🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Babannem 20 gün hastane de yattı testleri hep pozitif çıktı tek sıkıntısı mide bulantısı ve yemek yiyememesiydi. Dedem de dün hastaneye yattı hızlı testi pozitif çıktı onun da tek sıkıntısı yemek yiyememesi aç kalması

    Herkeste farklı belirtileri var o zaman. Değişik bir virüs anlamadım gitti

  • Nisan ayında 354 lira doğalazfaturası gelmiş İstanbul'da bir yakınıma.Gelip ölçmeden yazmışlar faturayı telefona mesaj gelmiş.Nisan ayında 354 lira gelecek kadar yakmadık diyor tanıdık.Virus yüzünden böyle bir fatura gelmesi kabul edilemez... Yazık günah.

  • Nisan ayında 354 lira doğalazfaturası gelmiş İstanbul'da bir yakınıma.Gelip ölçmeden yazmışlar faturayı telefona mesaj gelmiş.Nisan ayında 354 lira gelecek kadar yakmadık diyor tanıdık.Virus yüzünden böyle bir fatura gelmesi kabul edilemez...

    Tüketimini kontrol etsin hocam mart ayından nisan ayına kaçlira tüketim yapmış hesaplasın 1.56 ile çarpsın üstüne 15 lira basınç değeri eklesin. Eğerki fark varsa itiraz etsin. Ben her ay hesaplarım kendi tüketimimi

  • hocam söyledik yazdık, bakan kendiside söyledi klinik tanı-tomografi-bilgisayarlı tomografi de corona belirtisi olup testi negatif çıkanları sayıya eklemiyoruz diyor, haliyle ölürse Corona olarak değil bulaşıcı hastalık olarak ekleniyor.Ha diğer taraftan toplam ölüm sayısında mesela Denizli, malatya, Konya,Erzurum,Diyarbakır geçmiş seneler ile aynı gidiyor, Bursa ile Sakarya da yükselme var.Niçin bazı şehirler geçmişle aynı gidiyor o zaman o şehirlerde hiç corona yok demektir bu. Denizli de tekstilci vatandaşlarmız vefat etmişti corona yüzünden.Bu şehirlerdeki ölen insanları hiç ölmemiş gibi gösteremeyeceklerine göre demek ki olabilir. Bakın üstüne basa basa tekrar söylüyorum şu an 90.000 bilinen vakamız var ise bunun %65 i sadece İstanbul'da. İstanbulun vefat sayılarının diğer 2 nedenide yazmıştım öncesinde artması normal ha size katıldığım yer var yukarıda da yazdığım gibi test negatif klinik bulgusu var ölürse corona sayılmıyor ama corona yani adam. Bu sayınında öyle binlerce olacağını düşünmüyorum. Bu Sayıları girin turkiye.gov. a araştırın arkadaşlar içiniz rahat etsin. Millet nereden buluyor bu sayıları sizde bulabilirsiniz. Mesela meftanın cenazesinin kalktığı yer. Mahalle camisinden zannetmiyorum testi negatif olsa bile en ufak şüpheli insanın cenazesinin kalkacağını mezarlıktan kaldırırlar diye düşünüyorum.
    Bu işin garanti çözümü şudur Türkiye nin 2015 ten itibaren ölüm sayılarına bakılacak ki o bile sağlıklı sonuç vermeyecek çünkü korkudan hastahaneye gitmeyen veya tedavisi aksayan bir sürü vatandaşımız var.
    Türkiye nin ölü sayısı az az deyip alenen saklanıyor diyen bazı kesimler hastalığın gidişatını diğer ülkelerde okusa bizde de artacağını görecek, her gün 120 ye sabitlediler diyenler 4-5 gün sonra o rakam artınca 170-200 kişi olunca ne isteyecek yetecek mi o rakamlar? Bakın art niyeti olmayan gerçeği öğrenmek isteyenleri tenzih ediyorum fakat sadece bizim ülkemiz açısından değil dünya da böyle kaos yaratmayı seven sadist ruhlu insanlar onların tuzağına düşmeyin bu hastalığı elbet insanlık atlatacak ama bozulan psikolojiler düzelmeyecek böyle giderse.
    Ben şunu da adım gibi biliyorum bu hastalığın öldürme oranı denildiği gibi %4-6 değil. ‰3-4 . Evet normal griple kıyaslamayın normal gripten 10 kata daha öldürücü. Bu kadar az bir öldürme oranı bile toplum bağışıklığı denilen toplumun yarısı hastalığı kapıp iyileşmesi durumunda 120.000 insan kaybı demek. O yüzden hastalığı ciddiye alalım tedbirimizi bırakmayalım hiç yoksa başkasına zarar verebilme ihtimalini düşünelim ki bunlar en yakınlarımız bile olabilir ama bu hastalıktan korkup öldük bittik demeyelim. Ya kardeşim nasıl binde 4 bu hastalığın öldürmesi kanıtla sayılar ortada şu kadar vaka şu kadar ölüm var işte derseniz kayda alınamayan alınmayan vakaları söylerim. Bu şöyle bir şey Amerika'da bir evde kültablası var diyorum evet size maddi olarak şu an kanıtlayamasam da mantıken bunun böyle olduğunu bilirsiniz.

  • Arkadaşlar burası kaynak belirtmek suretiyle konu içinde paylaşılan yazılara tepki gösterme yeri değildir.

    Bu konunun doğruluğu da yanlışlığı da bir yere kadar sorgulanabiliyor şuanda sonuçta. Lütfen bu tür "tartışmalara" ne bu konudan ne de forumumuz üzerinden girmeyin.

  • Yanlış hatırlamıyorsam eğer bende ilk açıklama yapıldığı zaman 5 Nisan günü "https://maske.epttavm.com/" adresinden sipariş verdim kendim dahil 4 kişi için. Onun öncesinde bu haber duyurulmadan 4 Nisan günü de internetten bir kutu maske siparişi vermiştim, içinde 50 tane var. Bu zamana kadar satın aldığım maskeleri kullandık, bugünde dağıtılan maskeleri eczaneden alabilmemiz için kodun yer aldığı mesaj geldi bize. İyiki önceden almışım maskeleri.

  • İzmirde de durum pek farklı değil marketler tıka basa dolu 5 kg un,5lt yag,4 kg şeker vs bitmiş marketlerde ben ise patates yigiyorum eve canımiz sıkıldıkça kizartiyoz evde iyi oluyor^^