🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Elazığ Belediyesi koronavirüs nedeniyle sinemaya gidemeyen vatandaşlar için açık hava sineması düzenledi.

  • Çin’in önde gelen acil tıp uzmanlarından Qui Haibo, Corona virüsünün ülkenin kuzeydoğusunda ortaya çıkan yeni vakalarda, daha öncekilere kıyasla farklı bir seyir izlediğini ve bunun, virüsün yayıldıkça değişime uğradığına işaret ettiğini söyledi.

    Corona virüsü salgınını büyük ölçüde kontrol altına alan Çin’in kuzeydoğusundaki Jilin ve Heilongjang bölgelerinde geçtiğimiz haftalarda yeni vakalara rastlanması, salgının ikinci dalgasıyla ilgili kaygıları arttırmıştı.

    Çin Ulusal Sağlık Komitesi’nin Corona virüsüyle ilgili oluşturduğu uzman ekipte yer alan Doktor Qui, kuzeydoğudaki yeni enfeksiyonlarda, virüsün kuluçka süresinin uzadığını gözlemlediklerini söyledi.

    DW Türkçe’nin aktardığı habere göre Çin devlet televizyonu CCTV’ye konuşan Doktor Qui, “Uzun süre belirti göstermemeleri sorun yaratıyor. Aileler bu durumu umursamadan bir araya geliyor ve sonuçta yeni vaka öbekleri ortaya çıkıyor” dedi.

    Kuzeydoğudaki hastaların Wuhan’daki ilk vakalara göre virüsü daha uzun süre taşıdıklarını ve iyileşmelerinin daha uzun sürdüğünü söyleyen Qui, bu hastaların nadiren ateşlendiğini ve farklı organlar yerine genellikle akciğerlerinin hasar gördüğünü belirtti.

    Çinli acil tıp uzmanı, virüsteki bu değişimin, kuzeydoğudaki yeni vakaların ülke dışından gelmiş olma ihtimaline bağlı olabileceğini söyledi.

  • Çin'in önde gelen yoğun bakım uzmanlarından doktor Qui Haibo bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada ülkenin kuzeydoğusundaki bazı kentlerde görülen yeni vakaların daha uzun süre virüs taşıdıklarını ve iyileşmelerinin akabinde yapılan testlerin daha geç negatif sonuç verdiğini bildirdi.


    Doktor Qui ayrıca, bu bölgelerde gözlemlenen hastalarda virüsün bulaştığı kişilerin daha uzun süre belirti vermediğini ve bu gecikmeden dolayı salgının tespitinde zorluk yaşadıklarını dile getirdi. Koronavirüs hastalığına yol açan SARS-CoV-2 adlı yeni tip koronavirüsün kuluçka süresinin bir ila iki hafta sürdüğü, belirtilerin ise bu süre sonunda ortaya çıktığı biliniyor. Çinli doktorların gözlemlerine göre ise yeni vakalarda bu süre bir iki haftadan daha uzun sürüyor, mutasyona uğramış olabilir.

  • Brezilya 21.472 vaka ile ABD'yi geçti. Ölü sayısı 911.

    İngiltere'nin vaka sayısı ile birlikte toplam vaka 102 bin civarı.

    worldometers sitesinde İngiltere için yeni vaka kısmı boş görünüyor. Siz nerden baktınız. Ben mi yanlış yerden takip ediyorum acaba

  • Bıktım usandım artık Korondan yemin billah. Sırf Korondan kafayı yememek için artık haber kanallarınıda bile öyle fazla bakmıyorum... Bu nedir ya her yer korona. Ulan korona ne yaptın lan bize. Bacak kadar boyun var türlü türlü huyun var.:D Ülkeleri batırdın hiç elini süremeden. :D Şu korona bitsin evde korona kelimesini demeyi yasaklıyacam valla. Diye diye miğdem bulandı artık. Size bir şey diyeyim mi bundan yıllar önce micro boyutta bir şey koskaca devletleri batıracak deseler inanmazdım. Böyle karantinalar olacak ölümler olacak deseler inanmazdım. Bıktım usandırdın bizi korona.:D

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • worldometers sitesinde İngiltere için yeni vaka kısmı boş görünüyor. Siz nerden baktınız. Ben mi yanlış yerden takip ediyorum acaba

    Evet worlometerse girilmedi vaka sayısı ingiltere'nin ama 2.472 vaka bildirdi İngiltere Sağlık Bakanı

  • Bangladeş son 24 saatte 10.000 test yapmış ve 1773 vaka bildirerek en yüksek vaka bildirdiği gün oldu toplamda ise 28500 vakaya sahip Afganistan ise daha kötü 1000 test yapmışlar ve 531 vaka bildirdiler %50 oranları