🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kızılayın kan bağışı için seyyar araçları avmlerin önüne çekilse pcr olmasa bile hızlı kitlerle pcr testi için adaylar belirlenebilir...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Çok test yapıp normalleşelim, az test yapıp normalleşmek çok kötü, dışarda canlı bombalar olduğunu düşün ve müdahale edilmeyi bırak aranmıyorlar bile.Aynı mantık.

    aynen öyle.aynı seylerı soyluyoruz aslında kardesım.saygılar

  • Gréy , inan Bafra'da daha sıkıntılı bu yasak işi. ipini koparan arabayla, motorsikletle vızır vızır dolaşıyordu bugün. Yav kardeşim, hepiniz mi izne sahipsiniz, hepinizin mi görevi var! O motorsikletle bağırta bağırta geçen vatandaş, arabada müzik son ses gezen insan senin görevin ne acaba? Yasak delip üstüne milleti rahatsız etmek mi? Balkona çıkana kadar geçmiş oluyorlar, yoksa üşenmeyip plaka alıp tek tek şikayet edeceğim. Çıldırmamak elde değil.

  • ABD'de Washington Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Politika ve Ekonomi Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada, koronavirüs kaynaklı ölümlerin 3 katına çıkabileceği belirtildi.

  • Normalleşme çabasına giren ülkelerde test sayısı azalıyor gibi.

    alakası yok bu işi başarılı bir şekilde yürütüyor dediğimiz güney korede günlük test sayısı 10-15 bin civarı kaldıki toplam test sayılarıda 765 bin tabiki belirti göstermeyenlerinde teste tabi olması gerekiyor ancak bu okadar kolay bir şey değil vaka sayısı hastaneye başvuran sayısı azaldıkça test sayısıda azalıyor.

  • alakası yok bu işi başarılı bir şekilde yürütüyor dediğimiz güney korede günlük test sayısı 10-15 bin civarı kaldıki toplam test sayılarıda 765 bin tabiki belirti göstermeyenlerinde teste tabi olması gerekiyor ancak bu okadar kolay bir şey değil vaka sayısı hastaneye başvuran sayısı azaldıkça test sayısıda azalıyor.

    Biz yürütemedik ilk başta ve ipin ucu kaçtı ben düşündüğümün arkasındayım.

  • alakası yok bu işi başarılı bir şekilde yürütüyor dediğimiz güney korede günlük test sayısı 10-15 bin civarı kaldıki toplam test sayılarıda 765 bin tabiki belirti göstermeyenlerinde teste tabi olması gerekiyor ancak bu okadar kolay bir şey değil vaka sayısı hastaneye başvuran sayısı azaldıkça test sayısıda azalıyor.

    Kolay bişey değil derken zor bir şey de değil, en iyi ihtimalle işe gidenlere bari test yapılır, 25 bin test nedir.

  • İşe giden herkese test yapılmasından ziyade, insanlarla etkileşimi olan sektörlere test yapılmalı rutin bir şekilde. Mağaza çalışanları, banka çalışanları, restoran, kuaför ve berber gibi gibi. Herkese test yapılmasına gerekte yok ayrıca. Ülkemizin acilen pcr testine başlaması gerek, ilk önceliğimizin bu olması lazım. Kimlerin ilaçsız ayakta atlattığını ve bağışıklık haritamızı çıkarmamız lazım. Dünya gündeminde bu virüsün çok bulaşıcı olduğu fakat ölüm oranının Dünya Sağlık Örgütü'nün söylediği oranların çok altında olduğu tartışılırken bizim elimizde veri olması lazım. Ölen vatandaşlarımız var ve sayıları her gördüğümde içim acıyor fakat tam olarak kaç kişi hasta ve oranı verilerle hesaplamamız gerek. Tüm dünyayı bir kaosun içine bazı çevrelerin sokmuş olma ihtimalini konuşuyor ülkeler. Bazı şeylerin provası veya denemesi olduğunu söyleyen insanların sayısı az değil.

    Bu söylediklerimden hiç birşey olmaz gibi şeyler anlaşılmasın lütfen, biz önlemimizi alalım fakat artık bazı şeylerin aydınlanması gerekiyor.

  • Kolay bişey değil derken zor bir şey de değil, en iyi ihtimalle işe gidenlere bari test yapılır, 25 bin test nedir.

    sokağa çıkma yasağı var bence normal haftaya 20 binin altına düşebilir test sayısı 81 il yasak kapsamında olacak.