🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar çok konu dışı olacak ama size danışmak istedim . Oğlum Fransadan 21 Haziran’da dönecekti Sun Express ile . Bugün aramışlar Coronadan dolayı 21 Haziran’da uçuşunuzu gerçekleştiremiyoruz, iptal etmek isterseniz size 300 TL iade ederiz demişler. Bileti 900 liraya almıştıK. İsterseniz 6 Temmuz’da uçuşunuzu gerçekleştirebiliriz bu durumda da 1700 TL fark vermeniz gerekir demişler. Bu , yolcu haklarına aykırı ! Bu konuda bilgisi olan var mı ? Varsa bir yol gösterebilir misiniz ? Teşekkür ederim.

  • https://www.instagram.com/p/B_…ig_web_button_share_sheet

    Aşı ole ilgili bietakim bilgiler..

    Yanlış anlaşılma olmasın ama şu aşı meselesi biraz şişirme. Niçin derseniz çok basit düz mantık gidiyorum.Bulunan aşıların tarihlerine bakıyorum hepsi 1900 ler tıbbı gelişimi ve teknolojisi ile araştırılmış. En tehlikeli hem ölüm oranı hemde bulaşıcılığı en yüksek olan kolera 1854 te bulunuyor.Kurban olayım 100 sene öncesiyle bugünü kıyaslamayın insanlara olmadık organ nakilleri yapılıyor artık.

    Diğer aşısı bulanamayan hastalıklara gelelim Sars-Mers zaten kendi kendine bitti. Bittiden kasıt Mers hala tek tükte olsa çıkıyor ama sars bitti sanırım. iki hastalığı toplarsak 10.000 kişiyi enfekte etmiş 9000 bini sars yaklaşık 1000 kadarı mers yalnız mersin ölüm oranı çok çok yüksek o yüzden yayılamıyor. Sars konusunda da aşı çalışmaları vardı hastalık sönünce devam ettirilmedi. . Ebola ise en vurucu salgını 20-30.000 kişi etkilemiş, yine ölüm oranı çok çok yüksek,ki ortalama %70 bu yüzden yine bulaşması çok düşük. Ayrıca şöyle bir şey var ebola nın aşısı var arkadaşlar, gayette yüksek oranda korumada sağlıyor.Buyrun bu da aşının linki.
    https://en.wikipedia.org/wiki/RVSV-ZEBOV_vaccine
    Aids ise evet bilimin korunma konusunda çare bulamadığı fakat yakalandıktan sonra çok çok uzun seneler düzenli dikkatli hayat ve ilaçlar ile yaşamanız muhtemel bir hastalık oldu.Yine Aids te cinsel ilişki hatta korunmasız cinsel ilişki harici bulaşması çok çok zor.Bilimin şu ana kadar aşı konusunda patladığı tek hastalık gibi birşey.
    Bu aşısı bulunmayan hastalıkların ortak yönü nedir? Aids harici hiç biri avrupa ve amerika'da büyük salgın yapmadı görülmedi.Yine Aids harici hiç birinin hasta sayısı yüksek olmadı. Yani davulun sesi uzaktan hoş geldi geliyor.Bu aşıları bulan yerler ise %99 avrupa-amerika.Adamlar kendilerine zararı olmayan hastalıklara niçin kaynak harcasın, işin ticari yanını saymıyorum bile.
    Öte yandan 2009 senesinde "swine flu" denilen yakın zamandaki en sıkıntılı pandemi olan dikkat edin diğerleri pandemi değildi pandemi olan domuz gribinin aşısı 6 ay da bulundu. Buna ne diyelim? Nisan'da pandemi ilan edilmişti ekim sonu kasımda aşı hazırdı.
    Bu sars-cov2 denilen hastalıkta şu an bütün dünyayı durma noktasına getirdi. Her gün aşı bulundu haberi çıkıyor diye dalga geçiyoruz ama (aslında bulunan aşı değil aşıya giden ipucu) dünyada yüzlerce aşı denemeleri oluyor haliyle her gün böyle haberlerin çıkması normal. Ben inanıyorum ki eylül yada ekimde bu hastalık çok büyük mutasyona uğramaz ise( iyi hali hastalığı bitirir, kötü hali bir dalga daha yaratır) aşı yıl sonuna kalmadan çıkacağına inanıyorum.Çünkü gerek o davulun çok çok yakından çalması gerekse üretilen aşının kazancı muazzam kamçılayıcı bir şey. Tabi bu pastaya erkenden ulaşıp ele yüze bulaştırma riski de yok değil.

  • Van'ın İpekyolu ilçesinin Ortanca Mahallesi'nde toplu taziye düzenlenen ve muhtarı görevden alınan mahalledeki koronavirüs vaka sayısı bir günde 42'den 51'e yükseldi.


    Son 3 gündeki durum


    15

    42

    51



    Ne kadar kolay bulaşabildiğini gösteriyor şu durum.

  • ABD Başkanı Trump'ın en yakın yardımcısının koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, Başkan Yardımcısı Mike Pence'nin ofisinden bir kişinin daha testi pozitif çıktı.

  • Pazarcı esnafına gün doğdu. Zaten müşteriye seçtirmemek için elinden geleni yaparak , aradaki hurdaları da müşteriye verme konusunda uzmanlardı. Şimdi devlet destekli oldular. Zabıtalar görevini yapsa, bir tane satıcı çalışamaz pazarda.

  • Paylaşılmış olabilir, öyleyse raporlayın sileyim; dünün gönderisi çünkü. :hfyeni (18)::hfyeni (18):




    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Pazarcı esnafına gün doğdu. Zaten müşteriye seçtirmemek için elinden geleni yaparak , aradaki hurdaları da müşteriye verme konusunda uzmanlardı. Şimdi devlet destekli oldular. Zabıtalar görevini yapsa, bir tane satıcı çalışamaz pazarda.

    Şu dönemde hiçbir esnafa gün doğmadı arkadaş.Fikirlerimiz genelde uyuşuyor abim ama bu yorumuna katılmıyorum.Genelleme yaparak hepsini kötü niyetli gibi göstermeyelim.Ev geçindiriyor bu insanlar,bu virüs illeti belki bizleri sadece sosyal olarak etkilese de birçok insanı ekonomik olarak da zora sokuyor maalesef..2 aydır gelir elde edemeyen insanlar var ve bu işin ne kadar devam edeceği hiç belli değil..

  • Türkiye'den Ukrayna'ya gönderilen yardım malzemeleri teslim edildi. Uçağı, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasil Bodnar ile Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere karşıladı.

  • Kovid-19, hava yoluyla SARS’tan daha fazla bulaşıyor

    Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden bilim adamları yaptıkları bir çalışmada, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) hava yoluyla Şiddetli Akut Solunum Yolu Sendromu’ndan (SARS) daha fazla bulaştığını ortaya koydu.

    Xinhua ajansının haberine göre, Hong Kong Tıp Üniversitesinden bir grup bilim insanı Kovid-19 ile SARS ve H5N1,H1N1 gibi insanların üst solunum yolu ve gözlerinden bulaşabilen virüsleri laboratuvar ortamında karşılaştırdı.

    Elde edilen sonuçlar, Kovid-19’un göz ve hava yoluyla bulaşma konusunda SARS’tan daha etkili olduğunu gösterdi.

    Çalışmayı yürüten ekibin lideri Michael Chan Chi-wai, “Bu çalışma ayrıca gözlerin Kovid-19’un insana bulaşması konusunda önemi bir güzergah olabileceğini öne çıkardı.“ ifadelerini kullandı.

    Çalışma, "Lancet Respiratory Medicine" adlı bilim dergisinde yayımlandı.

    Söz konusu ekip, daha önce Kovid-19’un paslanmaz çelik, cam ve plastik gibi pürüzsüz yüzeylerde birkaç gün canlı kalabildiğini keşfetmişti.

    Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19, 200'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı. Dünya genelinde Kovid-19 salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 270 bini geçti.

    Kaynak: https://tr.sputniknews.com/kor…tan-daha-fazla-bulasiyor/

  • @4 Şubat burası Aydın yolu ama Aydınlılar Kuşadası ve Didim'i tercih ederler genelde. Bu kadar araba nereden gelmiş merak ettim. İzmir ve Denizli'den de giriş yasak. Gerçi İzmir-Aydın otoyolu farklı değil insanlar geçemeyeceklerini bile bile niye yığılıyorlar anlamıyorum😬