🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ABD'nin İnnesota Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma ve Politika Merkezi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, salgının 18-24 ay arasında devam edeceği öngörülüyor.


    20 yılı aşkın süredir pandemiler hakkında araştırmalar yürüten ve ABD başkanlarına danışmanlık veren Osterholm, hükümet yetkililerinin, insanlara salgının yakında biteceğini söylemeyi bırakmasını ve vatandaşları bu uzun sürece hazırlaması gerektiğini ifade etti.

  • İngiltere'de dolandırıcılar koronavirüs testi diye hamilelik testi satmaya başladı. Koronavirüs testi diye alan bir şahıs hamilelik testi olduğunu anlayınca dolandırıcı ile arasında tartışma çıktı.

  • İstanbul'da coronavirüs testi yapılan bir kişi, testin sonucunu beklemeden memleketi Şanlıurfa'ya döndü. Test sonucu pozitif çıkınca Siverek ilçesine bağlı Eğriçay mahallesi karantinaya alındı.

    Nasıl bir umursamazlık

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • Hocam bende geçen kış panik atak krizleri yaşamıştım Allah’a şükür ilaç kulllanmadan kendimi tedavi ettim. Hayata daha pozitif bakmaya ve daha fazla aktivite yaparak. Bu hastslığı stres, olumsuz düşünce tetikliyor. Beyni bastırmak lazım. 20 gün önce annemi kaybedince bu süre içerisinde bir iki ufak krizcik atlattım yine kendi kendime. Evet o an dediğiniz gibi beyne hakim olamıyorsunuz ne yapacağınızı bilemiyorsunuz çaresizlik yaşıyorsunuz. Beyni bastırmszsanız ya hastaneye kalp krizi geçiriyorum ( ben hastaneye nasıl gittiğimi hatırlamıyorum geçen kış) diye gidersiniz yada ilgili konuda ki vaka gibi çare olarak düşüncesiz bir şekilde camdan atlarsınız.

    Zor bir durum allah kimseye yaşatmasın ama günümüzün hastalığı diyorlar.

    Çok teşekkür ederim, haklısınız, ben de ilk başlarda birkaç kere öyle hastaneye gittim, bir süre vücüdumun bir tarafının tutmadığını hissettim, felç oluyorum sandım, sonra kontroller sonucunda durum anlaşıldı ve tedavime başladım ve çok şükür çok büyük oranda dediğim şekilde ve de ilaç tedavisiyle sağlığıma kavuştum, bu da bir hastalık aynı diğer bildiğimiz hastalıklar gibi ve de büyük oranda tedavi edilebiliyor zamanla çok şükür, iyi olmanıza çok sevindim, Allah kimseye yaşatmasın, hepimiz hep iyi, sağlıklı olalım inşallah :)

  • İstanbul'da coronavirüs testi yapılan bir kişi, testin sonucunu beklemeden memleketi Şanlıurfa'ya döndü. Test sonucu pozitif çıkınca Siverek ilçesine bağlı Eğriçay mahallesi karantinaya alındı.

    Nasıl bir umursamazlık

    Umurasamazlık değil ... tam bir mallık...

  • Sanırım orucunda etkisiyle 1 saattir gülüyorum haberin sunuş şekline^^^^^^

    Samsun’da bir Ferrari sahibi, hükümetin korona virüs dolayısıyla açıkladığı ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nden bin TL alabilmek için İlk adım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmuş ve olayın haber olmasının ardından gözler Samsun’daki Ferrari sahiplerine çevrilmişti.


    Not : Bence Samsundaki Ferrari sahipleri bir özürü hak ediyor...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

    2 Mal editiert, zuletzt von 4 Şubat ()

  • Yunanistan 80 bin test yapmış bugüne kadar arkadaşlar.Olay ne eğitim ne başka bir şey.Sadece bizim ülkemizde değil dünyanın her ülkesinde cahil kesim var, var olacakta. Bana 1 tane ülke gösterin toplumunda alenin büyük cahillikleri olmayan.Ülkelerin nüfusları evet büyük etken ama kültür olarak Yunanistan ile çok farklı olduğumuzu düşünüyorsanız büyük yanılıyorsunuz haberiniz olsun.Yüzlerce yıl birlikte yaşamış 2 millet hadi onu geçtim direk akdeniz kültürü diye bir şey var.Türkiye,Yunanistan,İtalya hatta İspanya insanların günlük yaşamları çok farklı değil. 80.000 test yaparsan vakan tabi 2-4 bin arası çıkar zor değil. Rahmetli Demirel'in dediği gibi " Meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz."