🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • BAŞBAKAN ŞMİGAL: “BAZI KARANTİNA ÖNLEMLERİ İKİ YIL SÜREBİLİR” Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, koronavirüs salgının yayılmasına karşı uygulanan karantina önlemlerinin en az 11 Mayıs tarihine kadar uzatılacağını açıkladı.

  • Bu Virüs Aşı Çıkmadan Komple Bitirmek Çok Zor.Her Zaman Bir yerden Zart Diye Patlama Yapabilir.

    Maalesef öyle.Şuan alınan önlemlerin hiçbiri virusu bitirmeye yetmez Dünya'nın her yeri için geçerli bu durum.Aşı çıkmalı bir an önce normal hayatımıza dönmek istiyorsak.Yoksa bu minicik lanet dalga dalga gelip vuracak insanlığa.

  • Avm lerin çok büyük bir kısımı ve yönetimleri ,alışmış oldukları , kolay ve güzel para düzenin iki aydır bozulmaya başlaması ile büyük rahatsızlık içindeler .


    Bacanağımın istfanbul avm de cafesi var. 15 mart tarihi itibari ile kapalı . Bacanağım kirayı ,mart için 40 bin ,nisan ayı için 40bin , mayıs için yaz ayı sayıldığı için 30 bin tl yi şimdiden , sağdan soldan borç alarak ödedi. Ama ödemeyen veya ödeyemeyen bir çok firma var. Bunlara kurumsallar da dahil.


    avm yönetimi ilk başra avm açık , cafeyi kapatıp ,açmak sizin kararınız dedi. Nisan başına doğru avm lerin kapanması ile komple kapatmak zorunda kaldı. Tabi bu sırada nisan kiraları tam olarak ödendi. Şu günlerde de yaz ayı sayılan mayısın kirasına yarı yarıya kararını lütfedip verdiler.


    avm yönetimleri , ne çalışanın sağlığını , ne de ziyaretçilerin sağlığını önemsemedikleri çok açıktır. Normalleşme bahanesi ile , tek istedikleri ,bir an önce gelirlerini garanti altına almaktır.


    tabiki türkiye de hayat normale dönecek ama avm yönetimlerinin istediği mayıs ayının ilk haftaları çok erken tarihler olur.

  • Arkadaşlar sayın Cumhurbaşkanımızın iki gün önce canlı yayında yapmış olduğu açıklamada zaten Mayıs ayından itibaren kademeli olarak önlemlerin azalacağı ve normalleşme içine gireceğimizi duyurdu . Öte yandan habeler ve basın aracılığıyla da vaka sayısında durağan döneme girdiğimiz belirtildi . Bir kaç bilim kurulu üyesi denize ve havuza girmenin bulaşıcı yönü olmadığını dile getirdikten sonra yazın tatillerin bir nebze önü açılmış konuşma yapılmış oldu . Awmler de bu kervana katıldı . Bugün yapılan DSÖ açıklamaları da Türkiye'nin durumunun iyi gittiği belirtmesinden sonra Bayram bitiminde ben artık ekonomik sebeplerden dolayı artık bu sürecin kademeli olarak kaldıralacağını düşünüyorum . Üç gün önce başlayan cumhurbaşkanımizin açıklamasından sonra halka yavaştan bu konuda alıştıra alıştıra her kuruluştan bilinç altına işleniyor . Biz genede tebdiri elden bırakmayıp kendi kişisel önlemlerimizi alıp bu sürecin takibini yapalım . Rabbim bir an önce bu illeti başımızdan alsın 🙏

  • Açgözlüler geç kalmışlar dayanamıyorlar. İnşallah genelge falan yayınlanır da hastalık bitene kadar açamazsınız. Açılırsa da sadece eczane ve market açık olacak şekilde açılsın restorant, cafe, sinemalar açılmayıversin.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • 2020'den anladığım şu, uzun veya kısa vadeli net konuşmalar yapmak boş... corona biter başka bir olay başlar.. Ben ilk etapta Ramazan sonunu, sonra Ağustos sonunu en sonda da Aralık'ı görmeden bu yılın herhangi bir ayı veya haftası hakkında "şu olur, bu olmaz" diyenlere tam itimat etmemekten yanayım..

  • Açgözlüler geç kalmışlar dayanamıyorlar. İnşallah genelge falan yayınlanır da hastalık bitene kadar açamazsınız. Açılırsa da sadece eczane ve market açık olacak şekilde açılsın restorant, cafe, sinemalar açılmayıversin.

    Açgözlü demeyi doğru bulmuyorum.O Lokantalarla ev geçiren insanlar olduğunu unutmayalım.2 ay boyunca gelir elde edemeyip zor durumda kalanlar var.Ayrıca oralarda çalışan işcilerin de ödenemeyen maaşları var.Sinema,Cafe gibi yerlerin erken açılmasına ben de karşıyım ancak Acgözlü diye genelleme yapılması da doğru değil.

  • Virüsün metabolizma çalışma hızlarına etkisi ile ilgili bir çalışma yapılıyor mudur acaba. Örneğin metabolizması hızlı çalışan birinin hastalığa yakalanma oranının daha yüksek veya daha düşük olması. Veyahut hastalığa yakalananların iyileşme süresi üzerine bir çalışma.