş mı söylenmesi gerekiyor? Adamlar arabalı etkinlik yapmıs virüsten dolayi çıkmışlar araba dışında dip dibe taraftarlık yapıyorlar.Kusura bakmayın da hicbir şey değil çok şey söylerim ben buna..

  • valla ligleri acipta,bu tur goruntulere sasirilmaz.toplumumuzun yapisi belli.bana bir sey olmaz mantigi..hic de sasirmiyorum..dogruyi yaziyonuz ama sasilacak bir sey yok.

  • burdaki kilit soru ligleri açmanın toplu halde maç izlemeyi gerektirip gerektirmediği olmalıdır dönüyoruz dolaşıyoruz bilinç meselesine geliyoruz herşeyi bir tarafın yapmasını beklemek boşa kürek çekmekten başka birşey değildir hergün heryerde farklı insanlar uzmanlar bilim kurulu üyleri bakan bey çıkıp tedbirden sosyal mesafeden bahsederken insanların bilinçsiz olması sadece lig üzerinden eleştiri yapmayı doğru yapmaz.acaba lig olmasa bu insanlar bir araya gelecek başka birşey bulabilirlermiydi benim cevabım evet bulurlardı çünkü maalesef o kadar bilinçsisiz

    Söylemeden yapamayacağım kendini ateşe atana acımamak gerekir bu ve benzeri şekilde kendine virüs bulaştırıp daha sonra başkalarına bulaştırmak hakka girmektir bu hakkı nasıl ödeyeceksiniz kimden helallik alacaksınız

    2 Mal editiert, zuletzt von Orasa ()

  • Ayni yerde sayip duruyoruz. Yahu adam kisitlamalari kaldirdim dedi . Gidin piknik yapin, maske takmayin, kol kola mac seyredip ,tezahurat yapin mi dedi.


    Devlet ekonomik nedenlerle hayati acti. Zor oyunu bozdu. Bu demek ki asgari sartlarda yasamak lazim. Salgin en bastaymis gibi korunmak , korumak, tedbirlere devam etmek lazim.


    Alisverisimi kostur kostur yapiyorum. Isten eve Evden ise gidiyorum. Cocuklarim evde. Lazim olan her seyi gonullu ben yapiyorum. memlekete gidecektim vazgectim. Tatile gidecektim seneye biraktim. Abimin yazligina sarkoye bir kere annemi birakmak icin gittim ,bir saat durdum geri dondum. Bizim, benim canimiz yok mu? Benim cocuklarim piknige gitmek , parka gitmek ,arkadaslarini gormek istemiyor mu? Giyim esya ihtiyaclari yok mu? Hanimin babasi amasya da . Ozlemedi mi? Kardesi amasya da ozlemedi mi?


    mac nedir , piknik nedir yahu. Hey allahim.


    bunlarin hepsi olacak seyler . Saglik lazim once saglik. Seneye allah omur verirse hepsi olur. Ama su an daha daha daha tedbir zamani.

  • Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: ''Yaz gelecek, Haziran başı bu salgın bitecek. Çünkü ABD’de yapılan bir çalışmada, 25°C üzerinde her 1°C’de virüs bulaşıcılığı %3 azalıyor' diyen arkadaşlarımız, şu anda nüfus başına en çok vaka gören 10 ülkeye baktı mı?Katar 42, Bahreyn 41, Singapur 37 derece. Dikkatli okusalardı, onun çalışma değil, bir modelleme olduğunu görürlerdi. Salgın deneyimleri olsaydı, pandeminin mevsimi olmadığını bilirlerdi (direk damlacık yoluyla bulaşmaya, sıcaklık ne yapsın?)

  • İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışanlara yapılan koronavirüs testlerinde aralarında doktorlarında olduğu bazı sağlık çalışanlarının testi pozitif çıktı.

  • dünya geneli an itibariyle +134,712 vaka +4,426 ölüm var. dün zaten +137,887 vaka ile rekor kırılmıştı. bugün bu rekor egale edilebilir. dünya geneli işler hiç de iyi gitmiyor

  • Avustralya'da çok iyi yönetti süreci. Günlük vaka en fazla 10-15 ve 30 bin test yapıyorlar. Vakalar çok azalsa da test politikasından taviz vermiyorlar. Yüzölçümüne göre nüfusu az görünse de Sydney ve Melbourne' ün nüfusları 5 milyonun üzerinde.